19.04.2026 Everton - Liverpool FC

Doczekaliśmy się akcji Wirtza z Isakiem zakonczonej strzałem, 200m+ zaczyna się powoli spłacać :grin:

1 polubienie

Jeśli pomoc nie dojeżdża, to niech się cofnie po piłkę, wypchnie tym obrońców do przodu i zrobi miejsce innym. W NEW potrafił tak grać, między innymi z nami to się skończyło pięknym golem zza pola karnego.

Koledzy go nie rozumieją jak zawsze

Ale my graliśmy wysoką linią obrony i zostawialiśmy hektary terenu za sobą.

Tutaj Everton jest mocno ściśnięty, a w pole karne zagraliśmy 2 piłki?

Jedna od Wirtza do Gakpo i jedna od Gakpo do Salaha.

Po golu trochę podkrecilismy tempo i wyglądało to lepiej. Everton już nie miał okazji i to się chwali. Musimy wytrzymać presję i dobić ich kolejnym golem. Oni niestety potrafią w końcówkach zaliczać remis.

Jak chcemy ich przycisnąć w ofensywie to trzeba zmienić isaka na rio i Gakpo przesunąć na 9

Wiesz że dobrze wydałeś £140m kiedy Twoja 9 ma tyle kontaktów z piłką co sędzia..

1 polubienie

Ten mecz pokazuje że jak mamy dobre tempo, biegamy to taki gakpo potrafi być przydatny.

Nie mówię oczywiście nic więcej, ale po prostu jak rywal nie zawsze zdąży się ustawić to CG jest groźnym graczem.

To pokazuje że na każdego trzeba mieć pomysł. Każdego gracza można wykorzystać dobrze albo nie dobrze.

2 polubienia

Florek anemik + nie potrafię przyjąć piłki na ławkę razem z “nie ma mnie na boisku ” Isakiem.

Za nich np Jeremie a Curtis do II linii oraz Rio na lewą a Gapcio do środka.

Po naszym golu zaczęliśmy w końcu grać! :red_circle::flexed_biceps:

Po 3 punkty The Reds :blush:

*DERBY MERSEYSIDE MUSZĄ BYĆ* :rofl:

Gakpo to miał to jedno dobre podanie tylko i wyłącznie dlatego bo zawodnik Evertonu mu podał piłkę. A potem klasyczne zejście i strzał w środek bramki.

1 polubienie

Ciekawe, że zbliża się turniej reprezentacyjny i Gakpo wraca do formy, może ktoś się latem nabierze i go sprzedamy za dobre pieniądze.

1 polubienie

Lekcja futbolu póki co. Genialnie Slot rozpracował Moyes’a.

1 polubienie

Ma ktoś linka do meczu? Ja poza domem więc tylko telfon

O nie T9 poprawiło mi na Harry, skandal, kto to widzioł.

Chociaż może i jest jakiś Harry Elliott bo dla Harveya porównanie do tego Wirtza to obraza w sumie. XD

Isak 5 razy dotknął piłkę.

Isak i Wirtz do zmiany.

Rio za Isaka. Frimpong za Wirtza i można jechać dalej.

Moim zdaniem i tak Harvey nie zrobi takiej kariery jak Harry.

Ja w ogóle mam wrażenie że Isak i Gakpo mają jakoś kose i nie za bardzo się lubią, już w meczu z PSG było co najmniej kilka sytuacji gdy Gakpo mógł śmiało podawać do szweda ale wybierał inaczej i było widać irytacje Isaka, dzisiaj też było kilka takich momentów

Nahorny dobrze teraz podsumowal
Slota. Ze zamiast rozpoczac kontre, to spowalniamy akcje i przechodzimy do ataku poYcyjnego

1 polubienie

Zaczęło się klepanie piłeczki w środkowej strefie, chcemy bronić wyniku przez 45 minut? Bo jeśli tak to z góry mogę powiedzieć że się nie uda.

2 polubienia