27.09.2025 Crystal Palace - Liverpool FC

Nie ma co robić dramatu, po prostu trzeba zmienić sposób gry. Obecny futbol oparł się całkowicie na szachach, na graniu niską obroną, agresywnym i niskim doskokiem i kontrami.

Takie CP ma w linii obrony 4 piłkarzy, z których każdy mógłby obecnie grać w dobrym zespole z czołówki, a i tak grają całkowicie defensywnie.

Guardiola zwrócił na to ostatnio uwagę, że granie piłką jest dzisiaj nieopłacalne kiedy drużyna przeciwna w PL ma najczęściej całkiem mocny skład, a większość czasu i tak spędza w niskim bloku.

1 polubienie

Możemy zdobyć mistrza ponieważ konkurencja bardziej niedomaga, ale gdyby wylosował się prime city to nie mamy czego szukać. Fartem wszystkich meczy nie wygramy. Najbardziej to pokazał mecz z atletico gdy z 2:0 było 2:2

Najgorsza nie jest porażka, tylko to, że tej naszej gry to się nie da z przyjemnością oglądać. Ślizgając się od początku sezonu oni zapomnieli jak się gra fajna piłkę. Gdyby ktoś mnie zapytał jaki styl gry na Liverpool to nie umiałbym odpowiedzieć.

3 polubienia

Jeszcze płaczmy że za dużo sędzia doliczył :joy: ja się nawet z tej bramki cieszyłem, jakoś tak za bardzo zadarte nosy tu na forum i na boisku w sumie też można odczuć, jakby liczymy, że co byśmy nie grali, to i tak uda się strzelić więcej niż rywal.

Na dobrą sprawę CP powinno zamknąć mecz w pierwszej połowie.

Mam nadzieję, że Slot pokaże jaja w końcu i Wirtza posadzi.

Chętnie zobaczyłbym Hugo razem z Isakiem w kolejnym spotkaniu i jeśli to będzie dobrze wyglądać, to na Chelsea powtórzymy.

Mu oszczędzaliśmy większość zawodników w tygodniu, a wyglądaliśmy, jakbyśmy w czwartek grali 120 minut, tragedia

2 polubienia

Strasznie głośny jesteś jak na CichegoFana

1 polubienie

Gówno prawda. W drugiej połowie jak siedliśmy na CP to powinno być z 1:3. Zawiodło wykończenie. CP wygrało fartem w tym meczu. Mieli lepsza pierwszą połowę, ale w przekroju całego meczu wyglądali przeciętnie.

@CichyFan tak, 50:0 od razu. Odejdź stąd.

1 polubienie

Tak, zdecydowanie trzeba grać murarkę przeciwko jakiemuś Dupa FC, bo piłkarze za pół miliarda to za mało żeby coś strzelić w ataku pozycyjnym…

A w pierwszej połowie powinno być 5:0 dla CP, tylko niestety zawiodło wykończenie…

Widzę , że meczu nie oglądałeś.

Gdyby nie Alison to w pierwszej połowie byłoby 4 do jaja.

Podtrzymał on trochę nadzieję na jakieś punkty , ale 1 to już było ponad stan.

2 polubienia

Oglądałem od początku. Ty oceniasz mecz na podstawie jedynej połowy, a ja patrzę na cały mecz.

,wirtz,isak,kerkez,frimpong,ekitike,Jak to będzie chodzić” ,galaktikos 2,0”

