Gdy w styczniu Jurgen Klopp informował o odejściu z Liverpoolu chyba nikt z nas nie przypuszczał, że do ostatniego meczu w roku będziemy przystępować z sześciopunktową przewagą nad wiceliderem.
WHU w tym sezonie zawodzi, do spotkania z Liverpoolem przystąpią mocno osłabieni, m.in. bez Łukasza Fabiańskiego, który doznał groźnie wyglądającego urazu głowy. Poza Polakiem niedostępni będą m.in. Soucek, Rodriguez, Antonio, Kilman i Soler.
W naszym zespole zabraknie kontuzjowanych ciągle Konate i Bradleya oraz zawieszonego za kartki Szoboszlaia.
Niezależnie od osłabień jesteśmy zdecydowanym faworytem. Liczę na przyjemne zakończenie pulkarskiego roku. 3-1 dla LFC.
Skład Liverpoolu wg mnie najmocniejszy z możliwych, kolejny mecz gramy dopiero za tydzień z ManU:
Alisson
Trent - Gomez - Van Dijk - Tsimikas
Gravenberch - Mac Allister - Jones
Salah - Diaz - Gakpo
Andy niech zasiądzie na ławce, odpocznie i przemyśli parę spraw
Chętnie zobaczyłbym w miejsce Sobo naszego walecznego Harveya.
Na środku ataku po meczu przerwy naturalnie Lucho.
Reszta składu wiadomo z góry.
Ciekawe co zadecyduje Slot w sprawie lewej strony. Czy to będzie ostatnia szansa dla Robbo by coś pokazać czy od razu ławka i Kostas. W środku nie na wielkiego wyboru, Jones, Mac i Graven
W ataku może być ciekawie, nie widzę miejsca dla Nuneza więc Jota albo Diaz na środku. Obaj prezentują mniej więcej ten sam poziom, Diogo jednak lepiej gra głową co może być przydatniejsze z West Hamem.
Cóż, wystawianie Robbo na Bowena to będzie samobójstwo, szczególnie ze Bowen i WHU ostatnio powoli odzyskują formę, graja u siebie. Ciężki mecz, z wszystkich potyczek w grudniu ten mecz mnie najbardziej przerażał, obstawiam cięzko wywalczony remis 1:1, ale tak po prawdzie to są na to nikłe szanse.
I zamiast wykładać te naście milionów za niego oraz kłaść mu te 150tys! ( to jest już wogóle niepojęte, kto dał się tak zrobić) można to było dołożyć trentowi albo chociaż rozłożyć na Mo i Dijka… Ale klubowi lekarze/ rehabilitanci muszą mieć co robić…
Co do składu. Mamy kim grać i kogo wpuszczać na zmianę. Nie jest źle.
Łatwo na pewno nie będzie, przede wszystkim obrona się musi poprawić bo dość dużo tracimy bramek w ostatnich meczach, dlatego jeżeli defensywa dzisiaj zagra na 0 to o wynik jestem spokojny, aczkolwiek uważam że może to być mega trudny wyjazd, i wygrana na pewno poprawi nastawienie mentalne naszych zawodników!
2:0 dla nas. Skład najmocniejszy. Ciekawi mnie sytuacja graczy wracających po urazach. Widać że Arne dużo dłużej pozwala im wejść w rytm meczowy. Jota czy tsimi u kloppa raczej by już grali w pdst. Martwi trochę eliott który przez wielu był widziany przed sezonem przed szobo a teraz jest daleko od składu.