Arne Slot

Spoko, Kajojojek i tak nie przyjmie raczej argumentów i będzie próbował tłumaczyć na czym polega trenerka, jakby poprowadził Czajniki Kiszewy do wygranej w Pucharze Polski w 78’.

Za miesiąc będzie rok jak gramy padakę.
Kto z was ma nadal wielką przyjemność z oglądania meczy? Kto się tym ekscytuje?
Kto nie spodziewa się, że Slot po meczu powie, że murawa nie ta, że niski blok, że wieje, że pada.

Ale kajojkom jeszcze trzeba coś argumentować.
Za Slota usypiam przed tv, za Kloppa siedziałem 1,5m od telewizora na podłodze i oglądałem naładowany jak dziecko.

Gdybyśmy grali efektywnym systemem, dopasowanym do określonych piłkarzy, to po paru meczach by to musiało w końcu zazębić.
Zobaczcie jak Guardiola trzymał drużynę pod prądem przez lata, wiecznie coś zmieniał, czasami przekombinowywał aż i tracił na tym.
Tylko kto powie, że nie jest jednym z najlepszych trenerów w historii?

1 polubienie

Piękny dekalog, to powinno być na jakiejś belce tego tematu.

A to jest idealnie odzwierciedlenie poprzedniego sezonu. Nie zmienił nic, bo nie było transferów, więc każdy w drużynie znał swoje miejsce i wiedział co ma robić jeszcze po poprzednim trenerze.

1 polubienie

@theshowmustgoon No i niby w którym miejscu podałem nieprawdę? Wyraźnie powołałem się tutaj na czyjąś wypowiedź, pisząc: “Ktoś niedawno przytoczył tutaj średnią punktów Slota na mecz, ale obejmującą tylko obecny sezon i była ona albo na równi z Hodgsonem, albo nawet gorsza.”.

Tymczasem, trzy wpisy wyżej @AustralianMagic przytoczył Ci tutaj dokładnie to samo, pisząc:

Slot na 21 kolejkę miał gorszą średnią niż Hodgson - i to powinno zamykać dyskusję. Nie trzeba chyba mówić jaka jest różnica w składach.

To tyle z mojej strony. Nie chce mi się już więcej pisać o Slocie, bo jego los i tak jest już przesądzony. Po prostu, czekam na jego zwolnienie, a to czy nastąpi to “za chwilę”, czy w czerwcu, to już bez znaczenia :wink:

4 polubienia

I niech ludzie zapamiętają, że to Arne swoją głową odpowiada za CAŁY sztab, na który wyraził zgodę. Przygotowanie fizyczne leży nie pierwszy, a drugi sezon. W pierwszym sezonie na początku ja myślałem, że mocno się oszczędzamy by mieć siły jak City, które często w drugiej części sezonu łapał najlepszą formę i wymiatał w lidze i dochodził do dalszych etapów LM. Jednak potem przyszła zadyszka jakbyśmy pół sezonu grali piłkę Kloppa i to jeszcze jedną XI i na pełnej przez 90min w każdym meczu pierwszej części sezonu. No coś nie ten teges.

Jeśli to kwestia tylko fizyczności to jeszcze nie jest tak źle - to jest aspekt, który nawet Arne mógłby poprawić. Ja jednak myślę, że kwestie taktyczne też tu mocno uwierają zespół i wszystko razem powodowało przez większą część tego sezonu, że tak źle nam szło.

To nie wina Slota, że przeciwniwcy nie chcą grać tak, jak on by chciał. Przestań.

To tylko pokazuje na jakim musiku jest i że nie ogarnia do końca gry pod presją, bo mu zaczyna za bardzo grzać pod kopułą. Niektóre konferencje są śmieszne (zwłaszcza dla kibiców innych drużyn..), ale niektóre wręcz niedorzeczne i nie wiem jak on czasami mógł wpaść na to, by to powiedzieć. Tragicznie się tego czasami słucha.

Jedno drugie możliwe, że w pewnym stopniu tłumaczy.

Jak możesz krytykować trenera po wygranej 4:1. Weź się schowaj!

3 polubienia

Jeśli użytkownik X nazwie Ciebie [edit], a ja powiem, że z Clashmanem niewarto rozmawiać, bo X napisał, że Clashman jest [edit], to będziesz uważać, że zachowałem się ok i mogę mieć czyste sumienie? Bo ja uważam, że nie. Powieliłeś czyjegoś fejka i zrobiłeś sobie z niego argument za uderzeniem w Slota. Jak ktoś napisze, że ziemia jest płaska, to też będziesz to powtarzać? Trochę uczciwości.

Hodgson po 21 kolejkach miał 25 pkt. Slot po 21 kolejkach miał 35 pkt.

