19.02.2025 Aston Villa - Liverpool

Już za parę godzin zagramy na Villa Park, na trudnym terenie na którym w lidze ostatnio wygrał… Arsenal na początku sezonu.
Co do składu, obrona bez zmian- w pomocy stawiam Jonesa w miejsce Szoboszlaia, co do ataku albo Jota albo Nunez obok Diaza i Mo. Ja stawiam na Jote.
Mecz zagadka moim zdaniem. Możemy zagrać pewnie i zwyciężyć jednak w głowie pojawia się również myśl o przeciętnym meczu i stracie punktów. Aston villa w nie do końca dobrej dyspozycji jednak grają u siebie a to napewno będzie dla nich atut i to mecz z topką więc mobilizacja inna niż na mecz z Ipswich.
Chciałbym aby nasi zagrali pewny mecz i zwyciężyli. Dałoby to sygnał reszcie, że idziemy po swoje.

Ja stawiam 3-1 dla nas. Ostanie 2 mecze zagraliśmy słabiej, więc dziś pora na lepszy Liverpool

3 polubienia

Aston Villa przetrzebiona kontuzjami, zwłaszcza w defensywie. Dodatkowo nie są generalnie w jakiejś wybitnej formie, więc trzeba te okoliczności wykorzystać, wygrać, powtórzyć w niedzielę i niech Arsenal ma presję.

2 polubienia

Ja myśle że mecz z Aston Villa będzie dla nas łatwiejszy, stawiam ze Liverpool F.C. zagrają
lepiej niż w ostatnim meczu, pozatym my lepiej gramy zespołami z górnej tabeli niż z dolnej tabeli.
Będzie 3 do 1 dla nas. :smile:

Nie wiem ja mam przeczucie, że jesteśmy świadkami poważnego spadku formy i energii. Piłkarze nie mają w głowach tyle spokoju co na początku czy półmetku sezonu. Dużo nie wiadomych przy kontraktach, kontuzja bardzo ważnego Gakpo. Szczerze będę zaskoczony jesli w najbliższych 3 meczach zdobędzimy + 6 pkt. Oczywiście trzymam kciuki.

A ja liczę, że dziś zobaczymy inny Liverpool. Skoncentrowany i pełen energii. Skład wiadomy. Liczą się tylko 3 punkty, styl mniej.

Szobo dzisiaj na skrzydle na to wychodzi.

Trochę dziwi, że poza Diazem żadnej rotacji. Elliott i Chiesa aż tak nie nadają się do pierwszej jedenastki…

Najdziwniejsze, że Jota w pierwszym składzie po raz kolejny. Za to Macca może w końcu zagra bardziej wysunięty od początku. Dysponuje on ogromnym arsenalem ofensywnych zagrań, aż dziw bierze, że tak rzadko ma okazję zagrać na bardziej ofensywnej pozycji.

1 polubienie

Zaskoczył ofensywą Arne

1 polubienie

O proszę tego się nie spodziewałem. Szobo coś tam w Redbullu pogrywał chyba na LS cnie? Może się okaże strzałem w 10.

W sumie może to mieć sens… mamy pole manewru z ławki a tak jakby Diaz grał od początku to już na skrzydło by został tylko Chiesa - czyli no hmmm…

Ależ Arne namieszał. Oby się to opłaciło.

Chyba jednak to Jones zagra tego najwyżej ustawionego zawodnika. Może Slot dając na skrzydło Szobo chce zapewnić większe wsparcie Robertsonowi? A może Jota na skrzydło a Szobo taki cofniety napastnik? Opcji może być wiele. Na pewno składem zaskoczył. Oby to się opłaciło i zmyliło trochę Ville.
Chyba, że Jones na skrzydle? W sumie to czemu nie Chiesa na skrzydle? Nie rozumiem tego trochę. Zobaczymy jak pójdzie.

1 polubienie

W sumie na LiveScore Jones jest na skrzydle. Już chyba mu się zdarzało czasem grać na skrzydle, więc też jest taka opcja :sweat_smile: Zobaczymy o 20:30 jak to wymyślił Slot

Tiaaa zagrał ale jedyne asysty i gole jakie zdobywał to w meczach Premier League 2 :sweat_smile: Ale może mi zamknie morde jak faktycznie wyjdzie na LS. Trzymam kciuki.

Mnie tam bardziej martwi ten bezpłciowy ostatnio Jota. Oby zagrał dobry mecz i się przełamał.

Jeśli od początku nie będziemy skuteczni pod bramką to przynajmniej będzie kogo wpuścić z ławki. Ustawienie moim zdaniem dość ryzykowne z takim rywalem.

Grał tak tam oraz gra tak w kadrze

Myślałem że po ostatnim meczu zluzuje Gravenbercha bo jeszcze trochę sezonu zostało a tam paliwa w baku chyba coraz mniej

Może Jones z Szobo mają trochę wzmocnić środek pola? Ostatnio tam mieliśmy problemy, AV ma dobrze zorganizowany zespół.

1 polubienie

Ehh, boję się tego meczu jak diabli.

Zaczęliśmy nieźle, a teraz znowu problemy z utrzymaniem się przy piłce.