Alisson Becker

3 polubienia

Mały to chichot losu, że się zaczęła lekka podnieta Gruzinem bo zagrał dobry mecz i jeszcze wygrał jakiś zakład z tym baranem z Realu a tu Ali wraca po wstrząśnieniu mózgu w formie jak jakiś Goku 4 stopień i w 90 minut ratuje zespół więcej razy niż nasz nowy zakup przez cały sezon. Alisson to jest klasa światowa, topka, po prostu Midas w bramce. Oby stał między naszymi słupkami jak najdłużej.

19 polubień

Pomijając mecz z Realem, Gruzin to jeden z najgorszych statystycznie bramkarzy w Hiszpanii o czym mówił Ćwiąkała. Są zawodnicy którzy zwracają na siebie uwagę nawet w beznadziejnych zespołach skazanych na spadek, ten Gruzin w tym sezonie jest mega przeciętny. Anglia go zdusi, niekoniecznie liga ale nawet te mało znaczące pucharki. Ciekawe też jak podejdzie Slot do drugiego bramkarza mającego wysokie aspiracje. Patrząc jak podchodzi do rotacji Slot Ali o pozycje może być spokojny.

2 polubienia

Ali jest lepszy niz Son Goku z Son Gohanem i Son Gotenem razem wzieci :rofl:

TEraz z Sevilla tez ponoć niezly mecz zagral i zachował czyste konto, moze zlapal forme na koniec seonu, a moze po prostu miał swój dzień z Realem, a z Sevilla specjalnie roboty nie mial xD
Bo interwencja co miała to potwierdzac(co mi sie wyświetlała na X) to taka co Ali potrafi zrobić kilka na spotkanie :smiley:

O jaki zakład chodzi?

Założył się z Viniciusem o 50€, że obroni karnego. Przynajmniej tak mówił w wywiadzie po meczu dodał też, że Brazylijczyk się z nim nie rozliczył.

Oglądałem spotkanie z Barceloną gdzie wpuścił chyba 5 goli - przy obronie Nietoperzy, to blok defensywny United wygląda jak solidna defensywa. Gruzin ma spro do poprawy, ale nie zrzucałbym wszystkiego na jego indywidualny performence - koledzy z obrony za bardzo mu życia nie ułatwiają

Ali od lat prezentuje najwyższy poziom.
Nie wiemy czego się spodziewać ze strony Gruzina, jak się odnajdzie w drużynie, w lidze. Jakoś nie ufam mu. Uważam że Ali powinien wypełnić kontrakt jako nasz podstawowy bramkarz czyli jeszcze 2 lata. I mam nadzieje że taka właśnie jest strategia klubu.

1 polubienie

Chciałbym, by Jaros został drugim bramkarzem, a Gruzin poszedł na wypożyczenie do słabszej drużyny PL. Takie wypożyczenie możę nam sporo powiedzieć.

3 polubienia

Ali to wraz z Goku opanował Formę Ultra Instynktu. Gruzin przy nim to na razie poziom Yamuchy.

2 polubienia

Widzę temat Dragon Balla wszedł więc może przytoczę postać z moich czasów, czyli Alison = Wakabayashi… choć osobiście wolałem Wakashimazu :wink:.

Podobno w latach 80 Toni Schumacher przed każdym meczem Köln-Bayern zakładał się z Rummenigge o 50 marek, czy K-H strzeli mu gola.
I chyba w całej karierze Toni stracił w ten sposób tylko 150 marek, bo Rummenigge mu dał radę strzelić ze trzy gole.

A wracając do Alissona - nie widzę raczej możliwości utraty przez Alego miejsca w bramce.

Gruzin wydaje się wyśmienita opcja jako bramkarz nr 2. Wydaje się że w wielu klubach pl spokojnie mógłby byc nr 1. Ma on jednak jeden problem.

Ali to geniusz i tyle. Każdy z nas właściwie od tych kilku lat ma tak że jak wpada bramką to wie że nic się nie dało zrobić. Nigdy nie widziałem tak dobrego bramkarza w grze jeden na jeden. Ali ma taki power w nogach że myślę że jest szybszy niż kilku gości w polu. Dodatkowo praktycznie bezbłędny przy wyjściach na przedpole, a na linii? Matko kochana.
Jestem przekonany że będzie on u nas jeszcze przez kilka lat.
Legenda

A Gruzin? Myślę że nie stracimy na nim.

1 polubienie