Ja bym się mimo wszystko jeszcze wstrzymał.
Brendan też się musnął o mistrzostwo dzięki wybitniej formie Suareza, a później jego kariera jednak wyhamowała.
W tym sezonie Salah kręci rekordy i ciągnie ten wózek.
Jak go zabraknie to może być zjazd sportowy zespołu.
Do tego mogą namnożyć się inne problemy jak odejścia ważnych zawodników i brak sensownych transferów.
Wiemy już , że w połowie sezonu można walczyć o wszystko, a skończyć z pucharem myszka Miki.
Jak na koniec dowieziemy to naprawdę należy docenić jego pierwszy sezon bez wsparcia zarządu.
Nie, nie możemy, Slot jeszcze nic nie wygrał i małe szanse że coś wygra. Paisley wygrała wiele pucharów.
Chyba powolutku powinieneś wziąć na wstrzymanie. Slot na ten moment nie wygrał nawet pucharu Myszki Myki.
Paisley wygrał 6 x mistrzostwo Anglii i 3 Puchary Europy .
Jak chociaż doda 2 duże tytuły do klubowej gabloty to będziemy mogli mówić, że Slot może być wymieniany w jednym zdaniu z Paisleyem.
Kolego trochę mocno. Najpierw nie h Arne coś wygra. Na ten moment ma on jedynie albo aż kapitalny start. Trzeba też pamiętać że końcowe rozstrzygnie os zaczynają się w marcu. Trzeba również pamiętać że nie dostał on właściwie żadnego wsparcia od właścicieli.
@Lapaino myślę że tamten zespół bez suareza kręcił by się na miejscach 6-8
Ten bez salaha dalej byłby pierwszy może drugi.
Z resztą się zgadzam jak najbardziej.
No i sie zesrało. Teraz strzelimy frajera z powodu twojego wpisu.
Tylko 2. i 3. miejsce mają tyle samo punktów
Nie wiem jak to policzyć, gdzie bylibyśmy bez Salaha, jednak myślę, że więcej niż 6 punktów zdobyliśmy dzięki niemu. Tylko pytanie, kto by tam grał, jak nie on i czy też by się nie przyczynił do zdobycia wielu punktów. Jednak to tylko gdybanie, póki co on gra i daje liczby ładne.
Tego się nie da policzyć. To czysta spekulacja. Każdy może sam ocenić czy jest celna. Dla mnie tamten sezon suareza jest zdecydowanie najlepszym jaki widziałem u jakiegokolwiek zawodnika premier league
Dzień dobry. Chciałbym zostawić tutaj post następującej maści. Mamy do zrobienia rekord wygranych i szanse na pierwszy w historii komplet punktów w fazie ligowej w LM… jednym słowem dwie pierdoły z których Klopp na sto procent by nie zrezygnował. Dwa lata mieliśmy (jeśli mnie pamięć nie myli) komplet wygranych w fazie grupowej i pewne wyjście a i tak Jurek robił jedynie niewielką rotacje. Coś jak na ćwierćfinał Pucharu Ligi. Arne zabiera do Holandii absolutne rezerwy najważniejszym zawodnikom dając wolne (nawet nie będą musieli siedzieć na ławce rezerwowych). Chapeau bas! ![]()
Nie wiemy oczywiście jaki będzie efekt i czy faktycznie da nam to dodatkowe punkty w lidze a finalnie upragniony cel. Wiem natomiast, że ktoś tu mądrze myśli i rozumie co to znaczy limit organizmu. Bieganie 500 kółek na raz nie zmusi organizmu do przygotowania się na obiążenie ponad jego biologiczne siły.
To co napawa optymizmem to fakt, że najważniejsi zawodnicy od Ipswich do Bournemoth mają tydzień przerwy, potem jest prawie tydzień do Tottenhamu i prawie tydzień do Evertonu (na Plymouht pewnie też będzie znaczna rotacja). Jeśli zawodnicy zostaną zajechani to nie w lutym.
Masz coś do kloppa człowieku? Jak nie wiesz co napisać to lepiej nie pisz nic, niż te wypociny.
Slot 1 raz tak mocno zrotował w meczu o nic po 30 meczach a Ty robisz jakąś sensację i jedziesz po Kloppie. Nie kumam takich pseudokibiców…
Prawdę napisał. Boli dupa? Ma boleć!
