Kelleher to dobry bramkarz, ma jeszcze pewne mankamenty ale bardzo cieszy powrót Allisona, oglądając spotkania jakoś pewnie się czuję z Brazylijczykiem w bramce. Wczoraj Girona miała naprawdę mnóstwo sytuacji, proste strzały to nie były, Allison wywiązał się znakomicie ze swojej roli. Taki już los drugiego bramkarza, że grzeje ławkę chociaż chyba Irlandczyk i tak nie ma na co narzekać, trochę tych spotkań już mu się uzbierało. Jasne, że mógłby grać w Fulham, AV, Nottingham czy innym klubie ale czy od razu posadziłby na ławce Leno, Martinez a czy Selsa? Śmiem wątpić.
Z tymi ogórami to Cię poniosło, ostatnie mecze Kellehera to m.in. Real czy City, a wcześniej to po prostu część poprzedniego czy bieżącego sezonu - jak leci, bez względu na siłę rywali.
Kelleher zastępował Alissona lepiej niż można było oczekiwać, oczywiście poza tym fatalnym flopem z NU. Co nie zmienia faktu, że Ali to #1, a Irlandczyk raczej powinien szukać regularnej gry w kolejnym sezonie poza Liverpoolem, bo u nas nie ma szansy na bluzę z ‘1’.
Tak sobie oglądam tą bramkę i ja nie wiem, czy on myślał, że to będzie faul czy o co chodziło w jego braku interwencji.
Strzał sygnalizowany, nie był jakoś mega przy słupku puszczony, taki o strzał - bez szału.
Ali się nawet centymetra w swoje lewo nie przesunął, a jakby się normalnie rzucił, to spokojnie by to wyjął.
Nawet Maddison był chyba tym zaskoczony.
@osi Wiadomo on mógł już tylko ratować tego wielbłąda w rozegraniu, ale no wyglądało to tak dziwnie, jak nie Ali.
Ja bym go nie obwiniał, był zasłonięty
Piłka poszła między dwoma obrońcami, czy był zasłonięty ?? Nie wiem. Czy mógł zachować się nieco lepiej, pewnie tak.
A mnie dziwi, że tu taka cisza na temat fatalnego moim zdaniem występu naszej 1.
Przy pierwszym i trzecim golu brak jakiejkolwiek reakcji, stał jak kołek i nic nie zrobił aby zapobiec golom.
Parę razy też, jak to jest w jego irytującym zwyczaju, wybijał piłkę w ostatnim momencie kiedy gracz Spurs był tuż, tuż.
Ali musisz poprawić się i to praktycznie natychmiast!
Bo tak sie przyjelo, ze na przyklad taki Kelleher musi grac perfekcyjnie, inaczej jest gownem, a Alisson chociaz nie raz zagra gowno, nawet czesciej niz Kellehi, to gownem nie jest, wtedy zdarza sie najlepszym. Ci o mniejszym statusie jakos są zazwyczaj bardziej piętnowani niz ci o mocnym. Jak kluczowy zawodnik popelni razacy blad to nic sie nie stalo, machniemy reka, mlody juz ma przesrane z kolei, niektorzy by nawet po jednym bledzie wieszczyli koniec kariery…No tak juz jest.
Nie jestem w zadnym stopniu hejterem Aliego, to wybitny bramkarz, ale uwazam, ze niewiele, naprawde niewiele stracilismy gdy gosc zlapal uraz. Mamy po prostu duzy klopot bogactwa na bramce. Dwóch swietnych bramkarzy.
Dzisiaj obrona trochę odpuściła. Przy 5-1 Virgil kompletnie na luzie, odpuszczał krycie. Chyba cała obrona liczyła że Koguty mają już dość
Szybko osiągnęliśmy względny spokój ale też uważam, że przynajmniej przy dwóch bramkach mógł zrobić nieco więcej, obrona też się nie popisała. Całe szczęście wygraliśmy ale wydaje mi się, że naszym trenerom bramkarzy oraz Slotowi nie umknie ten występ, tak samo nasz Brazylijczyk pewnie sam zdaje sobie sprawę, że mógł zachować się lepiej. Nastąpił jakiś okres rozluźnienia i stało się co się stało.
