4 wygrane z rzędu to kryzys? xd
Kryzys to był w listopadzie
4 wygrane z rzędu to kryzys? xd
Kryzys to był w listopadzie
Jeśli ktoś nie ogląda spotkań to może napisać/powiedzieć, że kryzys zażegnany. Ja natomiast oglądam każde spotkanie i nie widzę powodu do zachwytu. Gramy
. Gdyby nie szczęście i jakieś szczęśliwe ułożenie planet, to nie byłoby 4 zwycięstw. Jedynie z Brighton zagraliśmy przyzwoicie.
Trzeba przecierpieć ten sezon i czekać na zwolnienie wuefisty.
Tez oglądam każde spotkanie ale w piłce nożnej liczą się punkty a nie styl. Mówiąc kryzys ma się na myśli zdobycz punktowa a nie to drugie.
Oczywiście ładnie dla oka nie gramy, ale punktujemy i to jest najważniejsze. Oby i dziś wymęczyli wygraną
@diablinadali z punktowaniem miałem na myśli ostatnie mecze
To prawda, że w piłce nożnej liczą się punkty, a nie styl, ale jeśli mówimy o kryzysie, to jednak styl ma znaczenie, bo my nie wygrywamy seryjnie meczów, grając źle stylowo, tylko regularnie gubimy punkty głównie właśnie ze względu na ten styl. I to jest już kryzys, jeśli coś trwa permanentnie od roku.
Zgromadziliśmy 57% możliwych do zdobycia punktów. Dla porównania Arsenal zdobył ich 76%. Nie powiedziałbym, że punktujemy, gdy w 10 ostatnich meczach wygraliśmy ledwie 4 razy.
Widzisz a co jak założymy że slot zorientował się że mamy skrzydła jakie mamy i nie ma sensu grać super ofensywnie i wysoko tylko trzeba się cofnąć? I potem mamy mecze jak z Sunderlandem czy NF które wygrywamy choć w stylu średnim że tak powiem.
Ostatni mecz z west ham troche mnie podłamał. Możesz mieć najlepsza taktykę na świecie ale nic ona ci nie da jeśli nie masz z przodu zawodników którzy w pewnym momencie zrobia coś extra. Wygraja pojedynek, drybling, świetnie dosrodkowuja czy oddadzą super strzał. I to nie dotyczy tylko naszej ekipy.
Oby ten obecny kryzys trwał do końca marca. Całkiem niezłe te kryzysowe wygrane.
Jedynie Forest nas mocno zgnoiło przez 45 minut, a my i tak wygraliśmy.
Ja bym ten okres od końcówki stycznia zdefiniował powolnym wychodzeniem z kryzysu, ponieważ wreszcie zaczynamy regularnie punktować i wygrywać mecze (ostatnie 6 na 7), a czy to będzie trwało już do końca sezonu to dopiero zobaczymy.
Na chwilę obecną Liverpool z powodzeniem walczy o powrót na właściwe tory. Na tyle na ile jest to możliwe bez przyzwoitych skrzydłowych i z trenerem, który ławkę ma w większości na pokaz.
Wskazywanie statystyk bez analizowania ich z statystykami innych zespołów trochę nie ma sensu. Arsenal i city to zupełnie inny poziom i inny etap budowania zespołu. Jezeli wezmiemy ostatnie 10 kolejek to zajmujemy 6 miejsce ale różnice sa niewielkie.
Dobry sklad Frimpong pomoże Salahowi na prawej flance.
Łoooo kurde jaki fart, zupełnie zapomniałem o tym meczu.
Mówię do siebie wejdę , sprawdzę czy Wirtzowi już lepiej, a tu duży news skład na mecz.
My na następny sezon to śmiało możemy sprzedać z 5 zawodników, bo i tak gramy cały czas jedną 11.
Ciekawe czy Chiesa albo młody dostaną więcej niż 5 minut?
@Risg widzę Pan optymista ![]()
Dzisiaj naszą tajną bronią ma być Szobotiki. Jego głównym zadaniem ma być podawanie super piłek do Gakpo.
Zagrają w piątek od pierwszej minuty Chiesa czy Rio.
@Lapaino Trochę trzeba być, chodź Wiem że Slot to beton jeśli chodzi o zmiany i szczególnie dawanie szans młodym, nawet jeśli to Puchar Anglii.
