Nie zapominajmy, że Maca grał na zaciągniętym hamulcu. Wiele razy odpuszczał przerwanie akcji lub stosował “delikatniejszy” pressing.
A wszystko przez tego matoła z gwizdkiem w zębach.
Ten sam lukeba który zawalił jedyną bramkę? Ten sam lukeba który miał w pierwszej połowie mnóstwo strat? I który gra na stoperze?
On jedyne co potwierdził to że do nas nie pasuje(a przynajmniej nie na LB)
Od lata jak wielki ekspert forsujesz tu tezę jakoby slot
musiał grać stoperem na lewej obronie choć jest już kilkanaście meczy za nami i gramy tam OFE lewymi obrońcami którzy nawet dają nam bramki i asysty tak jak dziś. Lukeba w sytuacji bramkowej popełnił 2 kardynalne błędy, najpierw fatalnie do środka wprowadził piłkę a potem fatalnie krył w polu karnym i słaby w powietrzu salah głową wypracowuje bramkę.
Wiem że ten przeciętny manager Arteta forsuje strategie 4 stoperów w obronie i 2 dmf, ale na szczęście Arne jest na tyle inteligentny taktycznie że w zależności do składu jaki ma potrafi go ustawić i tu np po prostu kazał trentowi grać jak RB i broni rewelacyjnie.
Mamy tylko 5 straconych goli w pierwszych 13 meczach więc czy Graven już umie bronić czy dalej nie umie? Czy już nadaje się na dmf czy dalej nie?
Co do meczu to wydaje mi się że wygraliśmy najniższym możliwym nakładem sił. Mecz porywający nie był, ale kolejne czyste konto. Do tego kilku
Dzięki temu dowiedziałem, że nasz bramkarz to Kevin, w sumie jego imie czyta się Kiwim Kelleher, co wiedziałem z naszych meczy na Eleven.
Co do Szpaka to przez niego przez 2 lata mówiłem Zapikosta na Zapacoste.
To taka liverpoolska tradycja w tvp1, przed laty po lewej stronie biegał Sajdio Mane.
Zresztą wymowa zagranicznych nazwisk (choćby holenderskich) to spory problem, podczas Euro było tutaj wiele dyskusji o wymowie nazwiska Leao.
No a Nunez to od wczoraj Dawid jest😂
Lukeba grał wczoraj naprawdę imponująco przeciwko drużynie z tak dynamicznymi napastnikami jak nasza. Jego czytanie pola karnego jest fantastyczne, przewiduje gdzie spadnie piłka i wie jak się jej pozbyć w najbezpieczniejszy sposób. Często rozbijał nasze ataki i dobrze wyprowadzał piłkę, dobrze gubiąc nasz pressing podaniem, czy dokładając do tego balans ciała. Popełnił błąd przy główce Salaha, ale grał wtedy na środku. U nas jako LB miałby w środku Konate i Virgila, czyli czołowych graczy pod względem gry w powietrzu. Ogólnie poza tym błędem przy bramce, bardzo dobry występ. Imponował mi w tym spotkaniu i nie bez powodu interesują się nim największe europejskie marki. Innym bardzo dobrym rozwiązaniem mógłby być Branthwaite. Anglik jest dużo wyższym zawodnikiem, co dałoby nam jeszcze większą przewagę w walce o górne piłki. Slot w Holandii grał jednym z bocznych obrońców bardziej defensywnym i biorąc pod uwagę fakt, że chcemy DMa w stylu Zubimendi’ego, musi to być lewy obrońca o takim profilu w celu zachowania odpowiedniego balansu. Slot gra Tsimikasem/Robertsonem bo nie ma nikogo innego. Gomez to jedynie awaryjny lewy obrońca, choć i tak wolałbym, aby to Anglik grał w podstawie. Kostas wyglądał wczoraj dobrze, ale Robertson był tragiczny po wejściu. Tylko spalony uratował go przed zawaleniem bramki.
Ogólnie co do meczu zgoda. Też mi się wydaje że graliśmy jak najmniejszym nakładem sił. Dobry występ i najważniejsze, że zdobyty komplet punktów i brak kontuzji. Ibou MOTM.
Liczyłeś na to, że przeciwnik będzie miał 0 szans na gola już nie mówiąc o setkach? Pokaz mi mecz gdzie tak to wygląda. Może jak grasz przeciwko rozbitej drużynie ale nie drużynie z top4 Bundesligi. Chyba z jakiegos powodu się tam znajduja co sezon. Potraktowałeś ich jakbyśmy grali z Plymouth.
Wiesz co oznacza bycie na szczycie tabeli PL i na prawie samej górze LM. To że inni byli bardziej chujowi od nas. Doceń to.
A dopuszczasz możliwość że to w feye slot grał na boku zawodnikiem o zabarwieniu def bo miał taki zespół i takie możliwości transferów/finansowe?
A tu będzie grał 2 bocznymi obrońcami w sposób wyważony?
Bo mimo tego co uważasz że nie mamy dmf umiejącego bronić i bocznych ofensywnych obrońców liczba straconych goli jest fenomenalna