Alisson Becker

Alisson nie jedzie do Turcji. Źródło oficjalna strona Liverpoolu. Także Mama dostanie szansę.

Wiadomo o co chodzi?

Teraz na echo pojawiła się wiadomość że kontuzja na treningu.

Mógł odpoczywać w piątek, ale po co :roll_eyes:

1 polubienie

Jak to dobrze, że Gruzin mógł zagrać w FA Cup. Będzie mu teraz na pewno łatwiej zagrać w tak ważnym meczu.

4 polubienia

Pewnie klasycznie mięsień i 2 miesiące przerwy

Piękna rotacja zawodnikami, nie zapomnę jej nigdy. Slot to jednak beton.

Przykro to napisac ale niestety czas Aliego jako numer 1 powoli sie konczy.
My musimy miec etatowego golkipera,ktory jest przez caly sezon do dyspozycji a nie takiego co srednio raz na 2-3 miesiace wypada na kilka tygodni.
Smutna prawda ale…taka rzeczywistosc.

Eee nie? Mamy dwóch świetnych bramkarzy i jednego najlepszego na świecie w swoim fachu, a ty chcesz się go pozbywać. Gdzie my znajdziemy tak dobrą 1, albo 2 w zależności kto zostanie nr1 po Alissonie

4 polubienia

Trzeba niestety przyznać, że Alison pod wodzą Slota zaliczył zjazd formy. Czy będzie za rok lepszy? No właśnie pytanie pozostaje otwarte. Przygotowanie fizyczne leży u wielu piłkarzy, bramkarz nie jest wyjątkiem.

Niestety jest pewien problem. Alison zawsze cholernie bazował na swojej fizyczności. Jest bardzo eksplozywny. Niestety lata gry w piłkę się na tym odbiły. Po prostu dogonił go wiek. Te urazy będą się powtarzały bo niestety piłkarze nie mają czasu żeby się odbudować. Trzeba przedłużyć z nim kontrakt o 3 lata a za 2 sprzedać za jakieś 50 i tyle. Jak na bramkarza to ciągle młody gość.

@everlast masz rację przydzbanilem. Byłem świecie przekonany że ma 32. Tym bardziej powinnien mama więcej grac

Nie napisałem o sprzedaży tylko o zmianie na pozycji numer 1 czyli Mama za Aliego.

34 lata w tym roku, no to chyba nie juz taki młody

Podobnie jak zjazd formy zaliczyli Salah, Gakpo, Mac Allister, częściowo Graven, Jones, elektryczny Konate z początku sesonu, a nawet i grajacy non stop VVD, który zawalił niejedną bramkę. Stara gwardia się odzwyczaja od szybkiej gry.

Na razie nie wiemy co dokładnie się stało na treningu. I nie zapominałbym o tym, że Alisson nas w tym sezonie również wielokrotnie ratował.

Dobrze, że jest Mamardashvili na LM. Po to go kupiliśmy, żeby stawał na wysokości zadania w ważnych meczach, a nie tylko w meczach Carabao i FA.

Zgadzam się z przedmówcami, że jakby Gruzin grał w FA Cup, to może dzisiaj Alisson byłby do dyspozycji. To nie jego wina, że akurat jest eksploatowany pomimo doganiającego go wieku. Jak jest zdrowy i w formie, to wciąż bramkarz najwyższej klasy, co udowadnia wystawianiem piłkarzom rywali piłki 1 na 1 z samym sobą i bronieniem tych strzałów. :wink:

Szczerze mówiąc, to odpoczął. Niemal cały mecz nie miał co robić. Podejrzewam, że treningi są intensywniejsze. Ale ogółem zgadzam się, że w pucharowym meczu z Wolves i jeszcze wcześniej z Brighton to Mamardaszwili powinien grać.

Ali na dłużej w klubie.

6 polubień

5 polubień

Tło idealnie obrazuje stan drużyny xD

taki był właśnie mój plan artystyczny na lekką przeróbkę newsa od Romano

3 polubienia

Kolejna kontuzja Alissona. Czy tylko ja uważam, że w przyszłym sezonie powinien być już drugim bramkarzem?