Już za parę godzin zagramy na Villa Park, na trudnym terenie na którym w lidze ostatnio wygrał… Arsenal na początku sezonu.
Co do składu, obrona bez zmian- w pomocy stawiam Jonesa w miejsce Szoboszlaia, co do ataku albo Jota albo Nunez obok Diaza i Mo. Ja stawiam na Jote.
Mecz zagadka moim zdaniem. Możemy zagrać pewnie i zwyciężyć jednak w głowie pojawia się również myśl o przeciętnym meczu i stracie punktów. Aston villa w nie do końca dobrej dyspozycji jednak grają u siebie a to napewno będzie dla nich atut i to mecz z topką więc mobilizacja inna niż na mecz z Ipswich.
Chciałbym aby nasi zagrali pewny mecz i zwyciężyli. Dałoby to sygnał reszcie, że idziemy po swoje.
Ja stawiam 3-1 dla nas. Ostanie 2 mecze zagraliśmy słabiej, więc dziś pora na lepszy Liverpool
Aston Villa przetrzebiona kontuzjami, zwłaszcza w defensywie. Dodatkowo nie są generalnie w jakiejś wybitnej formie, więc trzeba te okoliczności wykorzystać, wygrać, powtórzyć w niedzielę i niech Arsenal ma presję.
Ja myśle że mecz z Aston Villa będzie dla nas łatwiejszy, stawiam ze Liverpool F.C. zagrają
lepiej niż w ostatnim meczu, pozatym my lepiej gramy zespołami z górnej tabeli niż z dolnej tabeli.
Będzie 3 do 1 dla nas.
Nie wiem ja mam przeczucie, że jesteśmy świadkami poważnego spadku formy i energii. Piłkarze nie mają w głowach tyle spokoju co na początku czy półmetku sezonu. Dużo nie wiadomych przy kontraktach, kontuzja bardzo ważnego Gakpo. Szczerze będę zaskoczony jesli w najbliższych 3 meczach zdobędzimy + 6 pkt. Oczywiście trzymam kciuki.
Najdziwniejsze, że Jota w pierwszym składzie po raz kolejny. Za to Macca może w końcu zagra bardziej wysunięty od początku. Dysponuje on ogromnym arsenalem ofensywnych zagrań, aż dziw bierze, że tak rzadko ma okazję zagrać na bardziej ofensywnej pozycji.
Chyba jednak to Jones zagra tego najwyżej ustawionego zawodnika. Może Slot dając na skrzydło Szobo chce zapewnić większe wsparcie Robertsonowi? A może Jota na skrzydło a Szobo taki cofniety napastnik? Opcji może być wiele. Na pewno składem zaskoczył. Oby to się opłaciło i zmyliło trochę Ville.
Chyba, że Jones na skrzydle? W sumie to czemu nie Chiesa na skrzydle? Nie rozumiem tego trochę. Zobaczymy jak pójdzie.
W sumie na LiveScore Jones jest na skrzydle. Już chyba mu się zdarzało czasem grać na skrzydle, więc też jest taka opcja Zobaczymy o 20:30 jak to wymyślił Slot
Tiaaa zagrał ale jedyne asysty i gole jakie zdobywał to w meczach Premier League 2 Ale może mi zamknie morde jak faktycznie wyjdzie na LS. Trzymam kciuki.
Jeśli od początku nie będziemy skuteczni pod bramką to przynajmniej będzie kogo wpuścić z ławki. Ustawienie moim zdaniem dość ryzykowne z takim rywalem.