31.08.2025 Liverpool FC - Arsenal

Gdybym był postronnym widzem to bym ten mecz po przerwie wyłączył ':smiley:

2 polubienia

Czy tylko mnie trochę denerwuje sędzia ?

Grav dostał z dupy kartkę.
Jak się wieszają na Salahu czy Ekitike to nic, w drugą stronę już mają faule.

3 polubienia

Jezu jaka nuda.

Ja nie wiem jaki my styl gry chcemy prezentować, bo w żadną opcję o jakiej myślałem nie jesteśmy dobrzy.

Pressing? Na pół gwidzka. Podania? Niechlujne. Wyjście z pressingu? Panika i laga na Robercika.

Akcja pressingowa VVD jedyną akcją 1 połowy, to jest dramat.

Mecz na chodzonego, strasznie to wygląda, nic się nie dzieje. Tragedia.

Wirtz Wirtzem, ale Mac Allister dzisiaj padaka, wolny, zagubiony. Poza Szoboszlaiem (znowu) ciężko kogoś pozytywnie wyróżnić.

1 polubienie

W ubiegłym sezonie niszczyliśmy przez pierwsze pół sezonu, by potem za przeproszeniem grać goowno w jego drugiej części. Aktualnie na początku gramy goowno i miejmy nadzieję, że będzie odwrotnie i po nowym roku będziemy rozjeżdżać rywali. Wrzućcie na luz, chłopaki muszą się zgrać, może że chcecie zostać mistrzem września jak Arsenal xD

3 polubienia

Po pierwszej połowie można odnieść wrażenie, że Szoboszlai wywiązuje się ze swojej roli na prawej obronie, ale brakuje go w środku pola – tam jego obecność mogłaby dać drużynie więcej. Na drugą połowę chętnie zobaczyłbym Bradleya. Trzeba też przyznać, że nasi boczni obrońcy zbyt rzadko włączają się do ofensywy. Co do Wirtza – jego występ mówi sam za siebie.

Trzeba chyba wpuścić tego Isaka

2 polubienia

nie wiem jak mozna kibicować takiemu cyrkowi, jak oni machają łapami, szukają wszędzie faulu i ABY ABY stały fragment gry
a jak sie srali jak prawie roznego nie dostali

Ten mecz ta wygląda, bo Arsenal ma nas rozczytanych jak książkę. Nic nam nie dają grać i całkowicie kontrolują przebieg spotkania. Nie radzimy sobie z ich zespołowym podejściem i pressingiem, linia pomocy całkowicie odcięta, tak samo skrzydła.

Im na ten moment brakuje lepszych decyzji w 3 tercji boiska, nam zaś brakuje wszystkiego.

Gravenberch z zółtą kartką, a Zubimendi nie.

Przypadek Odegaarda?

Oby nie

Pojedynek z Newcastle w porównaniu do dzisiejszej taktycznej rozgrywki, to było meczycho przed duże M. Istna wojna!

Chwilami aż tęsknię za szalonym pressingiem Kloppa. Jest bardzo mało momentów, w których dzisiaj przyspieszamy. Nawet pressing jest w większości mocno zachowawczy. Wyszliśmy z wielkim respektem do Arsenalu, może nawet zbyt dużym.

Wirtz, VVD, Ekitiké - wszyscy trzej mieli możliwość wykreowania akcji bramkowych, ale szwankuje ostatnie podanie. Jesteśmy za wolni i niedokładni w tym elemencie.

1 polubienie

Dokładnie. Moje zdanie jest takie że slot dokręcił tak śrubę żeby docelową gaz mieć w drugiej części sezonu tak jak w zeszłym PSG które kopało się po czole w pierwszej rundzie by być nie do powstrzymania w drugiej.

Taki kerkez wygląda jakby mu ktoś plecak wrzucił na plecy. Salah? Poważnie. Facet ani z przodu ani z tyłu. W gazie to właściwie tylko szobo i vvd.

Słabo dziś maca. Jednak ja czuję że w drugiej połowie wygramy

1 polubienie

Wirtz póki co dalej bezużyteczny, Ekitike może w ofensywie niewidoczny ale nie ze swojej winy ale dobrze wygląda w pojedynkach siłowych.

Arsenal póki co ma mecz pod kontrolą, Slot musi coś zmienic bo to wygląda jak mecz na 0-0 albo 1-0 po różnym Arsenalu

1 polubienie

Arsenal wyszedł z taktyką gramy na 0-0, ale farmimy rzuty rożne. Ten mecz jak nic się skończy 0-1. Jesteśmy wolni, słabi i przewidywalni. Możecie krytykować Wirtza, ale tutaj cały system nie działa. Nic w tym sezonie nie wygramy, top3 to będzie sukces

1 polubienie

Dokładnie, jednak Mo “nie pracuje w defensywie” salah stara się mu dorównać. Calfior ma autostradę. Ekitike też dziś strasznej daje się przepychać. Na plus kozak szobo i wreszcie pewny ibou. O vvd nie pisze bo to kosmita

Wszystko gramy do boku albo do tyłu, nikt nie chce pociągnąć piłki do przodu, od tego miał być Wirtz, ale on się na razie kopie po czole…

W zeszłym sezonie praktycznie zawsze graliśmy dużo lepsze drugie połowy. Mam nadzieję, że tym razem po odpowiednich wskazówkach będzie podobnie, bo wygląda to póki co obrzydliwie…

Ale murarka Stoke City :face_with_symbols_on_mouth:

oni grają na 4 CB i 3DM - ok kazdy ma jakis pomysl na mecz. ale topowym druzynom to chyba nie przystoi wręcz. NIe chcialbym byc kibicem lepszej wersji Stoke. Jakby Pulis dostał taki skład to by pewnie mistrza pyknął.

Ciezko nam sie przez to przedrzeć, ale mam nadzieje, że sie troche rozruszamy, wystarczy, że Wirtz z Alexisem przypomną sobie jak sie podaje.