Zmienił sposób gry Trenta i nauczył go bronić, a przy tym jego umiejętność rozegrania piłki dalej była dla nas bardzo ważna, zrobił z Gravenbercha defensywnego pomocnika, usadowił Gakpo stale na skrzydle, gdzie ten rozegrał dla nas swój najlepszy sezon w karierze, zrobił z Diaza dziewiątkę, uwolnił Salaha, który odwdzięczył się najlepszymi liczbami w karierze, zmienił pozycję Szoboszlaia. Zdecydowanie coś zmienił.

Z Newcastle do momentu naszej bramki graliśmy słabo, ale nie było jakiś wielkiej dominacji Newcastle, nie mieli żadnej wielkiej szansy, a my mieliśmy niewykorzystane sam na sam Ekitike po podaniu Gravenbercha. Joelington nie raz siedział na ławce w tym sezonie, nie jest aż tak kluczową postacią jak Bruno, żeby non stop o nim wspominać.

Mógłbyś podać przykład?

Czyli ma dwóch skrzydłowych, w tym prawie 34-latka, a nie znam żadnego skrzydłowego grubo po 30, który grałby na najwyższym światowym poziomie. Przejechałem na szybko po najlepszych klubach świata i najstarsi to 29-latkowie Diaz i Raphinha. W City najstarszy ma 26 lat. W Arsenalu jest 31-letni Trossard, ale jako uzupełnienie kadry.

4 polubienia

Ten argument brzmi komicznie zakładając, że ten staruszek to największa gwiazda drużyny, rok temu stawiana na faworyta do złotej piłki, a latem dostał najwyższy kontrakt w zespole xD

Tylko odróżnijmy staruszka z zeszłego sezonu do tego z obecnego, który nie potrafi przyjąć piłki i notuje ciągle straty. Jest różnica, prawda?

Wybacz, z Hodgsonem mi się o tyle po**bało, że po 17 kolejkach Roy miał 22 punkty, a Slot na 17 ostatnich kolejek licząc do 17 stycznia (wtedy sprawdzałem) zdobył 18 punktów. Także nic się tu nie zmienia - na 21 kolejkę licząc ostatnie 17 spotkań miał gorsze wyniki niż Hodgson po 17 kolejkach (a potem go chyba zwolniono)

I ot chociażby Jones mówiący, że nie wie dlaczego nie grają tak intensywnie jak w zeszłym roku i nie atakują piłki albo Robertson mówiący dokładnie 26 października 2025 “and it’s just about throwing bodies forward and it becomes chaotic. There’s no structure to it which is never good.”

1 polubienie

Po tym zdaniu powinienem przestać czytać dalej.

Gakpo to wypadkowa odstawienia na boczny tor Nuneza przez Slota. Częste nieobecności Joty (świeć Panie nad jego duszą) wymusiły przesunięcie Diaza na 9tkę, więc nie było również zbyt wielkiego wyboru, jak wrzucić Gakpo na skrzydło. To nie jest mastermind Slota, tylko efekt domina.

Haha co to jest? Przy takich treningach to nie dziwie się, że połowa jest kontuzjowana, a druga połowa nie ma formy.

1 polubienie

Muay Thai. Nie mam już słów na betonogłowego.

1 polubienie

Jak pokończą kariery, to im się przyda we freak figtach :joy:
Piłki lekarskie już były, to teraz czas na urozmaicenie. Pewnie na kolejnym WF-ie w Kirkby czeka ich skok przez kozła ;d

Widziałem to na fb i wyobraź sobie, że tam ludzie w komentarzach zachwyceni takim treningiem bo tam przecież tacy specjaliści pracują, że wiedzą co robią… latającym kolanem wjeżdżamy w city…

Chyba ktoś nie chcę być gorszy od Artety… Przynajmniej pod względem dziwnych metod treningowych xD

Oby tylko na skoku przez kozła się skończyło. Z takimi pomysłami na treningi, to chłopaki mogą nawet dostać narty i być wysłani na skocznie narciarską, żeby tam sobie poskakać xD

Warto pochwalić naszego trenera za dzisiejszy mecz. City? TOP przeciwnik, z takimi nie wychodzi się aby grać jak równy z równym. Dwa lata temu, ledwo doszliśmy do finału ligi europy, a teraz?Przegrana 2:1 z City wspaniały progres. Wiadomo liga w tym sezonie nie jest ważna, skupiamy się na lidze mistrzów. Hejterzy dupa cicho, bo Arne w zeszłym sezonie wygrał miszcza.

ZA TRENERA SLOTA WSPANIALE JEST WYKONANA ROBOTA.

4 polubienia

7 miejsce i 4 pkt straty do Chelsea. LM zaczyna odjeżdżać.

Liga konferencji zagrożona na ten moment depcze nam na piętach potężne Brentford i ledwo trzymający się finansowo Everton

Arne musisz !!!

Brentford już nas przegoniło

A jednak nie, var uratował 6 lokatę xdd

1 polubienie