Arne Slot

Szobo od kontuzji źle wyglądał.

Co do zawodników zajechanych właśnie przytaczałeś 21/22. Tam praktycznie cały sezon byliśmy nie do zdarcia. W finale też wyglądaliśmy fizycznie znacznie lepiej niż Real.

Najgorzej fizycznie wyglądaliśmy w 22/23 i to nie był problem braku rotacji, a kilku wypalonych zawodników. Bo w 22/23 akurat sporo było rotacji, tylko nogi zaczęli tracić Hendo, Fabs i Robbo.
Do tego brak Mane, kontuzje Firmino, Joty i Diaza.

To że gra to jedno to jakie ma zadania na boisku to drugie

Ja pamiętam to tak, że ostatnie tygodnie to nie była już ta sama drużyna. Ale faktem jest, że może mi się już coś mylić. Drabinkę wtedy też mieliśmy śmieszną. Niczym w Lidzę Europy (JEŚLI DOBRZE PAMIĘTAM). Ogólnie Jurgen w moim mniemaniu stracił trochę koncepcję w sezonie po podpisaniu kontaktu, którego nie dopełnił do końca. Prowadzenie w tabeli do kwietnia w poprzedniej kampanii też mocno zakrzywia pogląd na to jak graliśmy. A graliśmy tak se wygrywając po strzałach życia MacAllistera, Endo etc.
2018-20 w pełni 2 lata to był prime Jurgena i drużyna najlepsza w Europie bez dwóch zdań. Ale jak się mu zaczął kruszyć zbudowany team, już nigdy nie weszliśmy na taki poziom. Jeszcze w 2021/22 do tego nawiązaliśmy. Potem już nigdy nie wyglądaliśmy na walec który Niemiec stworzył.

1 polubienie

Ogólnie to drabinka dość łatwa, jednak poziom LE raczej nie.
Całkiem mocny Inter, potem Benfica, a później Villareal, co wyeliminował wcześniej Bayern.
W lidze wygraliśmy 4/5 ostatnich spotkań, więc raczej do końca byliśmy mocni.
Nawet pamiętam z Realem byliśmy sporym faworytem kursy były jakoś okolice 2.00 na nas, 3.00 na Real

Wtedy nagrody pieniężne za wygrane mecze w fazie grupowej były większe i jednocześnie meczów było mniej co mogło powodować jakieś naciski na Kloppa ze strony zarządu. Teraz kasy mniej a za to czasu na regenerację przed kolejnym ważnym meczem przeraźliwie mało więc tak duża rotacja jest racjonalna z każdego punktu widzenia.

Myślę że każdy może wyciągać swoje wnioski. Dla mnie klopp mało rotował. Mnóstwo zawodników jak tylko było zdrowych to grało prawie zawsze.
Więc ja że stwierdzeniem @CzerwonyBartek się zgadzam.
Jednak często powodem małych rotacji było to że zarząd skąpił na transfery. Wiadomo że Arne jest teraz łatwiej rotować np robertsona bo prezentuje on podobny poziom co tsima. Podobnie gakpo/Diaz.
Klop dopiero wyciągał nas z bagna. Taki robbo był katowany bo alternatywy żadnej. Podobnie taa którego jedynym zmiennikiem był Gomez który był też jedynym zmiennikiem matipa.

Jurgen wyciągnął nas z mega bagna. Arne kontynuuje jego prace i żaden z nich idealny nie jest więc na zwrócenie uwagi na jakieś minusy nie trzeba od razu działać alergicznie.

Może i wynik do dupy wczoraj, ale za to wygrana porażka. Zawsze miałem zarzut do Kloppa że często wystawiał mocny skład wtedy kiedy nie trzeba było. Slot wykorzystał idealny moment na rotację przed silnym ligowym rywalem i dał odpocząć każdemu kto jest w szerokim składzie na mecz. Poza Endo który nie gra i Chiesą który musi łapać minuty to każdy dostał wolne w jakimś stopniu.
Zero kontuzji, cały skład odpoczął, wyjście z pierwszego

Zamknął mi mordę. I totalnie mnie kupił. Uwielbiam chłopa.

5 polubień

No i to jest najlepsze podsumowanie meczu z PSV, mimo porażki wszyscy mogą byc zadowoleni, a skład na ważniejszy mecz z Wisienki będzie wypoczęty. No i Cody zrobił sobie dodatkowo sentymentalną wycieczkę.
Slot fajnie rotuje w mniej waznych meczach, ale podobnie robił Klopp przed rokiem, kiedy po czterech meczach grupowych LE zapewniliśmy sobie pierwsze miejsce. Z LASK i Unionem graly rezerwy, podobnie jak z PSV.

4 polubienia

Robił to w lidze Europy xD to trochę inna para kaloszy. Klopp przy takiej styuacji potrafił wystawić mocny skład gdzie kontuzji np. doznał Jota.

