Arne Slot

Mógłbyś proszę przestać manipulować? Mówienie, że gramy nieskutecznie jest delikatnie mówiąc manipulacją…

Warto wspomnieć, że Arne po prostu nie potrafi budować kadry i zawodników. Ponownie przypomnę tylko: Quansah, Elliott, Nunez, Nyoni, Tsimikas, Chiesa… i jeszcze paru by się wymieniło. To zawodnicy, którzy mniej lub bardziej zostali opluci (w piłkraskim sensie) przez Slota i na pewno nie pomógł im w byciu częścią składu swoimi decyzjami. Nieźle jak na 1,5 roku w klubie. Żaden klub nie ma dwóch równorzędnych 11, trenerzy jak Klopp czy nawet Guardiola (z bogatszą kadrą) po prostu szyją z tego co jest w razie kryzysu na danej pozycji. Gorzej jeżeli jakaś pozycja jest całkowicie zaniedbana (śo teraz czy śo za Kloppa kiedy musiał tam grać Fabs & Henderson), wtedy to już nie tylko wina trenera. Natomiast opowiadanie, że nie ma w ogóle dostępnych piłkarzy czy, że musi grać ciągle tymi samymi to jest śmiech trochę.

Wiekszosc tutaj pluła na Hendersona i Leive całą ich kariere. Ze Sturridga to się śmieją do dziś, że WIELKIEMU ISAKOWI to by chlopak mogl co najwyzej buty czyscic. Temat Skrtela na forum to byl festiwal wyzwisk. Naprawde, spokojnie, Brendao nie dysponowal polowa takiej kadry jaka ma teraz Slot.

Ale to w zasadzie jeden i ten sam wątek bo nasza gra to żart. :slight_smile:

No ta dwójka to chyba akurat do jakiegoś przygotowania fizycznego bardziej by się obecnie nadawała. xD

3 polubienia

Gdzie ten placek ?!

Dudek chyba nie ma nic do roboty.

Po co Gerrard skoro Alonso jest dostępny od reki?

1 polubienie

Xabi zapewne wymaga formalności z tytułu pozwolenia o pracę, uregulowania kwestii formalnych związanych z odejściem z Realu itp. Gerrard jest dostępny od ręki. Szczerze powiedziawszy guzik mnie to obchodzi kto będzie prowadził klub przez tydzień czy dwa. Może to być nawet pani Krysia ze stołówki. Aby tylko JAK NAJSZYBCIEJ nie był to Arne.

6 polubień

Być może Alonso potrzebuje czasu na opracowanie planu na klub. Cieszą mnie te doniesienia. Gerrard wniesie jajca i mental na jaki ten klub zasługuje.

6 polubień

Pytanie też czy Alonso chce wskoczyć tak od razu. Weźmy pod uwagę, że on zanim podpisze kontrakt to będzie chciał się upewnić, że zrobi to na własnych warunkach, dostanie odpowiednie wsparcie itp. Jeżeli teraz mu nie wyjdzie z nami, to może oznaczać to koniec jego kariery trenerskiej. Paradoksalnie Gerrard może być niezłym wyborem na chwilę - jak już było wspomniane, naszym brakuje motywacji, bo wiedzą jak grać, a Steve im to da.

dobrze niech działają, a Slota zapraszamy do Tottenhamu ;), niech tam wprowadza Slotball

Jakoś by mi pasował do Tottenhamu xd

3 polubienia

W zeszłym sezonie Diaz ponad połowę grał na ataku. Wtedy nie przeszkadzał ci brak alternatywy dla gakpo?

Aha czyli kupujemy stopera 18 letniego jako backup ale ty go nie liczysz bo? Yoro regularnie gra w united. Huijens jest podstawowym w Realu Madryt. Cubarsi ma 19 lat i od dwóch lat gra w podstawie Barcelony. Jednak u nas nie może jako opcja rezerwowa za dwóch (świetnie grających w zeszłym sezonie) stoperów bo nie i już. Spoko.

I uważam że brakuje stopera to dość oczywiste, ale wiem że bierze się to z tego jak paskudnie zachowało się CP. Brak stopera teraz bierze się z tego że planujemy gruntownie przebudować całą linię bo wiemy że ten sezon jest już spisany na straty (a to czy to dobrze czy źle raz że okaże się latem, a dwa niech każdy sam oceni).

Dokładnie tak po zakupie jednego napastnika powinniśmy nim grać cały sezon. Zmiennik? Tu nie jest potrzebny. A co jakby ekitike tak jak pisałeś był flopem, albo potrzebował czasu? Łatwo pisać jak widać że chłopak się sprawdził

To typowo pisanie po fakcie. Gdyby isakowi nie złamano nogi to na lewym skrzydle spokojnie mógł zarówno wirtz występować jak i Hugo.

Naszym problemem jest po prostu to że bardzo dużo graczy notuje pod Arne znaczącą obniżkę formy.

Do united własnie dołączył Carrick. Amorim mówił że Mainoo nie prezentuje się zbyt dobrze. Carrick grał nim 2 mecze i oba zagrał fenomenalnie z ekipami które mają 1 i 2 miejsce w lidze.

Patrick Dorgu jest lewym obrońca. Nie przeszkadzało mu grać na lewym skrzydle i walnąć 2 bramki tym ekipa.

