Dla Salaha tak, dla VvD podejrzewam, że nie. Nie sądzę, że puścimy kapitana na wolny transfer po sezonie, a jednocześnie chyba tylko Araby mogłyby nam zapłacić kasę za któą bylibyśmy skłonni go oddać. Holender zapewne zostanie na jeszcze jeden, ostatni sezon i odejdzie po wypełnieniu kontraktu
Slot jak Dyzma - szczęście go ratuje.
I kolejne słodko gorzkie zwycięstwo. Liga mistrzów za rok co raz bliżej, ale i zostanie Slota coraz bardziej prawdopodobne.
Chora sytuacja. Człowiek kibicuje ale z drugiej strony przybliża to Slota do pozostania.
Zachciało się starej gwardi grać na pożegnanie.
Pora się pogodzić z tym, że Slot naprawdę zostanie na kolejny sezon. Patrząc tylko na wyniki, to dla zarządu zakwalifikowanie się do LM, dojście do ćwierćfinału LM i top3 w fazie ligowej oraz ćwierćfinał FA Cup, to jest satysfakcjonujący wynik jak na sezon przejściowy. W dodatku Arne ma wiele wymówek w tym sezonie - nieściągnięcie ŚO, kontuzja Leoniego, Isaka, Frimponga, zjazd Salaha. Podejdą do tego na zimno, sprawdzą Excela i go zostawią.
Chora sytuacja to jest wtedy jak kibicuejsz druzynie przeciwnej aby przybliżyć oczekiwane przez siebie zmiany.
Liverpool wygrywa i zbliża się do przyszłorocznej LM a na forumku defetyzm, bo Slot zostaje, czego oficjalnie nie napisał nikt nigdzie xD
Zostało nam 5 spotkań do końca, a gramy z rywalizującymi o piąte miejsce Chelsea, wiecznym wrogiem United, Villą, która chce pozostać na czwartym miejscu, Crystal, z którymi zawsze się ciężko gra i na koniec Brendfor. Tu nie będzie miejsca na potknięcia.
Nie wiem jak kibic może przedkładać przegraną i prawdopodobne wylecenie z LM nad ewentualne pozostanie Slota w klubie. Ja nie mogę patrzeć na naszą grę w jego wydaniu ale wolę LM i pozostanie łysego niż LKE i niewiadomą na ławce. Bo nawet brak awansu nie gwarantuje że Holender poleci bo trzebaby mu płacić odprawę a pieniędzy by nie było. Nie byłoby również na transfery a nawet zatrzymanie pożądanych zawodników w klubie a to by była katastrofa. W najgorszym razie czeka nas ostatni sezon ze Slotem aż skończy mu się kontrakt.
@Kijoraptor tak naprawdę po tej kolejce mamy miejsce na dokładnie dwa potknięcia i ani jednego więcej.
Śmieszne jest to, że raz na parę lat kiedy my kopiemy się po czole to Everton dla odmiany chce z nami wygrać grając w piłkę a nie próbuje zabić kogoś na boisku i jeszcze na sam koniec dostają na dziurę😂
Fajnie, że Woodaman nie spękał zawsze to jest ciężka sprawa wejść w trakcie derbów między słupki z pozycji 3 bramkarza więc szacun dla Freddiego. Po za tym standardowa kopanina w mozolnym tempie i gol z rożnego, który na chwilę przypudruje trupa.
Woodmana trzeba ocenić bardzo pozytywnie, a teraz na niego chuchać i dmuchać, bo była sytuacja że też się złapał za kolano, wygląda na to że dokończy nam sezon na bramce.
Jak można kibicować rywalowi LFC, no jak!? ![]()
Odejście czy pozostanie Arne to tylko i wyłącznie sprawa H i E a my kibice powinniśmy murem stać za zespołem nawet jeśli gra jest więcej niż irytująca.
Come on LFC zawsze i wszędzie ![]()
![]()
![]()
Zespół gra dla kibiców, a nie na odwrót.
Bardzo ważne 3 pkt. LM to priorytet. Na tę chwilę mamy 7pkt przewagi. Czyli 3 zwycięstwa dają nam LM, alee najważniejsze w tym momencie będzie nie przegrać z Chelsea na Anfield. Więc najlepiej zgarnąć 3 winy na Anfield i spoko już. Chelsea jeszcze ma z kim grać, tak więc mają gdzie zgubić pkt. Everton podobnie ma city chociażby. Naprawdę trochę szczęścia nam wpadło, że uciekliśmy na te 7pkt. Trochę szkoda, że Crystal nie gra teraz w środku tygodnia bo by mieli trochę w nogach przed meczem z nami.
Myślę, że jak na tym zwycięstwie w derbach nie zbudujemy coś pewności siebie i nie wywalczymy top5 to naprawdę mega porażka będzie. 15pkt do zdobycia, 7pkt przewagi, w tym mecz z chelsea u siebie. Mamy top 5 w rękach tak naprawdę, od nas zależy co z tym zrobimy…
Ja kibicuję LFC, ale Slot niech prowadzi Grecję, a nie Liverpool. Życie jest krótkie szkoda talentu naszych zawodników na takie granie, a ja też chciałbym pooglądać futbol w stylu, który poprawia nastrój, a nie dołuje.
Mecz ogladałem jednym okiem albo wcale, niestety, chętnie bym obejrzał to w całości. Bardzo fajny wynik, cieszę się, że graliśmy do końca, idzie posadzić MacAllistera na ławce, nie wiem dlaczego Isak gra.
żeby złapac rytm meczowy?
Idealnie. Zaklepujemy sobie 5 miejsce ale nie zbliżamy się do 3. Śmieszne jest że grając tak żałośnie dalej mamy szansę i to dość dużą na 3 miejsce. A wtedy mamy ligowo slota 1 miejsce i 3.
No była by podstawa żeby go nie zmieniać.
Tak 5 daje ligę mistrzów i większe szanse na zmianę na pozycji trenera. Co do meczu.
Fajnie że wygraliśmy i myślę że warto podkreślić że była to wygrana tylko i wyłącznie na charakterze. Często się tu przemawia zarzut że niby nasi gracze tego nie mają.
Nasza taktyka była to jeden wielki bałagan bo jeśli wychodzisz jonesem i każesz mu grać w środku aby stworzyć tam przewagę oraz wirtzem i isakiem którzy z tego żyją, a potem ostatnia dwójka jest najsłabsza na boisku to wiedz że coś poszło nie tak. Tempo z jakim rozgrywamy akcje nigdy nie pozwoli zabłysnąć komukolwiek na pozycji 10 i 9. Jasne te występy były skrajnie złe i oni będą grać lepiej, ale nigdy wystarczająco dobrze bo zanim dostaną piłkę to tam zawsze będzie tak gęsto że nie będą mogli błyszczeć.
Bo Ekitike jest kontuzjowany i do końca sezonu na pewno nie zagra? XD