25.08.2025 Newcastle - Liverpool

Czyli Wirtz dzis mvp. Uff mozna spokojnie oglądać

Ja tam myślę, że FSG czelendżuje Slota. Cos w ten deseń: „To pa tera, Arne. Ale już z taką ławką nie dasz rady zrobić mistrza…”

Trochę zawstydzająca jest ta ławka rezerwowych. Z czym my idziemy po PL i LM XDDD
Myślę, że na na naszych oczach rodzi się legenda Fede Chiesy, a może i Danns’a…

1 polubienie

Ta ławka wygląda jakby to nadal był pre sezon i Slot po prostu wziął jakieś zapchajdziury, bo gramy już drugi mecz w ten dzień.

3 polubienia

Mieliśmy gorszą w zeszłym sezonie i zrobiliśmy mistrza.

Bardzo gorące przywitanie. Oby atmosfera na stadionie była zabójcza. Z pewnością będzie to test charakterów dla naszych piłkarzy.

Slot widzę wchodził po schodkach z uśmiechem. VVD i Salah obaj w stylu “entering like a boss”, oby takie nastawienie było również widoczne na boisku.

Ławka LFC rewelacyjna. Głębia składu w pełnej okazałości. A to dopiero początek sezonu, gdzie prawdziwe kontuzje i dłuższe nieobecności jeszcze przed nami. Ciekaw jestem czy na boisku pojawią się Chiesa, Leoni lub Rio.

1 polubienie

Mówiłem. Brdzie grubo. Na szczęście dla takich piłkarzy to woda na młyn.

Teraz pytanie za 100pkt: komu kibicuje dziś Isak?:joy:

Wirtz będzie dziś miał prawdziwe przywitanie z premier league dzisiaj, bardziej fizycznego zespołu w środku pola chyba nie ma niż Newcastle w premier league, zwłaszcza że tam też łokcie fruwają i sędziowie udają że nic nie widzą.

1 polubienie

Nooo ławka taka, że jak nie ugramy tego pierwszą 11 to mogą być cieżary.

1 polubienie

Co wy chcecie od tej ławki? Bramkarz topowy, obrona solidna, Elliotta ludzie chcieli zostawiać, Chiesa to porządny uniwersalny piłkarz, Rio wg niektórych miał rozegrać 40% minut w tym sezonie. Zamiast Rio przydałby się zawodnik, który jest pewniakiem, że zrobi różnicę. Miejmy nadzieję, że uda się sprowadzić Isaka zatem.

Mnie zastanawia, czemu nie Robertson na prawej obronie? Szobo nie zna tej pozycji, chociaż znając jego uniwersalność, dynamikę i szybkość, może wyglądać tam dobrze. Aczkolwiek ja bym wybrał Robertsona. Gdyby taka sytuacja dotyczyła lewej strony i mielibyśmy do dyspozycji tylko prawych obrońców, to z pewnością jeden z nich powędrowałby na lewą stronę. Wiem, że prawonożnym łatwiej się odnaleźć na lewej stronie niż na odwrót, ale mimo wszystko.

W każdym razie spodziewam się trudnego meczu, Newcastle to fizyczna drużyna, szybka, dobrze kontruje. My musimy bronić się lepiej niż dotąd, wystrzegać się strat. Być w czysto piłkarskim aspekcie lepszym.

Ciekawi mnie dyspozycja Gravenbercha, który wspaniale rozpoczął poprzednie rozgrywki i przez kilka miesięcy był fantastyczny. Później spuścił z tonu, a z nim cała drużyna.

Jak niby mielimy gorsza lawke? Byl Diaz, Nunez, Jota, teraz opcjami z przodu jest Chiesa i 16 latek

Bo ma tylko jedną nogę, dosłownie

3 polubienia

szczerze? Ten ich skład mnie nie powala bramka okej na obronie stary Trippier Burn i Schar czyli powolni obrońcy też starsi,w środku to fizyczność mocno a na koniec bezzębny atak ja tak to widzę i nie chce ich lekceważyć tą oceną

bo prawonozni obroncy potrafią grac z lewej, a jakos nie widziałem lewonożnych z prawej. Moze dlatego, że większość lewonoznych graczy ma prawą do podpierania.

wez sie czasem zastanów co piszesz, wszyscy trzej na ławce, to kto grał w podstawie?

Bardziej niz Szobo na PO, obawiam się Jonesa w środku. Mam nadzieję, że sie obudzi i wejdzie na solidny poziom intensywności, bo od dłuższego czasu wszystko robi o dwa tempa za późno.

Bardzo dobry skład, ławka prymasort my to wygramy bo my miszcz anglii zero oporu #siłaprzyjaźni #WirtzPower #MoKing
a i sie ten wykoleił
image

Szczerze nawet jakby był Maca i Frimpong to ławka patrząc pod względem ofensywnym wygląda niezbyt groźnie. Jednak ten Isak by się przydał :sweat_smile:

Endo był tak żałosny na PO, że Slot pewnie chętniej wystawiłby tam Salaha niz Japończyka. Ciekawy bedzie eksperyment z Szobo na prawej obronie. Podejrzewam, że w meczu moga się z Curtisem zamieniać na tej pozycji

On serio mu za to żadnej kartki nie dał? XD

Swoja droga to nie lepiej jakby mlzna bylo w watku meczowym komentowac sobie?

2 polubienia

Ale mnie ten Tripier wkur….

2 polubienia