U nas jest wielkie halo bo napastnik nie może zagrać na skrzydle. Zupełnie jakby Diaz nie grał na ataku, a Origi i Diogo Jota przez lata nie byli zmiennikami w całej ofensywnej 3.

Alvarez grał w city na skrzydle i 10 w atletico zaś na ataku. Gvardiol na LO a teraz jest stoperem. A tak prezentuje się atak Arsenalu który jest ponoć wzorem jeżeli chodzi o glebie skladu

Problemy o których piszesz po za tym Gomeza zostały stworzony tylko i wyłącznie przez złe zarządzanie drużyna Arne Slota i powiedzmy że trochę pecha co do urazów.

3 polubienia

Dobra ale niech wjedzie o 13 news o zwolnieniu łysego, błagam

4 polubienia

Indykalia news :smiley: czekam aż zaczniecie wrzucać newsy z Bravo Sport

11 polubień

O dziwo spodziewałem się dużo newsów po porażce, a ogólnie jest dość cicho i nie widać aby cokolwiek miało się zadziac.

Akurat podczas letniego okienka Indykalia bylo bardzo wiarygodne. Nie traktowałbym tego jako pewniaczka, ale nie ma też co ignorować.
Hipotetycznie gdyby to co Indyk napisał było prawdą i jeszcze te transfery, to ciekawe jak by ten skład wyglądał. Olise + Barcola wygląda jak abstrakcja do zrobienia, aczkolwiek na papierze złoto. Gorzej, że to by strasznie zawęziło ławkę bo pewnie by się wiązało z odejściem Salaha i Gakpo

Niestety masz rację :confused:

Coś za cicho dzisiaj jest, tylko indykalia produkuje te swoje niesprawdzone newsy. Czyli z Karabachem jeszcze ze Slotem będziemy się męczyć, ech za jakie grzechy.

W środę jeszcze będą wszyscy przepraszać Pana Trenera Arne Slota. Rozwalamy ten Karabach 1:0 i robimy w LM drugi awans z top 8 w drugi rok Arne. Faktycznie trzeba zwalniać, Hodgson wróć…

1 polubienie

Wątek Slota stał się dla mnie osobiście ciekawą lekturą socjologiczną. Po meczu z United w październiku pisałem, że chce dyscyplinarki Holendra na już, z tego co pamiętam byłem w bardzo bardzo skromnym gronie wtedy. Teraz po kelwinach blamażach i kompromitacjach widzę jak większość forumowiczów przeszli podobną drogę do mnie czyli od wkurwu do zobojętnienia aż do śmiania się z tego wszystkiego. Ciekawe patrzeć na to tak jakby bocznej perspektywy. Mam jednak nadzieję, że o ile klub nie zwolni holenderskiego zdobywcy tytułu to zespół jakoś się doczłapie do 5 miejsca, chyba że będziemy mieli nowego menago, który na nowo rozpali kibicowskie emocje i uczucia.

1 polubienie

@hoster Ja myślę, że tu dwie kwestie zagrały. Jeśli sezon nie jest jeszcze na mocno zaawansowanym etapie, to wielu fanów ma nadzieję na poprawę (zwłaszcza, gdy mówimy o mistrzu Anglii), jednak im dalej w las, tym ta frustracja coraz bardziej narasta - to zupełnie naturalne. Natomiast druga kwestia, to oczywiście zwolnienie Xabiego z Realu Madryt i tym samym nieoczekiwane pojawienie się opcji trenerskiej, która w 2024 roku była dla nas tą pierwszą opcją po odejściu Kloppa. Już wtedy, gdy Xabi stracił posadę, było wiadomo, że ten “efekt domina” skończy się docelowo odejściem Slota i przyjściem Alonso. Ten odłożony w czasie proces właśnie się rozpoczął, a pierwszym jego etapem był kontakt klubu z otoczeniem Xabiego.

2 polubienia

Ważny aspekt jest taki że wtedy nie było kandydata.

Drugi ważny aspekt że każdy powinnien dostać szansę na ułożenie zespołu i próbę wyjścia z kryzysu. I Arne ja dostał. Wyjść z kryzysu się mu jako tako udało. Natomiast dalej gramy padake.

Trzeba też pamiętać że nie ma żadnej pewności że gdybyśmy dokonali zmiany w terminie o którym wspominasz moglibysmy być w jeszcze gorszym położeniu.

Dla mnie Arne dostał wszystko czego może oczekiwać manager w takim klubie jak lfc i po prostu nie dowiozl.

Naiwnie wierzę że jest już za kulisami umawiamy tmt zastępcy i jego roli (czyli xabi) i to tylko kwestia czasu.

Jednak jak znam nasz zarząd to jeżeli wql dojdzie do zmiany to po sezonie

po ostatniej kolejce wypadliśmy poza miejsce dające Ligę Mistrzów i patrząc na formę naszą i rywali - nie widać perspektyw żeby wrócić do top4.
AV, ManCity już nam odjechały, ManU czy Chelsea grają i punktują znacznie lepiej od nas, za chwilę będziemy oglądać plecy Fulham czy Newcastle.
Pozostawienie Slota może naprawdę pozbawić nas nie tylko LM, ale w ogóle pucharów w przyszłym sezonie, chyba że holenderski geniusz wygra Ligę Mistrzów.