Ciężko utrzymać narrację ze my tracimy punkty a zespoły które rywalizują z nami o LM tego nie robią.
Nie napisałem nigdzie.
Natomiast za 5 ostatnich meczów pucharów nie dają. Przypominam, że po 5 kolejkach byliśmy liderem z kompletem zwycięstw, a jak dalej potoczył się sezon, każdy widzi. Od września czytam, że TERAZ TO JUŻ NA PEWNO zacznie się punktowanie. Tymczasem nie dość, że zdążyliśmy natracić od cholery, wypaść z walki o mistrzostwo, nawet wypaść z top4, to nawet nie widać światełka w tunelu, by to się miało jakoś długoplanowo poprawić. Pojedyncze zrywy i wracamy do klasyki.
Dlatego Slot ma posadę bo jest w tym peletonie i walczy.
Być w peletonie to owszem, jest, ale jako statysta, a nie grupa formująca się do pościgu. I raczej nie dlatego ma tę posadę. W sumie to mogę się założyć, że po odpadnięciu z LM, FA Cup i zajęciu na farcie 5 miejsca, nie będzie trenerem w przyszłym sezonie. Bo że zajęcie miejsca poza top5 dyskwalifikuje go z miejsca, to chyba nie muszę mówić.
Edit: @boczeklfc odpiszę Ci pewnie jutro w odpowiednim temacie, żeby nie robić tu offtopu, a tymczasem delektujmy się meczem ![]()
Cóż liczyłem że salah albo gakpo zostaną zluzowani. Jednak widać Arne chce zawodników po urazach wprowadzać powoli. Dlatego można już z góry spodziewać się zmiany frimponga. Jeżeli w klubie uznają że Rio nie jest fizycznie gotowy na cały mecz to myślę że dla młodego lepiej wchodzić na końcówki gdzie jest więcej miejsca niż np zagrać połówkę. Zauważyłem w jego grze że mimo że mało czasu dostaje to nie angażuje się w każdą akcję. Ciekawy jestem dlaczego.
Nic 2:0 dla nas w drugiej połowie minuty dla Rio i gomeza.
Liczę że dziś salah się przełamie i ekitike
Nie bardzo rozumiem czego oczekiwałeś po tej drużynie. Jesteśmy w głębokiej przebudowie. Ponadto nasz dział sportowy przepala kasę. Od października- listopada byliśmy poza walką o mistrzostwo. Dlatego porównywanie nas z Arsenalem i city to przegięcie. Ile lat arteta buduję zespół i prxegrywa wszystko jak leci. Guardiola w city tez rządzi i dostaję torbę z forsą co sezon. Inny etap budowania drużyny. Reszta gra w kratkę i my jesteśmy w tej grupie.
Oglądałem Barcelonę, aż szkoda przełączać na nasz mecz.
Dzisiaj zwycięstwo będzie bardzo ważne w kontekście walki o LM. Przynajmniej jeden z konkurentów straci punkty, bo Chelsea gra z Aston Villą. Może się okazać, że Liverpool będzie już w Top4 po tej kolejce albo będzie miał przewagę 6 pkt nad 6 miejscem.
“Virgin” Van Dijk ![]()
Skąd oni biorą komentatorów do tego C+, litości, naprawdę
Swoją drogą Szobo chyba pozadrościł fryzury Ekitike, może i zabrzmi to rasistowsko, ale dziwnie takie włosy wyglądają na “białym”
Tą akcję pokaże każdemu jak będzie jeszcze gadka o napastniku. Facet piłkę spod naszego pola karnego zabiera mija 3 rywali i wystawia koledze. Niestety z naszych skrzydeł ciężko o serwis
Czytałem dzisiaj wywiad legendy Oranje i śmiem twierdzić,że ma bardzo dużo racji w tym co powiedział
dzisiejsza piłka opiera się tylko na podaniach i na stałych fragmentach gry,ogólnie ciężko ogląda się ostatnimi czasy piłkę…czasy Coutinho czy Firmino wkręcających obrońców w murawę szybko nie wrócą ![]()
Wcześniej też ładnie zszedł niżej żeby przenieść grę na drugą stronę. Taka mała rzecz się wydaje a pomaga drużynie