Nie ma nic gorszego niż psychofani Kloppa.
@koza1705 chciałeś być błyskotliwy, a nie wyszło.
Jak ciebie boli dupa to szczerze wspolczucia…
no ale każdy robi to co lubi:)))))
A nie można pochwalić Slota bez umniejszania Kloppowi? Widzę koledzy wyżej mają jakiś problem z Kloppem i na siłę chcą udowodnić wyższość Slota.
Ja się pytam tylko po co?
Sam Jurek nam ładnie Slota zapowiedział.
Cieszmy się, że przyszedł gościu, co się szybko odnalazł w klubie i robi dobre wyniki.
Nie trzeba przy tym nikomu ani niczemu umniejszać.
Odstosunkuj się ode mnie. Sam napisz chociaż jedną mądrą rzecz na forum zamiast ciągle jechać po właścicielach i pionie sportowym a potem przyczepiaj się, że śmiałem wytknąć jedną z nielicznych przywar Kloppa.
Chyba widać różnice?
Za trenera Slota jest dobrze wykonana robota ![]()
![]()
Arne wie gdzie stawiać priorytety!
A Jürgen… to historia ![]()
Jest tu niemała rotacja, więc co zrolował 60% zamiast 90 i wielką rewelacją taką?
No i Mo Mane zeszli po 64 minutach
Też wtedy mieliśmy dłuższą o dzień przerwę między spotkaniami i kolejne spotkanie na Anfield.
Tak wyszliśmy w weekend poprzedzający
A tak w kolejny
Nie macie racji a na siłę chcecie udowodnić, że jest inaczej.
Więc skończmy na tym, że Slot fajnie zaskoczył, wysłał skład rezerwowy. Najbardziej eksploatowani zawodnicy dostali wolne i może to zaprocentuje mniejszą ilością urazów, a z pewnością większym zasobem sił na weekend.
To Ty próbujesz coś udowodnić, a nie masz racji. Po co w tamtych meczach grał Salah, Fabs, Mane, van Dijk, Robbo, Trent, Matip, Hendo, Alisson. Nawet jeśli niektórzy zagrało krócej, to po co?
Przecież to był nasz główny garnitur i faktem jest, że Klopp zarzynał skład.
Dlaczego mnie łapiesz na tym co dokładnie powiedziałem?
![]()
można się doczepić do słowa niewielką, pamięć mnie trochę zawiodła. Rotację jedynie częściową lepiej by pasowało.
Wiesz, w tym sezonie być może też się zesramy metr przed metą i wtedy wszystkie dywagację pójdą do kosza. Myślę, że jednak się zgodzisz, iż zawodnicy u Kloppa często wyglądali na zajechanych. Chociażby taki Szobo po pół roku u Jurgena nie był już tym Szobo i pod Slotem też dłuugo szukał siebie. Jurek był cudownym trenerem ale bez 3 koni w środku pola, tej drużynie brakowało balansu. W ostatnich 2 sezonach wygrywaliśmy i to fakt ale często były to victorie wyrwane w heroicznych okolicznościach a różnego rodzaju drużyny nieoczekiwanie wjeżdżały w naszą defensywę jak w masło. Próby zmiany taktyki nie wychodziły jak powinny bo z kolei brakowało nam cierpliwości i umiejętności la pauzy. Myślę, że pod Jurgenem ta kadra zanotował by kolejny zjazd bo nie dostał niezbędnych koni pociągowych w osobach Touchameniego i Caicedo.
Niewielka a niekompletna to różnica, do tego pamiętajmy, że jest ta przerwa krótsza teraz.
Do tego wygraliśmy mecz przed i po i ten w LM. Po prostu kręcisz.
Bo pomoc i defensywą 100% inna była, to nie jest niewielka rotacja, tylko znacząca.
Najgorzej, że brnięcie dalej w to samo zamiast przyznać „spoko trochę może się myliliśmy” ![]()
Kto był zarzynany? Salah? Wtedy to był sezon, gdy grało się 6 meczów w LM, a nie 8. Poza tym Salah przed ostatnią kolejką z Milanem trzy razy na pięć był zmieniany w trakcie drugiej połowy. W FA Cup grał dopiero od półfinału. W EFL Cup zagrał tylko w finale.
Dziś Salah gra znacznie więcej niż w przywołanym sezonie za Kloppa!