Podobnie uważam. Na obronę Aliego, to że musi wrócić do rytmu meczowego natomiast Kelleher pokazał w trakcie jego nieobecności, że zasługuje na jedynkę. Jeżeli Ali nadal będzie dość ospały to ja się nie zdziwię jeżeli Ali zasiądzie na ławie. Pomijając słowa Słota, że to on jest numeromuno
Naprawdę Panowie winicie Alissona za stratę bramek w dzisiejszym meczu? Przy której akcji, która zakończyła się golem Kogutów, Brazylijczyk miał zachować się lepiej?
Przy golu Madissona i precyzyjnym strzale z kilkunastu metrów, czy może miał wybronić uderzenie Solanke z 5 metrów przy wielbłądach naszej defensywy?
Nie róbmy sobie jaj przypieprzając się do Alissona w niedzielnym pojedynku z Kogutami
Pierwsza bramka to tylko i wyłącznie wina Alexisa, a przy reszcie to VVD zachował się jak kołek. Jak czytam że Kelleher powinien być numerem 1, a nie Alisson to XD. I Irlandczyk też by tych strzałów nie obronił xD
W ramach ciekawostki. Alisson od czasu powrotu do gry wpuszcza więcej niż broni i to dość widocznie.
Taka sytuacja nie miała wcześniej miejsca, mimo lat grania wysoka linia obrony.
Update
Ali 16 gier- 13 bramek puszczonych
Caju 14 gier- 11 bramek puszczonych
ładnie odrobił Ali, ogólnie coś brakuje mi tego pierwiastka X u Aliego ostatnio. Mało go widać zarówno motywującego kolegów, jak i dokonującego jakieś ekstra interwencji, czy też posyłającego długie podanie. Może te urazy, może jednak już wie, że Gruzin go zastąpi. Coś tam zgasło u naszego ostatniego Brazylijczyka.
Pierwszy raz tak mam, że czuję niepewność u naszego Brazylijczyka oby odzyskał formę zaraz
Wygląda to mega niepokojąco. Zawsze jak wpadała bramką przy alim to miałem coś takiego “heh no nie dało się nic więcej zrobić”
A wczoraj pierwszy raz miałem coś takiego że chyba się dało coś więcej.
@ynwa19 mam takie samo zdanie jak ty. Złym ustawieniem pozbawił się szans.
@everlast teraz też tak myślę, ale w trakcie meczu sobie jeszcze mówiłem " nie no jak Ali tego nie złapał to znaczy że nie mógł"
ja nie jestem przekonanu do Caju, ale co do Alissona, to strzał Amada też mi się wydawało, że mogl chociaz sprobować się rzucic.
Może on widzi, że ze zdrowiem coraz gorzej i po prostu się boi robić ekwilibrystyczne popisy. W tym meczu kiedy doznał kontuzji i zastąpił go Jaros, właśnie mieliśmy dawnego Alissona. Poskutkowało kontuzją. Być może dlatego też Konaté gra teraz mniej pewnie. Kelleherowi oczywiście brakuje sporo do Alissona w prime, ale na ten moment Irlandczyk ma moment w karierze, kiedy wydaje się pewniejszy mentalnie.
Moim skromnym zdaniem, jako czlowieka ktory kiedys ( oj dawno to bylo! ) gral na tej pozycji,wczoraj przy golu Ali byl zbyt blisko “krotkiego slupka” i za bardzo odslonil bramke.
Ogolnie tak jak Koledzy wyzej jakos brakuje mi tej jego magii ,ktora prezentowal ostatnimi laty
A więc forum już wydało wyrok - Alisson do bani, sprzedać i dawać tego hiper-ultra wymiatacza Kellhera.
@Kijoraptor już temacie FSG pokazałeś, że jesteś trollem