23.02.2025 Manchester City - Liverpool

Panie Slot co to za zmiana xD

Na autobus, tylko że chłopacy średnio w podania umieją i wybijany piłkę od 20 minut :blush: oby przetrwać

1 polubienie

Pięknie, brawo. Ale sił dużo kosztował ten mecz, widać to po ilości pressingu i po tym, jak teraz oni wyglądają. Oby nic u Trenta, oby samo zmęczenie. Lecimy po tytuł :heart: jeszcze tylko parę kroków wykonać.

2 polubienia

Bardzo dobry mecz. Świetna kontrola, świetną defensywą. W sumie jedynie swoje dostał do pogrania Doku, ale on to taki trochę fajniejszy Ibe, więc wiele z tego nie wynikło. W każdym razie w sumie w takim trybie lekkie ekonomicznym gładko pokonujemy City na wyjeździe, bardzo miła odmiana po ostatnich nerwowych spotkaniach :sweat_smile:

3 polubienia

Bardzo podobał mi się dzisiejszy mecz, obrona skala, Konate super, Van Dijk, spokojne 2 bramki, City nie miało nic do powiedzenia. Czy jestem w euforii…może jeszcze nie ale jest naprawdę bardzo dobrze.

5 polubień

Fenomenalny, Fenomenalny i jeszcze raz Fenomenalny mecz z naszej strony. Zespół ułożony perfekcyjnie. Dwie bramki w 1 połowie i prawie pełna kontrola w drugiej.
Jeszcze tylko Newcastle w środę i koniec z maratonami meczów. Ten mecz musi podciąć skrzydła arsenalowi jeszcze bardziej a nam po prostu ich dodać i lecimy dalej. W środę mecz na Anfield, więc teoretycznie polecimy dodatkowo na dopingu naszych bo zmęczenie widać już spore. Nie wiem czy bym nie zaryzykował z endo w miejsce Gravena i w drugiej połowie on za Macce.
Wręcz idealna kolejka, 11 pkt przewagi i mecz więcej. Z trudnych wyjazdów mamy już tylko chelsea, Fulham i w przedostatniej kolejce Brigton. Jest dobrze, ugraliśmy na 3 mega trudnych wyjazdach 5pkt, i nawet powiększyliśmy przewagę nad 2 zespołem w tabeli…
Jedziemy dalej, bez zatrzymywania się.

3 polubienia

Myślę, że Pep jest w lekkim szoku, myślał że jak za Kloppa gwizdek i press naszych na nich, a tu dupa…:slight_smile:
Wystawił szybkie skrzydła liczył na konterki a tu dupa…:slight_smile:
Slott go taktycznie zniszczył.
Obrona dziś perfekcyjnie, już pominę Trenta;)
11 pkt przewagi a miało być 5 pkt.
Kanonierki już pisały my 3 pkt na plus a oni 3 pkt na minus a tu psikus;))))))

8 polubień

Piękny jest ten spokój na forum po takim meczu :slight_smile:
Fakt, to nadal te same 3 punkty, co z każdym innym zespołem, ale mentalnie ważą dużo więcej.

6 polubień

Dla mnie to był nasz najlepszy mecz w sezonie. Od wyboru składu przez Slota (idealny pomysł 4 pomocników w środku, bez napastnika), poprzez PRAGMATYZM, wykorzystanie niemal w całości tego co mieliśmy i wreszcie to na co czekałem od dawna - CATENACCIO.

City praktycznie kompletnie bez pomysłu i bez zagrożenia. Oczywiście Salah był dziś znowu wielki, ale dla mnie niewiele gorszy był Szoboszlai. Było narzekanie, że Węgier daje za mało w ataku, to dziś dał ogromnie dużo z przodu (poza bramką i asystą, gdy Graven dał mu ułamek sekundy wcześniej piłkę byłaby i druga). A w obronie latał jak opętany i dał dziś z siebie wszystko. DAŁ Z WĄTROBY.

Brawo także dla Arne za zmiany - Tsimikas i Endo swoje też dołożyli.

