Już oficjalnie! Witamy Panie trenerze i życzymy sukcesów ![]()
Nie mam żadnego hype’u. Niech udowodni meczami i po sezonie będę oceniał. Jest to ryzyko i tyle, najwyżej klub będzie szukał dalej do skutku. Iraola nie jest moim trenerem. Surowa ocena będzie poczynań w trakcie sezonu.
No i @Clashman nawet nie dał odpowiedzieć XD
Coś Ty, on sam napisał niedawno:
Ja mu wierzę. Zero hipokryzji.
@Kajojojek13 ten sezon przede wszystkim pokazał nieudolność Slota i jego sztabu. Zeszły sezon był wypadkową i przy zbiegu okoliczności wpadło mistrzostwo. To, że szatnia zaczęła się odwracać od Slota nie wynikało z wybujałego ego szatni, a z faktu, że jego metody zabierały szanse na kolejne trofea a klub popadał w przeciętność. Alonso robił wyniki mimo szatni. To jest kolosalna różnica.
Jeśli Slot chciał większej kontroli kosztem ryzyka, to znaczy, że nie był tak bardzo zbliżony do stylu Kloppa.
ANDONI UFAM TOBIE.
Są wątpliwości i pytania, ale najważniejsze, że klub pozbył się łysego nieudacznika i zaczynamy nową erę w historii klubu. Jest pewnego rodzaju ekscytacja.
Powodzenia panie Iraola. Przekonaj nieprzekonanych i przywróć radość z piłki na Anfield.
Nowe życie w Liverpoolu ![]()
Nie wiem czy się uda i czy Iraola uciągnie role, ale wkoncu można wierzyć że będzie lepiej.
Iraola to trener, którego po roku wszyscy będą wypychać z klubu. Jego defensywny styl gry, a do tego wąska kadra to oczywisty przepis na porażkę. Lepiej było brać Sebastiana Hoenessa, który ma styl porównywalny do Kloppa.
Elegancko. Witamy trenera. Jeszcze niech tylko zęby ogarnie, żeby były bielsze, czyste bo na niektórych zdjęciach wyglądają jakby wgl o nie nie dbał ![]()
No ale nie do końca. Co do reszty wyżej to może masz rację. Trudno tak naprawdę to w 100% ocenić. Natomiast Alonso po kłótni z Viniciusem znacząco obniżył swoje wyniki. A mówimy tu też o bardzo krótki okresie pracy.
No, ale właśnie plan był taki żeby nie było rewolucji, ale lekka zmiana. No i efekt był świetny poczatkowo drobne korekty dały mistrzostwo. Czasami w piłce nożnej nie trzeba wywracać wszystkiego do góry nogami. No i też może na rynku nie było nikogo bliższego stylem na tym poziomie? Nic era Slota skończona czas na Baska
Trzeba chłopowi dać szanse i tyle. Rozliczajmy go po jakimś okresie gry, a nie to czy mu w Bournemouth wyszło czy też nie. Kilka tygodni temu żyliśmy chwilą że Slot nas poprowadzi, także nie ma co narzekać. Nowe rozdanie, mam nadzieję że ich godnie przygotuje. Powodzenia!
Jest ryzyko, owszem. Ale jeśli sprawdzi sie to, co da sie wyczytać o Iraoli w necie, posłuchać dziennikarzy, to mamy kawał trenera z planem na ten klub i piłkę nożną w wydaniu high intensity.
Ja osobiscie sie bardzo cieszę, ze jesteśmy tu, gdzie teraz. Slot, jego styl bycia, chamstwo, buta, klub bez jaj i tożsamości, konflikty z legendami. To mieliśmy. Teraz będzie tylko lepiej.
Ostatni rok ze slotem był tak toksyczny, że trzeba sobie trochę pomarzyć, wmówiłem już sobie że Iraola jest nowym wcieleniem Jurgena Kloppa który poprowadzi Liverpool do wielkości i nie obchodzi mnie żadna inna opinia
Jedno sobie można teraz powiedzieć - dość o Slocie. Przeszłość była lekcją, a nie wyrokiem dożywocia.
A dla nas kibiców pozostaje znów uwierzyć, jak to kiedyś jeden mędrzec nam powiedział:
Panie Andoni, pozwól nam znów uwierzyć.
Oj Krzysztofie mam nadzieję, że ta wizja wynika tylko i wyłącznie z mocnego rozpoczęcia długiego weekendu. Jak chcesz być profesjonalistą odstaw alkohol podczas pracy.
Prowadź (nie) piękny basku
Może pieprzę głupoty ale patrząc na Iraole czuję, że to jest to i że to będzie to docelowe zastępstwo za Jurgena na lata. Patrząc na Slota tego nie miałem i ciągle mi coś nie pasowało. Mistrzostwo trochę ten odbiór zmieniło ale zupełnie inna energia od nich bije i to się czuję. Fajnie, że Hiszpan bo trend na trenerów stamtąd osiągających sukcesy jest teraz największy.
Ta nasza nowa koszulka na żywo to wygląda jak uwalona mąką przy pieczeniu. Powodzenia trenerze, wygrał ankietę na forum, lepszych referencji mu nie trzeba. Miał być Bask i jest Bask, także habemus papam i golimy frajerów.
No to teraz czas na maruderów i narzekaczy, że będzie źle, spadek, porażki, chybiony pomysł itd. niech się wyszumią. Później będzie może wejść do tematu na poważnie ![]()
Witamy na pokładzie trenerze, oby sprawdził sie lepiej niż poprzednik, zobaczymy co ułoży i kogo pozyska. Życzę mu wielu sukcesów.