Alexander Isak

gdyby mecz z united wyglądał jak dwa lata temu, gdy mieliśmy po 30 strzałów na mecz to bym się nie martwił. jeśli znowu będzie męczenie buły i podawanie po obwodzie bez pomysłu to sam isak nic nie zrobi. mimo wszystko ja bym zaczął ekitike, czuć od niego pewność siebie i czuć że sobie poradzi

1 polubienie

W reprezentacji zagrał 180 minut 0:1 z Kosowo i 0:2 z Szwajcarią

Szwecja ładną furorę robi…

Jeśli patrzysz na wyniki i słuchasz pseudo dziennikarzy to może i tak. Mecz ze Szwajcarią był do wygrania, ale zabrakło spokoju Bergvallowi pod bramką, mecz z Kosowem był już bez znaczenia dla Szwedów. To jest wciąż bardzo mocna repka w dodatku osłabiona brakiem mózgu w środku pola - Kulusevskiego.

To po co trzymali na boisku 90 minut Isaka i Gyoerkesa? Poza tym z Kosowem to nie wypada przegrac u siebie do tego

2 polubienia

O to pytaj selekcjonera Szwecji, nie zmienia to faktu że cały zespół zagrał tragicznie i bez motywacji, bo oni baraż zgarnęli w LN na 99%, bo zbyt dużo mocnych zespołów musiałoby zagrać w barażach, by nie dostali się i ten mecz był dla nich po prostu towarzyskim.

Isakowi się przyda, dodatkowy mecz w dojściu do formy. Być może Gyokeresowi też.

Alex nie przyszedł tu za frytki. Nie przyszedł też z innej ligi i nie zmienia klubu pierwszy raz. Nie jest też młodym chłopakiem. Mówiąc wprost to ma on mało argumentu za tym aby być wobec niego bardziej wyrozumiały. I uczciwe trzeba przyznać że w naszych barwach gra słabo. To jak gra dla Szwecji mam w nosie. Tam coś mega nie gra patrząc na skład i wyniki. Gyokeres też dla nich nie strzela więc isak nie jest tam problemem.

Ja jestem pewien że jak tylko forma naszego zespołu wzrośnie i sklad się ustabilizuje (głównie obrona) to Alex taśmowo będzie zdobywał gole

1 polubienie

Oczywista sprawa. Już jest październik. Czas na odpalenie tych naszych nowych galaktycznych transferów

Nie byłem fanem tego transferu pod koniec okienka. Szwed ma braki w przygotowaniu fizycznym, teraz musi wejść do drużyny która gra co trzy dni i prostu brakuję odpowiednich warunków żeby go wprowadzić. Dodam jeszcze ze Isak jednak potrzebuję drużyny która potrafi go wykorzystać. w obronie popełniamy błędy środek tez nie moze złapać rytmu. Liczba niedokładnych podań rozbija drużynę. Isak będzie cierpiał dopóki nie ogarniemy sie jako drużyna. Jednak ja jego bym nie winił.

O jaka tu cisza a gościu psuje w stylu Darwina :man_facepalming:t2:

1 polubienie

Akurat Nunez by to strzelił pewnie jak z Newcastle ten sam kępek trawy był. :sweat_smile:
Chociaż było ciekawie jak Nunez był, teraz to nudno bez niego z przodu. :downcast_face_with_sweat:

Bo Darwin chwile musiał zapracować na to, by po każdej sytuacji płonelo.

Z początku nikt mu nie bluzgał :smiley:

1 polubienie

Slot mówił że teraz dopiero można go oceniać to ocenię: bardzo słaby występ, nawet można powiedzieć że fatalny. Nie zrobił zbyt wiele dobrego w ataku

Akurat ciekawe to, że większość dobrego z przodu się działo jak on nie brał udziału w akcjach :sweat_smile:

@Kajojojek13 to o tym pisze, że bez jego udziału działo się dobre, jak był właśnie poza gra :upside_down_face::upside_down_face:

1 polubienie

No chyba nie do końca bo najlepsza akcje w pierwszej połowie stworzyliśmy bez jego udziału (strzał gakpo w słupek), a przy swojej okazji to głównie konate zagrał cudna piłkę.

Bardzo bezbarwny występ. Hugo w 5 minut zrobił więcej. Słabiutko na ten moment Szwed czyli coś co dzieje się połowa ekipy

przecież on w ogole nie biega, ani w pressingu ani w ataku. Wygląda po prostu dramatycznie. On 3 miesiące leżał na kanapie i strajkowal? a w San Sebastian to leżał na plaży z drinkiem z palemką?
Kto to napisał, że on jest wart każdych pieniedzy? Moze za rok bedzie wart ale na ten moment to był niepotrzebny wydatek przy bardziej potrzebnych pozycjach.

1 polubienie

No niestety, już z Manu trochę przelała się czara goryczy.

Narzekamy tu na Mo, czy Gakpo. Jednak oni przynajmniej jakieś sytuacje kreują, czy to sobie, czy kolegom.

Isak to taka zawalidroga, niemal każda akcja w której bierze udział kończy się na zawodnikach przeciwnika. W polu karnym piłka w ogóle go nie szuka. Jakby zapomniał jak się gra w futbol.

Nie wiem dlaczego Arne usilnie nim gra w pierwszym składzie, szczególnie że Ekitike wygląda znacznie lepiej.

wystarczy nawet spojrzec na poruszanie się, Ekitike jakby połykał boisko z piłka a Isak się snuje.

to juz Darwin więcej pożytku dawal niz Isak w tym momencie.

4 polubienia

Na razie gosc jest tragiczny, ale to nie jego wina, ze gra (chyba). To Slot powinien zarzadzic zespolem i go posadzic bo jest bezuzyteczny. Niesamowite jest to, ze dwie klasy lepszy obecnie Ekitike siedzi, a gra Isak - to doporowadzi do sytuacji, w ktorej w koncu Ekitike przestanie sie starac i finalnie bedziemy miec dwoch slabych napastnikow zamiast jednego dobrego i drugiego powoli wchodzacego do zespolu.

Ciekawe czy Isak dobije do miernych 19 G+A Nuneza z pierwszego jego sezonu? Na razie sie nie zapowiada, ale moze sie rozkreci. Zreszta ogolnie Isak to nie jest jakis zbawca, realnie patrzac mial tylko jeden raz sezon gdzie zrobil 33 G+A - czyli tyle co Darwin w swoim drugim sezonie (i byl jebany jak pies tu na forum co dosc jasno pokazuje, ze tego typu sezon nie jest niczym wielkim w oczach kibicow LFC). Wiadomo - z jednej strony w NUFC nie mial takiej obslugi jak moglby miec w Liverpoolu (bo obecnie ma gorsza), ale z drugiej strony - tam byl mainmanem i po prostu na niego grali. Mi osobiscie wystarczy jakby chociaz te 15 bramek w lidze ustrzelil, na wiecej nie licze bo przy naszych skrzydlach i konstrukcji gry napastnik gowno moze zdzialac nie wazne czy jest Nunezem, Isakiem czy bylby Haalandem.

1 polubienie

Nie ma co tego na razie porównywać, te liczby Nuneza były w momencie gdy nasza gra z przodu się sama kleiła a Salah wszystko czego dotknął zamieniał na bramkę. Można Isaka jak najbardziej winić za to, że nie wykorzystał setki ale to, że ma mało sytuacji już nie do końca jest jego winą albo nawet całkiem nie jego. Srodek pola nie funkcjonuje tak jak powinien w kreowaniu sytuacji a o skrzydłowych to już nawet szkoda ryja strzępić.

1 polubienie