22.10.2025 Eintracht Frankfurt - Liverpool FC

Gruzin

Frimpong Gomez Van Dijk Robertson

Szoboszlai Jones

Wirtz

Isak Ekitike

Wychodzimy w dziesieciu zawodników, bo pozostali się nie nadają do gry.

2 polubienia

No ja niestety mam obawy, że tak się nie stanie, już abstrahując o żartobliwego aspektu komentarza to Slot po prostu zatracił umiejętność odsuwania bezproduktywnych piłkarzy i jakiejś uczciwej oceny tego jak wyglądamy.

Mac wygląda tragicznie fizycznie i ciągle gra. Z Chelsea nasz środek nie istniał pośrednio przez przesunięcie Ryana do góry, ale również z tego względu, że Mac nie istnieje od początku sezonu. Zresztą pierwszy gol Caicedo to jego spory udział.

Z United przed 60 kilka minut meczu zaliczył 20 kontaktów z piłką i z 5 podań - co jest tylko konsekwencją jego kolejnych średnich występów, ale i tak wyszedł w tym meczu xD Graliśmy na parę Casemiro i Bruno, a Mac nie istniał.

Wirtz jest jednym z lepszych pomocników, ale powstała jakaś medialna nagonka i smęcenie, że nie daje liczb, więc nagle siada na ławie co jest nijak nieodpowiadające jego dyspozycji.

Salaha to już nie będę komentował.

Gakpo nie gra źle, ale nie gra też wybitnie - jest jednowymiarowy i podejmuje jeszcze gorsze decyzje niż późny Mane (a wydawało mi się to nierealne).

Chiesa daje niezłe impulsy, ale nie gra. Oczywiście łatwiej się wchodzi z ławki na podmęczonego rywala, ale chociaż powinniśmy to zweryfikować jak Chiesa może wyglądać od początku - ale niestety Slot mu z jakiegoś powodu nieo ufa co jest komiczne zważywszy na jego udział w naszej grze ofensywnej.

Isak dalej wygląda jak David Ngog, ale to też wynika z tego, że my nie dominujemy przeciwników.

No i stałe fragmenty. Tracimy w zasadzie w kazdym meczu gol po stałym fragmencie. Jesteśmy tragicznie ustawieni, nie umiemy oddalić zagrożenia, piłkarze raz po raz dochodzą do dobrych sytuacji strzeleckich. Generalnie jakakolwiek wrzutka w nasze pole karne to już panika.

Slot się gubi i nie próbuje jakkolwiek reagować.

Ja mam obawy, że znowu zobaczymy jakiś środek pokroju Mac, Jones i Szobo, z przodu Gakpo, Salah i Isak. W 60 minucie sciągnie Bradleya i wstawi tam Szoboszlaia, w 70 minucie wejdzie Ekitike za Maca i w 85 Chiesa za Isaka jak już będzie po meczu.

3 polubienia

Myślę, że Fede jak najbardziej nadaje się na 11 zawodnika w tym ustawieniu :wink:

1 polubienie

Ja się szczerze mówiąc nie mogłem za to zabrać. Raz, że za dużo innych (ważniejszych) rzeczy. Dwa, że gramy jak gramy, co nie otworzę tematu to przegrywamy… nosz :face_with_symbols_on_mouth: wa!

Może Ty będziesz miał więcej szczęścia. :wink:

A tak poważnie to przeszedłem od porażki z United do porządku dziennego. Od razu wypad na siłownię po meczu co by się doładować po tylu ujemnych emocjach.

Aby zatroszczyć się o psychikę warto również było odpuścić sobie wątek meczowy na forum zaraz po 4 porażce z rzędu, najlepiej do następnego dnia. W przypadku przegranej z Eintracht polecam ten sam manewr. Człowiek musi jakoś funkcjonować. U mnie zadziałało idealnie. Dzisiaj podchodzę do meczu LM, jak do nowego rozdania - no chyba, że Slot to spier… doborem składu.

Apropo wyjściowej jedenastki, skład powinien być tylko jeden i zawierać 4 piłkarzy, którzy znają Bundesligę.

Dodatkowo, Chiesa powinien grać na skrzydle, ale z uwagi na to, że Salah jest w wybornej formie to niestety nie ma dla Federico miejsca.

Jednak 2 gole i 3 asysty ze współczynnikiem 34,2 minut na G/A to dużo poniżej standardów Liverpoolu, które obecnie muszą być powyżej poziomu 104,3 min na G/A.

Lub jeśli Chiesa chce konkurować bezpośrednio z Salahem, to musi obniżyć loty do poziomu 153,8 min na G/A - o co z kolei będzie piekielnie trudno zważywszy na ograniczoną ilość minut, jaką dostaje. Więc tak czy inaczej logika Slota wygrywa i wybiera Mo.

