21.01.2025 Liverpool FC - Lille OSC

Po zmaganiach krajowych wraca po ponad miesięcznej przerwie, trochę zapomniana, Liga Mistrzów - po raz pierwszy po nowym roku rozgrywane są mecze fazy grupowej. 21 stycznia (Dzień Babci) gramy na Anfield z francuskim Lille.
Sytuacja Liverpoolu jest doskonale znana i dla nas komfortowa - 6 meczów, komplet punktów, pewny awans i pozostaje tylko przypieczętować pierwsze miejsce. Lille spisuje się również nadspodziewanie dobrze - po 6 kolejkach bilans 4-1-1 i 13 punktów i razem z Brest jest najlepszym francuskim zespołem w PL. W rozgrywkach krajowych Lille radzi sobie również nieźle - 3 miejsce, chociaż z bilansem 8-8-1 i ogromną stratą do liderującego PSG.

Dla nas jest mecz który może zapewnić nam wygraną w grupie, a na pewno co najmniej drugie miejsce, Lille musi walczyć o miejsce w ‘ósemce’ i uniknięcie fazy 1/16, więc nie będzie to z pewnością spacerek.
W związku z tym spodziewać się można raczej silnego składu, z kilkoma zmianami względem podstawowej jedenastki, Liga Mistrzów to jednak nie FACup z drużyną z League 2.

Bramka:

• Alisson
  • Kelleher
  • Jaroš
0 głosujących

Obrona

• Alexander-Arnold
  • Bradley
  • Tsimikas
  • Robertson
  • Van Dijk
  • Quansah
  • Konate
  • Endo
0 głosujących

Pomoc

• Endo
  • Gravenberch
  • Morton
  • Jones
  • Mac Allister
  • Szoboszlai
  • Elliott
  • Nyoni
  • McConnell
0 głosujących

Atak

• Salah
  • Chiesa
  • Diaz
  • Gakpo
  • Nunez
  • Ngumoha
  • Danns
  • Jota (jeśli zdrowy)
0 głosujących

Grając na Anfield zakładam komplet punktów, ale bez lekceważenia rywala.

JOta na 99,9 nie będzie dostępny, gdyż dziś znow nie trenował

2 polubienia

Kelleher
Bradley-Quansah-van Dijk-Tsimi
Endo-Jones
Elliott
Chiesa-Danns/Nunez-Diaz

Coś takiego. W zasadzie tylko Kapitan z podstawowego garnituru. Wynik mnie nie obchodzi, dla mnie jest ważne aby Elliott i Chiesa rozegrali dobry mecz.

Warto jutro obserwować Davida.

Jaros

Trent…Robertson
Bradley …Tsimikas

Endo Morton Nyoni

Chiesa Danns Ngumoha

Dzisiaj Slot zaskoczy wszystkich i zagra bez środkowych obrońców.

1 polubienie

to taka manifestacja żeby powtórzył się przypadek darwina, którego kupiliśmy gdy nam postrzelał? chyba nikt nie będzie przeciwko

1 polubienie

Wątpię że slot jakoś dużo porotuje. Natomiast sam dałbym pograć kilku zmiennikom.

Ali
Bradley konate quansah robbo
Endo
Jones eliott
Chiesa nunez Diaz.

Z ławki morton za konate i Endo w dół. Salaha na 30 minut bo on musi xd no i trenta dannsa Rio z ławki jeśli wynik byłby ok.

Jeśli źle by nam szło to już w zależności od okoliczności.

1 polubienie

Ja za ładne widowisko z dużą ilością bramek, presji o wynik nie mamy , ładny football dla kibiców i minimum ten punkt dla nas

Konate odczuwa jeszcze ból w kolanie, także na pewno nie zagra.
Kelleher w bramce, dalej Quansah z Virgilem na środku. Prawa Bradley, lewa Robertson. Środek Jones i Endo. Chiesa, Elliott, Salah. Nunez

Ja myślę że wyjdziemy na galowo i nie będzie dużo rotacji poza tym co niezbędne z uwagi na kontuzje, choroby czy przemęczenie zawodników.
Wygrana w tym meczu gwarantuje nam miejsce 1 lub 2 w grupie LM a to ważne ze względu na potencjalnie łatwiejszą drabinkę. I w wypadku wygranej będzie można bardziej odpuścić mecz z PSV a wtedy będzie to bardziej potrzebne. Bo teraz czeka nas teoretycznie łatwiejszy mecz z Ipswitch u siebie i mamy prawie 4 dni przerwy na odpoczynek a po PSV bardzo trudny wyjazd na Bournemouth w ciągu mniej niż 70 godzin.

4 polubienia

Co musi zrobić Harvey żeby zagrać od 1 minuty

Zmienić klub XDDDDDD

1 polubienie

Eliott za Szobo, Endo za Gravena i Chiesa za Salaha. Po co ich tak zarzynać? :roll_eyes: Kluczowi gracze to są przecież.

A Slot tak świetnie rotuje ponoć :stuck_out_tongue_winking_eye:
Ale w sumie zmienił Macce, Trenta, Konate i Gakpo. Na niego to i tak dużo :sweat_smile:

Już od dłuższego czasu widać, że u Slota nie ma za dużej rotacji. Trzeba się do tego przyzwyczaić.

1 polubienie

Matko niech dadza w końcu Gravenowi odpocząć. Ja wiem że Endo może nie jest topem ale na Lille myślę że dałby radę.

1 polubienie

Graven pewnie odpocznie z PSV i Plymouth.

Rozumiem, że to pierwszy sezon Slota i to trener punktowy, ale bez przesady. Graven max ławka, Salah jeśli myśli o ZP będzie grać wszystko i strzelać wszystkim jak kiedyś Messi i Ronaldo. Nawet Kelleher mógłby tu zagrać aby Becker wiedział, że nie ma miejsca z urzędu.

1 polubienie

Spoko skład, tylko jednak mógłby zagrać Endo albo nawet Morton zamiast Gravenbercha. Jedziemy, dawaj Darwin :slight_smile:

Jakby Darwin ustrzelił z 2 bramki to moze uwierzyłby jeszcze bardziej w siebie i głowa by się odblokowała ale to tylko chyba moje sny

1 polubienie

Absolutnie na to liczę.
Nic w tym meczu nie będzie mnie tak bardzo interesowało jak dyspozycja Darwina!

Jota znowu wypadł na dłuższy okres, z Diazem na 9 to granie w 10, a i Gakpo się tam nie nadaje i nasz urus z wszystkich średnich opcji jest tą najlepszą.

Szkoda , że Kelleher i Elliot na ławce.

1 polubienie