Ja tylko przypomnę że Klopp przy 11:2 ze Sparta Praga wprowadzał np VVD

1 polubienie

Czapki z głów dla sztabu medycznego Slota. Mamy całą zdrowa kadrę na tym etapie sezonu.

:clap:

Cześć wam wszystkim. Czasem nachodzi mnie myśl, żeby pooglądać co nie co o klubie. Najpierw zaczęło się od kompilacji obrotów z piłką ryana, ale potem wpisałem Arne Slot bo uważam, że to on jest poniekąd architektem sukcesu drużyny. Tutaj link dla BBC Sport:

https://youtu.be/vigZO5pJrGw?si=Tdc8jFA4AB598YJc

Jest to wywiad Linekera z trenerem. Sam wyciągnąłem z niego tyle, że trochę bardziej poznałem charakter i zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Z takich smaczków które opowiada to wyłapałem jak poprawnie wymawiać nazwisko Ryana oraz, że jest świadom braku transferów latem i zimą, ale w letnim okienku 2025/26 na pewno coś będzie. Wywiad jest świeży.

1 polubienie

Cały sztab odpowiedzialny za rekrutację Slota powinien dostać sutą premię. Hughes wykonał kawał dobrej roboty podczas zatrudniania następcy Kloppa. Sam Jurgen też ma swoją cegiełkę, bo klub miał czas na selekcję i uniknął sraczki pod koniec poprzedniego sezonu.

Jedziemy po poczwórna koronę :trophy::trophy::trophy::trophy:

7 polubień

Za trenera Slota została/jest/będzie dobrze wykonana robota :red_circle::muscle::blush:
Arne Slot la, la, la!

2 polubienia

Na ten moment Arne jest 10/10.

Zgadza się takty, rozwój graczy, utrzymanie ich zdrowia!!! Ofensywna gra, kontrola, gra w defensywie, utrzymanie w formie starszych graczy, wejścia rezerwowych, ofensywa. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić.

Jedynie co to już na siłę mało szans dla HE ale jeśli tak gra dom, maca i Jones(wczoraj wszyscy grali bardzo równo i bardzo dobrze ale dla mnie chyba mvp) to naprawdę ciężko o minuty.

Teraz tylko zobaczyć jak Holendrowi idzie kiedy stawka jest bardzo wysoka. Ja w niego wierzę

Ciekawe co zrobi Slot bez Salaha i Virgila i co mu Hughes wyczaruje w zamian. Bo póki co to blado wygląda i może się to bardzo łatwo posypać po sezonie obojętnie ile zdobędziemy.

2 polubienia

Na dzień dzisiejszy przez to co zaobserwowaliśmy to nie wiele Hughes pomoże naszemu trenerowi dlatego trzeba wycisnąć wszystko z tego sezonu skoro tak świetnie nam idzie, bo przyszłe sezony mogą być bardzo skromne.

1 polubienie

Czarnowidztwo numer 1234 :crazy_face: W zasadzie gdyby nie pewien Hiszpan to okienko letnie byłoby naprawdę udane. Z tym, że pewnie wtedy przeoczony zostałby niesamowity potencjał Gravena na DM. W przeciągu połowy sezonu widać było, że naszą piętą Achillesową jest LO. No i co teraz? Odpalmy Robbo w trakcie sezonu czy szukamy kogoś kto nie będzie się bał rywalizacji o jedną pozycję z aż dwoma zawodnikami? Wszystko się ładnie pięknie mówi ale serio z ocenami zaczekajmy chociaż trochę. Bo na razie wyśmiewana opinia, że nasz skład jest kompletny i gotowy do walki o wszystkie cele, okazuje się prawdą. Może jednak w tym klubie nie pracują debile hmm? Weź też pod uwagę, że zawodników nie ściąga się ‘na zaś’ i taki zbyt szybki transfer może zwyczajnie zrujnować przygodę jednego czy drugiego delikwenta z naszym klubem. Kerkez, Hato i inni goście którzy ciągle mają spory margines na poprawę, w obecnych klubach grają pierwsze skrzypce. A granie pierwszych skrzypiec co tydzień jedynie potęguje ich pewność siebie i przyśpiesza rozwój.

1 polubienie

Nie jestem taki pewny czy IQ niektorych decyzyjnych osob w naszym klubie ma odpowiedni poziom :grimacing:

Nikt z nas nie wie co się dzieje za kulisami i jakie były ustalenia, plany. Tak, z pewnością klub rozmiarów Liverpoolu na najważniejsze stanowiska zatrudnia w ciemno Helmuta który w wolnych chwilach wykłada towar na półki w Aldi.

4 polubienia

Myślę, że klub ma już gotowe rozwiązanie na taki wypadek. Prędzej czy później Salah i van Dijk odejdą, a Liverpool nadal będzie. Oczywiście nie da się ich zastąpić 1 do 1, bo są unikalni, ale życie będzie toczyć się dalej. Trzymam jednak kciuki, że chociaż van Dijk i Salah przedłuża umowy.

2 polubienia