Bardzo słabo dzisiaj. Mega mocne jest Palace i powinno wcześniej prowadzić wyżej. Niestety dzisiaj niektórzy nie dowieźli np. Wirtz który przy 100 procentowej sytuacji wali w środek wprost w bramkarza. Do wielu sytuacji dochodził i ogólnie podobał mi się Chiesa. Niech zagra teraz pełny mecz z Galatą i zobaczymy czy powinno się go wystawić od pierwszej w meczu PL. Salah totalnie bez formy. Frimpong dał strasznie dużo chaosu i strat piłki po wejściu. Szkoda że nie było Ekitike bo myślę że nie byłby się czasem uderzyć co często dotyka Wirtza który przekłada z jednej na drugą jakby chciał uniknąć tego strzału. Kerkez bez szału, Virgil zagrał mecz na swoim przyzwoitym poziomie. Konate na początku zaczal okropnie ale potem okej wyglądał. Szkoda tego Macci który według mnie mógł zostać dłużej na boisku bo widział te przestrzenie np. Przy podaniu do Isaka. Będziemy liderem po kolejce i mamy ten bardzo ciężki wyjazd za nami. Niestety przegrany ale za nami. Zobaczymy jak City, Arsenal sobie tam poradzą bo myślę że mogą potracić punkty. Niech się cieszą Armatki bo myślę że sroki jutro ich pożegnają z wygrana na własnym stadionie. YNWA!

1 polubienie

To powiedz mi jaki klarowne sytuację mieliśmy w tym meczu ?

Czy Kerkez nie ma prawej nogi? Banalna piłka leci wprost na niego, mógł przyłożyć wewnętrzniakiem i wybiłby piłkę, bo był ustawiony na wprost niej, tymczasem zrobił półobrót, by wybić piłkę lewą nogą i podarować rywalowi aut w końcówce spotkania, po którym padł zwycięski gol. Robertson zostałby za to zjedzony. Szkoda, że za darmo, zupełnie niepotrzebnie oddaliśmy im ten aut, bo remis byłby cenny, zwłaszcza po tak słabej, niepoukładanej grze.

1 polubienie

Tak myślałem że będzie w plecy. Szkoda ale lecimy dalej. Taki jest sport

Przy postawionym autobusie rywala, w miarę czyste okazje, typu ta Wirtza czy Isaka to już i tak sporo. To są czyste sytuację strzeleckie, a innych trochę też było. Nie robiłbym tragedii z gry w drugiej połowie. CP to solidna ekipa.

No i skoro głównym atrybutem PL względem innych lig, jest wysoka jakość ekip ze środka tabeli to nie róbmy zdziwka gdy któraś z nich potrafi się u siebie postawić komuś z topu.

Pierwsza połowa oczywiście do zapomnienia, była tragiczna.

Do galaktikos 2.0 brakuje jeszcze jakiegoś sensownego trenera, który by umiał ten potencjał wykorzystać…

No co zrobić. Nie gramy jakoś dobrej piłki. Szkoda, mega szkoda twj porażki w 96min, ale wygraliśmy pare meczy w takich sytuacjach więc My narzekać nie możemy. Tymbardziej, że nie grając dobrze, na wyjeździe z mocnym w tym sezonie Crystal przegraliśmy dopiero w ostatniej akcji meczu. Mnie natomiast martwi brak defensywy!! Przecież my co mecz tracimy bramki, i to z takich sytuacji, że naprawdę nie przystoi. Ten sezon dla nas z jednej strony przejściowy również, ale z drugiej no musimy walczyć o puchary. Poprawić defensywe! Albo inaczej, zacznijmy grać w defensywie! To jest problem, a nie porażka na wyjeździe z Crystal. Szło to wygrać, mogliśmy zremisować, ale porażka na spokojnie do przyjęcia.

XDDD tylko tyle napisze. Myślę że wystarczy :zany_face: zacząłeś kibicować od wczoraj?

Wirtz, Isak, strzały Gravena, Konate czy Chiesy. Próba lobu Salaha. Mieliśmy kilka dobrych okazji, żeby wywieź 3 punkty. Henderson miał dziś rękawice pełne roboty.

Zymby bolôły ôd paczenio na tyn szpil…

Ale już to pisałem po pierwszej kolejce:
Kupcie sobie popcorn i uzbroić się proszę w cierpliwość, bo wszystkie nasze mecze będą w tym sezonie tak wyglądać.
Autobus i próba sforsowania zasieków…