Niektórzy na forum mieli wątpliwości czy nie będziemy mieli za dużo pomocników po przyjściu Wirtza. Myślę że ten mecz jak i trzy poprzednie pokazuje jak mało mamy w rzeczywistości opcji w tej formacji, wystarczyło że zabrakło Maca i jakość gry spada drastycznie, na boisku niewidoczny Jones który nadaje się na puchary i na ławkę, prawie wszystko idzie skrzydłami. Na ławce Elliott i Endo… A Mac nie da rady zagrać 60 meczów w przyszłym sezonie.
Nadal ciężko mi uwierzyć w ten transfer ale jest nam bardzo potrzebny jeśli chcemy poważnie myśleć o kolejnych trofeach.
Na ten moment nawet ten nieskuteczny Diaz jest o wiele lepszy niż kwadratowy Gakpo. Nie da się na niego patrzeć
Jak Salah ma śrubować/ bić rekordy jak nikt nie chce mu w tym pomagać? Wiem, że to mega fuksem Henderson obronił, ale to nie pierwszy raz kiedy taka setka jak Diaza jest marnowana. 4 mecze i nic dla Mo nie ma
Dokładnie @adamne. Kreatywność oraz wykończenie leży. Mo w pojedynkę wygrał nam ten tytuł. Żeby myśleć o więcej musimy wymienić piłkarzy, którzy tego nie dają. Jota, Diaz, Darwin. Gakpo jako rezerwowy może być, ktoś musi. Ale pozostali? Diaz i Nunez dla zarobku a Jota brak zdrowia, więc na co trzymać. Brakuje nam opcji.
Też, ale przez cały sezon Jones na pozycji nr 8 oznaczał tragedię w środku i tym razem jest podobnie.
On tam nic nie wnosi, wolałbym Ryana na 8 i Endo na 6, byłoby więcej ruchu.
Ale na jakiej podstawie taka ocena? Diaz ma lepszy drybling (gakpo tylko robi balans do prawej nogi i biegnie wzdłuż linii). Technikę ma lepszą Diaz. Kontrolę piłki Diaz. Strzały ma lepsze gakpo. W ostatnich 2 sezonach w lidze ten technik wykreował nam 9asysty 2 sezony. Dla porównania Diaz ma ich 13 mimo że lwia część zeszłego sezonu grał po porwaniu ojca, a w tym na ataku.
nie wiem czemu, ale on wali prosto w bramkarza, mimo, że nie strzela na siłe.
Dokładnie, to tylko potwierdza, że Jones nie nadaje się na grę .
Być może by miał gdybyw ostatnim meczu trafil na pustą bramke?
Ogólnie na mecz dojechała tylko konate i Graven
Ogólnie z przodu tak nieefektywnie i bez pomysłu. Pełno wrzutek bez sensu. Takie granie w stylu nasza repra , że słabszymi drużynami. Na alibi, rywal za bardzo nie przeszkadza, to mamy ciągle piłkę, ale nie bardzo wiemy co z nią zrobić.
Harvey moim zdaniem mógłby tu coś zmienić, bo on lubi taką grę, w sensie z piłką, w ataku.
Piłkarze już mają wywalone jaja. Dograć 45 minut i fajrant.
Technika to nie tylko drybling, wystarczy zobaczyć jakie ułożenie stopy ma Gakpo przy uderzeniu, to czysty majstersztyk. Diaz opiera wszystko na szybkości.
I najważniejsze czego nie ma Diaz, a Gakpo tak, to inteligencja boiskowa.
Harvey to powinien wejść jak najszybciej, żeby ostatnich minut w koszulce Liverpoolu na Anfield jak najwięcej uzbierać
O meczu nie ma co za bardzo gadać sparing, anulujecie od razu Viaplay po fecie?
A ktoś tam ogląda? Myślałem, że wszyscy płyną na strumyku.
No właśnie nie wydaje mi się żeby mieli wywalone, ostatnie mecze to były eksperymenty i oszczędzanie sił ale dzisiaj najsilniejszy skład i moim zdaniem chcą to wygrać ale im nie wychodzi. Kop w słupek Diaza pokazuje że jest frustracja a nie olewka.
@Kolumbjajo ja mam jeszcze zobowiązanie więc nie opłaca mi się anulować, poczekam aż sami wyłączą (od 1 lipca).
ja juz anulowalem na poczatku miesiaca, mecze na strimsach ogladam. dobra jakosc w hd i bez zacinek wiec po co placic chory hajs na ten abomanent.
Tak gakpo ma lepsze strzały i to tyle. Diaz na szybkości? W porównaniu do dryblingu gakpo to magik. Drybling Cody opiera się wyłącznie na szybkośći podczas gdy Diaz umie jakaś przekładanie itp. ta “inteligencja boiskowa” jest tak mityczna że pozwala mu na mniejszą ilość asyst, ale za to mimo że ma lepszy strzał i wykończenie to strzela też mniej goli
Ja zapewne tak, zanim zapomnę i niepotrzebnie kolejny miesiąc zapłacę.
Oczywiscie, że chca, wywalone to może mieć CP, ale dostali taki prezent, że nie dało się tego nie wykorzystać. Poza tym, są dobrze zorganizowani, a my pod formą i przez to wolni i bez pomysłu, ale na pewno chcemy ten mecz wygrać.
oho jest trent, zejdzie w 66 pewnie