18.12.2024 Southampton - Liverpool

Tsimikas dziś będzie trenował, przynajmniej tyle z powrotów. Ibou i Bradley wciąż poza treningiem.

Jota po prostu z czego widzę, to nie w pełni fit. Może zagrać jutro, ale nie zacznie.
Może przyspieszony powrót, czy coś i teraz musiał zwolnić.
Jednak nie zmienia to faktu, że w sumie więcej go nie ma, niż jest i może warto byłoby go wymienić.

Slot zasugerował, że w pierwszym składzie mogą wyjść Norris(lewa obrona) i Nallo (stoper)

Arne wystaw mlodzikow i glebokich zmiennikow typu Morton.
Jak wygramy to bedzie git a jak nie to morza lez nie bedzie.

1 polubienie

Ja bym spróbował Endo na środku obrony, bo tam mamy największy “niedobór”, w pomocy można wystawić Mortona, Nyoni’ego, Eliotta.
W tym meczu trzeba Dmuchać na zimne w kwestii zdrowia naszej podstawowej jedenastki.

1 polubienie

Ostatnia szansa żeby Chiesa zagrał od początku, mniej znaczących rozgrywek i słabszego rywala już w tym sezonie nie będzie

Kogo jak kogo ale jego by można zacząć eksploatować, za chwilę nowy rok

Wątpie żeby grał od początku, raczej Slot mu da z 20-30 minut, dopiero co wrócił jeszcze się nam przyda, a nie ma go co eksploatować od początku. Endo na obronie :smiley: Jak on na defensywie nie daje rady to wy go na obronę jeszcze chcecie dawać :smiley: Po to są młodzi w akademii, niech młodzież gra!

Też nie sądzę żeby Chiesa zagrał od początku, za wcześnie dla niego po takiej przerwie. Myślę że w wyjściowym możemy go zobaczyć przeciwko Accrington o ile znowu nie wypadnie do tego czasu a tak to tylko ogony raczej.
Natomiast Endo na obronie jak najbardziej jest możliwy, zostało nam tylko 4 nominalnych obrońców dostępnych i trzeba ich traktować jak zagrożony gatunek a Japończyk na tej pozycji grywał.

Również myślę ze Fede z lawki.
Ogólnie widziałbym w pomocy: Macca, Endo, Morton no i wtedy atak Gakpo, Nunez, Elliott

Dzisiaj Nunez strzela bramkę - obstawiajcie zakłady póki jeszcze można coś wygrać! :wink:

A tak bardziej serio, to wiem, że PL i LM oraz zdrowie i odpoczynek najważniejszych piłkarzy powinien być priorytetem, ale i tak liczę na to, że dzisiaj awansujemy do półfinału.

Nie godzi się wystawić XI złożonej z samej Akademii (czego się zresztą nie spodziewam) lub zbyt rezerwowego składu i potencjalnie przegrać mecz, jeszcze zanim się on zacznie.

Szkoda, że akurat teraz Soton zwolnili trenera, bo można się spodziewać, że to ich tylko bardziej zmotywuje do gryzienia trawy.

Liczę na mieszankę młodości z doświadczeniem, spodziewam się goli po obu stronach i szalonej wygranej 2-3 dla LFC!

ngumoha na ławce, ponoć nyoni pierwszy skład. ciekawy jestem, szczególnie rio

1 polubienie

4 polubienia

Bardzo ciekawy skład. Lekko eksperymentalny, ale wystarczająco mocny, żeby powalczyć o wygraną.

Ciekaw jestem jak się spisze Morton. Endo w obronie powinien być solidny, Nyoni też pewnie da radę.

No i raczej nie wyjedziemy z St Mary’s bez bramki.

Podoba mi się skład, takich roszad oczekiwałem po tym meczu.
Aż ciekawie będzie obejrzeć :wink:

1 polubienie

Dla mnie skład 10/10. Ci co mają grać - grają a ci co odpoczywać - odpoczywają.

1 polubienie

Fajnie jakby slot dal szanse dannsowi ktory w tamtym sezonie zrobil wiecej niz nunez w tym. Nallo tez moglby wejsc przy bezpiecznym wyniku, z racji krotkiej kadry w obronie. No i Ngumoha ktory kreci w mlodziezowce

Zapewne około 70 minuty Trent zejdzie, Gomez pójdzie na prawą, a na lewą wjedzie Tsimi.

Fajny skład. Młodzież ma szansę się wykazać.

Skubany miał rację :joy::joy:

Nie ma co się podniecać tą bramką :joy: gdyby przy obronie McCarthy się nie poślizgnął, to daje se łapę upierdolić, że by nie strzelił :slightly_smiling_face:

My chyba jesteśmy skazani na te Carabao

Czułem w kościach, że coś trafi, ale sam nie obstawiałem.

Prędzej bym postawił na to, że obie drużyny strzelą bramkę. I być może by to nie weszło, bo operujemy ładnie piłką i mamy komfortowe prowadzenie.

Endo to dzisiaj wolny elektron. Na papierze w obronie, w praktyce operuje pomiędzy formacjami i całkiem nieźle mu to wychodzi.

Od czasu kiedy Nyoni przesunął się z lewej CMF bardziej na pozycję Elliotta, lub w kierunku prawego środkowego pomocnika, to zaczęliśmy ładnie klepać w środku i po lewej. Harvey schodzi często na pozycje CMF/AMF i całkiem dobrze to wygląda. Fajnie, że strzelił bramkę.

Jesteśmy na dobrej drodze do półfinału. :slight_smile:

1 polubienie

Nie wiem, jakim składem byśmy musieli wyjść by Southmapton nam zagroziło. Tu już po meczu jest.