Optymalny skład na mecz:

Oczywiście, może być gorzej. Bo jak na przykład wyjdziemy Mo od początku, to z miejsca wychodzimy 10 na 11 (i są duże szanse, że nie ulegnie to zmianie w trakcie meczu).

Jak dodamy do tego Endo na DMF, to całkiem prawdopodobne, że mamy 9 lub w porywach 9.5 na 11 (jak np Szobo da radę pokryć i ubezpieczyć dwie pozycje lub jak Wataru zagra mecz życia).

Jakby nie było, na pewno będzie ofensywnie po obu stronach, piłka w siatce powinna trzepotać nie raz i tylko dużo lepsza skuteczność może przechylić szalę zwycięstwa na naszą stronę.

Jak ogarniemy się w defensywie, to będę w ogromnym szoku, choć byłoby to bardzo mile widziane. Już nawet na to nie liczę, choć forma Konate z meczu z United daje jakieś małe nadzieje.

Natomiast sabotaż, który odp…rawia Van Dijk w obronie pozostawię bez komentarza, bo szkoda nerwów. Oby dzisiaj obyło się bez wielgachnych błędów.

2 polubienia

Sprawdzone źródło. Oby się przełamał! :melting_face:
A tak w ogóle coś czuje taki skład:
mamardashvili
frimpong konate virgil robertson
jones szoboszlai
salah wirtz gakpo
ekitike

1 polubienie

Powiedzmy sobie szczerze. Droga do uratowania sezonu wiedzie przez zwolnienie Slota.

Dlatego w interesie każdego kibica Liverpoolu powinno być dzisiaj zwycięstwo Eintrachtu.

Tak samo pisali kibice arsenalu odnośnie Artety. Czemu powielasz to tutaj udając kibica Liverpoolu?

1 polubienie

@Flips prosto
Mama
Frimpong na po konate i VVD robbo
Szobo i Jones żeby przewaga w środku
Wirtz jako śpo
Isak środek a Gakpo z Ekitike albo jeden na prawe albo drugi na prawe skrzydło

Nie mam pojęcia jak to bedzie wyglądało na boisku w kwestii ustawienia, ale cieszę sie, że inaczej niż ostatnio.

Chiesa na ławie, Gakpo na prawej?:person_facepalming:

Szkoda, że bez Chiesy, ale przynajmniej Salah na ławce.

Na papierze dobrze to wygląda, oby na boisku też tak było. To oficjalne?

No już mógł dać tego Chiese na te skrzydło. No chyba, że obawia się o jego zdrowie i woli mieć go w postaci jokera na końcówki meczy.
Ciekawe co to wyjdzie. Fajnie, że Ekitike i Isak razem. Moze to takie 442 z Isakiem i Ekitike w ataku i Gakpo z Szobo na skrzydłach.

No bo chyba nie zagramy z Frimpongiem na prawym skrzydle, a na prawej obronie Jonesem? I wtedy w środku pola Szobo z Wirtzem?

Powiedzmy sobie szczerze, jesteś strasznie miernym trollem. Idź się cieszyć sukcesami a nie nam tutaj zaśmiecasz forum swoimi mądrościami

7 polubień

Jak na Slota całkiem dobry skład. Oczywiście znów bez najlepszego atakującego w drużynie, ale nikt nie spodziewał się i tak Chiesy w podstawie. Najwyżej Gakpo będzie symbolem zwolnienia Slota.

W dodatku mamy na boisku 5 gosci, którzy mają ponad 190 cm wzrostu, jeśli nie stworzymy realnego zagrożenia ze stałego fragmentu gry, to ktoś powinien polecieć.

3 polubienia

Alex po prawej, Hugo w środku i Gapcio po lewej :thinking:
W sumie powinien być Fede zamiast Szweda ale ok dobrze, że są w ogóle tak potrzebne zmiany.

Tylko 3 punkty

Come on LFC :red_circle::flexed_biceps::grinning_face:

Bardziej widzę Hugo na prawej, a Isak w środku.

Skład ok, Salah na ławce, może w końcu pograłby Ngumoha czy Chiesa. Nie mówię, że młodziak na być zajeżdzany jak inni ale 10-15 minut mu chyba krzywdy nie zrobi, a będzie tylko rosła w nim frustracja.

Co do meczu, to nie śledzę już jakoś Bundesligi, nie oglądam skrótów, tyle co wyniki sprawdzę.

Przecież to jest formacja z dwoma napastnikami. Na skrzydłach będzie grał Gakpo i Frimpong

2 polubienia