Alexis Mac Allister

Nic się nie zmieniło od 27 dni. xd

Pan piłkarz, po raz kolejny klasa sama w sobie, dzisiaj nie graliśmy dobrze i remis bylby zaslużony, ale na szczęscie to sie nie wydarzyło. Zabraklo dzisiaj zdecydowanie jakości, takiej jaką on cały mecz prezentowal, wiele dobrych piłek, nie tylko asysta.

Dzisiaj rzuciło mi się w oczy kilka bardzo niecelnych podań w prostych sytuacjach.
Ale za to fenomenalne zagrania pod presją, zmylanie balansem ciała, nieoczywiste kierunki podań. No i ta ostatnia wrzutka idealna :slight_smile:

Przez 75-80 minut grał moim zdaniem źle. Miał straty, złe podania, nie napędzał ataku. Być może wejście Endo i Szobo zmieniło jego styl gry. Asysta na koniec rewelacyjna.

A to ciekawe, jak on grał źle, to nie wiem co powiedzieć o reszcie, mimo że potrafi grać jeszcze lepiej a jakieś drobne błedy zdarzają sie każdemu, to i tak byl najlepszy spośrod zawodnikow środka pola czy ataku, i rzucił wiele dobrych piłek, po prostu widac tą jakość po większości jego zagrań, kontaktów z piłką i tym jak operuje pilką.

1 polubienie

Warto zauważyć, że dziś miał więcej pracy do wykonania, bo za plecami przez długi czas Gomez, a obok nieopierzony Clark.

1 polubienie

Mac dzisiaj piekny, cudowny, wspaniały. Walczył, był skupiony, wygrywał pojedynki, a przy tym wszystkim zachowywał nerwy na wodzy do samego końca - prawdziwy Mistrz Świata!

5 polubień

Mac Allister to cichy bohater tego sezonu. Naprawdę gra świetnie. Fantastyczny transfer.

5 polubień

Serio miałeś takie wrażenie? Ja własnie widziałem w nim osobe która jako jedyna potrafiła uspokoić grę, coś rozpocząć, napędzić akcje. Spokój i opakowanie aż rzucało się w oczy. Jednak nie widziałem zbyt dużej liczby meczy aby mieć porównanie. I może własnie na tle partnerów tak to dziś wyglądało.

2 polubienia

Nie byłem zwolennikiem tego transferu. Postrzegałem go jako Milnera 2.0 do 20ki meczowej a nie jako głównego aktora. Teraz wiem jak bardzo się myliłem i jak bardzo kibice nie powinni wymądrzać się ze swoimi przemyśleniami.

6 polubień

Macca to jest tzw “game changer” a nie jakiś popierdółek :argentina::grinning:

1 polubienie

Dzisiaj mając za partnerów Clarka i Gomeza wyglądał najlepiej. Jednak nie ustrzegł się w mojej ocenie błędów w dobrych sytuacjach, gdzie źle podał, stracił piłkę. Po wejściu Szobo i Endo kompletnie inna gra. Tego brakowało. No i ciasteczko na koniec meczu.

2 polubienia

Macowi generalnie zdarzają się proste straty czy niedokładności, ale mimo wszystko i tak grał najlepiej z naszych. Już wcześniej miał 2 kapitalne otwierające podania i na sam koniec zanotował genialną asystę. Kapitalny transfer za czapkę gruszek, bardzo wszechstronny zawodnik. Jak trzeba zagra na 6, jak trzeba to zagra wyżej. Potrafi odebrać piłke, nacisnąć na rywala, zagrać piękne prostopadłe podanie, a nawet strzelić z dystansu jak z Fulham. Do tego pod względem formy jest bardzo równy. Fantastyczny dodatek do kadry

Z tymi prostymi stratami czy niedokładnościami to prawda, że naszemu Argentyńczykowi się zdarzają, ale on często stara się zagrać prostopadłe piłki otwierające, a nie gra na alibi, i w takich sytuacjach jest to uzasadnione ryzyko. Ogólnie mi w nim najbardziej imponuje inteligencja boiskowa, bo to dzięki niej potrafi zagrać w pomocy jako szóstka, ósemka czy dziesiątka i w każdej z tych ról się odnajduje.

3 polubienia

tacy gracze zostają później dobrymi trenerami

Pan Piłkarz po raz kolejny. Kradzież wieku, po prostu fenomen. Absolutnie transfer okienka PL.

9 polubień

Alexis to jest szef wszystkich szefów.

1 polubienie

Czyżby miał przodków ze… Szczecina? :rofl:

Oby tylko za chwilę nie włączyło mu się DNA Barcelony albo Realu, bo na ten moment to dla nas kluczowy gracz środka pola

Ta jasne, juz leci grac dla Barcelony czyli klubu 2 klasy gorszego od naszego :wink:

3 polubienia