JESTEM DUMNY Z DRUŻYNY. Musi to dać kopa!

4 polubienia

Spacerkiem to to nie było jednak w City też kończy się pewna epoka, De Bruyne nie dojeżdża już na mecze, ogólnie pomoc słabo tam ciśnie, bałem się trochę Marmousha, bo jednak chłop świetny i dobrze mi się go oglądało, taki Salah version II, aczkolwiek dla mnie dziś motm był Konate, świetny mecz Francuza, ogólnie cała drużyna włożyła dużo wysiłku w ten mecz, i duże zmęczenie aczkolwiek jest 11 pkt a to cieszy oko, i oby tylko rywale oglądali się już za nasze plecy, Slot dziś również żywy i energiczny przy lini, chłop żył tym meczem! Brawo Panowie! I oby po 20 tytuł!

1 polubienie

Ale wyk*rwił xdddd

Miejmy nadzieję, że razem z tą piłką odleciały szanse naszych rywali na tytuł

Dzisiaj widać było zupełnie inną motywację, koncentrację, piłkarze nabuzowani, interakcje z kibicami czego często nam brakuje. Mądrze, pragmatycznie rozegrany mecz, liczę że te najważniejsze w LM rozegramy podobnie, bo do mistrzostwa już mamy autostradę i tego czerwonego ferrari nikt już raczej nie powinien dogonić.

2 polubienia

Właśnie takiego występu dziś oczekiwałem.
Pewni z tyłu, pragmatyczni, nie rzucający się na przeciwnika na hura. Brawo drużna, mental podbity, teraz tylko kontynuować taką grę :muscle:

1 polubienie

Ale dobrze było nie oglądać Bernardo Silvy w tym meczu. Jakoś zawsze na nerwy działał chłop

2 polubienia

Bo to taka menda boiskowa jeszcze na dodatek jego gra to bieg do przodu i podania do tyłu jak w jakimś rugby. Też go nie lubię

Przecież prawie każdy portugalski gracz to menda…
Szczur, Cristiano, Figo, Pepe etc…

4 polubienia

A gdzie 3 spiewajace dziewczyny czyli Atomic Kitten ? :crazy_face:

Oprócz świetnego meczu, uderzyło mnie coś jeszcze. Jak piłkarze i spółka się po meczu zachowywali. Jak kolejny dzień w biurze, z klasą do rywala. Na spokojnie. A nie jak Arsenal czy Everton co skakali jak małpy. Zupełnie inny mental mamy niż nasz rywal w walce o mistrza.

18 polubień

To akurat normalne, Arsenal nigdy nie był żadnym rywalem dla maszynki Guardioli. I drużyna City i Guardiola szanują Liverpool i vice versa. Największe spektakle to były pojedynki kolejnej ewolucji tiki-taki vs gegenpressingu. I jeden i drugi uczyli się od siebie nawzajem.

Arteta po takiej szkole jedyne co umie to “hehe, wrzuć na Gabriela/Salibę”. Zero własnej inicjatywy, zero jakieś konkretnej taktyki. Oglądasz ten Arsenal i masz wrażenie że Hiszpan przed każdym meczem klika “wczytaj domyślną taktykę” i elo. Skład mają solidny i z perspektywami, ale nie z Artetą za sterami.

No i zapomniałem o najważniejszym, nigdy nie potrafiłem zrozumieć dlaczego Arsenal tak się mocno podkochuje w odpadach z innych klubów z ligi? Te wszystkie Sterlingi, Zinchenko, Jesus, Havertz - kupa siana wydana na zwodników którzy od dłuższego czasu albo leżeli w szpitalu ale notorycznie kopali się po czole. Nie wiem jaki wpływ Arteta ma na transfery, ale osoba która podjeła takie decyzje powinna beknąć.

1 polubienie

Po tym meczu wszystkie niedowiarki mojego pokroju zaczęły wierzyć, że to jest ten sezon. Panowie, nie spierniczcie tego! Mecz cudo, pełna kontrola wydarzeń boiskowych

Slot 2:0 Guardiola