Alisson nie jedzie do Turcji. Źródło oficjalna strona Liverpoolu. Także Mama dostanie szansę.
Wiadomo o co chodzi?
Teraz na echo pojawiła się wiadomość że kontuzja na treningu.
Mógł odpoczywać w piątek, ale po co ![]()
Jak to dobrze, że Gruzin mógł zagrać w FA Cup. Będzie mu teraz na pewno łatwiej zagrać w tak ważnym meczu.
Pewnie klasycznie mięsień i 2 miesiące przerwy
Piękna rotacja zawodnikami, nie zapomnę jej nigdy. Slot to jednak beton.
Przykro to napisac ale niestety czas Aliego jako numer 1 powoli sie konczy.
My musimy miec etatowego golkipera,ktory jest przez caly sezon do dyspozycji a nie takiego co srednio raz na 2-3 miesiace wypada na kilka tygodni.
Smutna prawda ale…taka rzeczywistosc.
Eee nie? Mamy dwóch świetnych bramkarzy i jednego najlepszego na świecie w swoim fachu, a ty chcesz się go pozbywać. Gdzie my znajdziemy tak dobrą 1, albo 2 w zależności kto zostanie nr1 po Alissonie
Trzeba niestety przyznać, że Alison pod wodzą Slota zaliczył zjazd formy. Czy będzie za rok lepszy? No właśnie pytanie pozostaje otwarte. Przygotowanie fizyczne leży u wielu piłkarzy, bramkarz nie jest wyjątkiem.
Niestety jest pewien problem. Alison zawsze cholernie bazował na swojej fizyczności. Jest bardzo eksplozywny. Niestety lata gry w piłkę się na tym odbiły. Po prostu dogonił go wiek. Te urazy będą się powtarzały bo niestety piłkarze nie mają czasu żeby się odbudować. Trzeba przedłużyć z nim kontrakt o 3 lata a za 2 sprzedać za jakieś 50 i tyle. Jak na bramkarza to ciągle młody gość.
@everlast masz rację przydzbanilem. Byłem świecie przekonany że ma 32. Tym bardziej powinnien mama więcej grac
Nie napisałem o sprzedaży tylko o zmianie na pozycji numer 1 czyli Mama za Aliego.
34 lata w tym roku, no to chyba nie juz taki młody
Podobnie jak zjazd formy zaliczyli Salah, Gakpo, Mac Allister, częściowo Graven, Jones, elektryczny Konate z początku sesonu, a nawet i grajacy non stop VVD, który zawalił niejedną bramkę. Stara gwardia się odzwyczaja od szybkiej gry.
Na razie nie wiemy co dokładnie się stało na treningu. I nie zapominałbym o tym, że Alisson nas w tym sezonie również wielokrotnie ratował.
Dobrze, że jest Mamardashvili na LM. Po to go kupiliśmy, żeby stawał na wysokości zadania w ważnych meczach, a nie tylko w meczach Carabao i FA.
Zgadzam się z przedmówcami, że jakby Gruzin grał w FA Cup, to może dzisiaj Alisson byłby do dyspozycji. To nie jego wina, że akurat jest eksploatowany pomimo doganiającego go wieku. Jak jest zdrowy i w formie, to wciąż bramkarz najwyższej klasy, co udowadnia wystawianiem piłkarzom rywali piłki 1 na 1 z samym sobą i bronieniem tych strzałów. ![]()
Szczerze mówiąc, to odpoczął. Niemal cały mecz nie miał co robić. Podejrzewam, że treningi są intensywniejsze. Ale ogółem zgadzam się, że w pucharowym meczu z Wolves i jeszcze wcześniej z Brighton to Mamardaszwili powinien grać.
Tło idealnie obrazuje stan drużyny xD
taki był właśnie mój plan artystyczny na lekką przeróbkę newsa od Romano
Kolejna kontuzja Alissona. Czy tylko ja uważam, że w przyszłym sezonie powinien być już drugim bramkarzem?