Wystarczy nie wygrać ligi mistrzów. I Slot leci po sezonie.
Nie wiem. Ale tak czy inaczej Slot powinien zostać zwolniony. Już lepiej byłoby zatrudnić jakiegoś tymczasowego trenera. Często efekt nowej miotły dobrze działa. Prawda jest taka że Slot kompletnie nie ma pomysłu, nie widać żadnego stylu drużyny. Gość totalnie marnuje potencjał zespołu.
Bardzo życzeniowe myślenie. Ciągle mowa o dużym zaufaniu zarządu. Slot po prostu jest dla nich bardzo wygodny. Nie ma wpływu na transfery, na kontrakty, na marketing. Kazali odstawić Salaha, żeby dać sygnał że jest na sprzedaż to go odstawił, kazali go przywrócić żeby podbić jego wartość to go przywrócił. Póki cyferki w excelu się zgadzają to łysy będzie trenerem. A zgadzać się mogą przestać tylko jak się nie załapiemy do LM. Bo wtedy straty finansowe będą zauważalne. Głównie na marketingu i wizerunku klubu.
No nie. Jest taki paradoks w futbolu im większe jest zarywanie zarządu tym jest bliżej zwolnienia. Nie ma żadnego argumentu by ten łysy impotent miał nas dalej trenować w przyszłym sezonie
Najlepsze, że niektórzy rozważali zwycięstwo Slota w LM. Powiedziałbym, że wczorajszy mecz musiał nimi wstrząsnąć. Ale udar musieli zaliczyć już wcześniej.
Zdecydowanie się zgadzam. I myślę że takich ludzi już prawie nie ma.
Mogę się z tym zgodzić, ale nie podoba mi się że w pewnym momencie Xabi poszedł na kompromisy, a i tak przegrał(stracił pracę/odszedł). Po prostu chcemy powierzyć nasz klub komuś na najbliższe lata co wiąże się też z ogromnymi nakładami finansowymi. Warto przejrzeć kazdy możliwy aspekt.
Tzn? Mecz był paskudny zasłużona krytyka. Wygramy np 5:0 na Anfield mecz koncert i czy ktoś będzie to pamiętał?
Generalnie palca bym sobie nie dla uciąć za Slota teraz. Wszystko padło nie działa nic. Wygląda to paskudnie.
Ja jestem zwolennikiem Xabiego. Po prostu staram się do sprawy podchodzi krytycznie o najobiektywniej jak się da. Nie chcę się przejechać jak z Arne.
Slota ratuje już tylko to, że podobnie jak on daje ciała w tym sezonie niemal ze wszystkimi decyzjami, tak i mocno obciążony jest złą rekrutacją cały zarząd. Myślę, że to też Slota głównie chroni i broni w tym klubie. Do teraz dla mnie niepojęta jest ilość braków przy tak wielkich wydatkach latem. Pech czy nie pech z kontuzjami - nie ma to znaczenia dla sprawy, poprzednie lato możemy nie nazywać katastrofą tylko dlatego, że jeszcze mamy teoretyczną szansę na awans w FA i LM oraz miejsce w Top 5.
Czy te braki są teraz z nami na forum? Jedynym dużym błędem było nie kupienie następcy Diaza. Slot obiecywał, że Rio będzie grał, a teraz kisi go na ławce.
Slot nie potrafi korzystać z tego co ma, bo jakości w składzie mamy aż pod sufit.
Dzisiaj mija dokładnie rok gdy PSG wyrzuciło Liverpool z LM po serii rzutów karnych. Rok(i to licząc korzystnie dla Slotamatora) kompletnej zapaści, cofania się w każdym możliwym aspekcie, rok niszczenia zawodników, mentalu tej drużyny. Slot jest jak wóda, na początku fajna zabawa i humor a nawet nie wiesz kiedy budzisz się w MONARze z stomią i czekając na przeszczep wątroby. Ch*jowy pogrzeb miał Liverpool, mam nadzieję że zapomnę go szybko.
Rio powinien się ogrywać dużo więcej, chłop ma papiery na grę.. ale jak zobaczyłem że wczoraj wchodzi Gakpp, to z miejsca wyłączyłem ten mecz. Slot to malutki trener z małego państwa, a Premier League po prostu go zjadła, bo jeśli on tu chce grać jak w lidze Holenderskiej, to jak najszybciej powinien tam wracać.
Jedynym? brak Diaza?
1 Brak zakupu środkowego obrońcy który może dac nam opcję lub pomóc w przejściu na grę trzema z tyłu.
2. Ktoś do srodka o bardziej defensywnych umiejętnościach. Gość który albo będzie graf defensuwnego pomocnika albo równoważył środek wraz z Gravenem.
3. Brak zmiennika/ nastepcy Salaha. Egipcjanin połowę sezonu grał słabo poza tym nie ma dynamiki nie wygrywa pojedynków biegowych. To nam zabiera opcję i upraszcza przeciwnikowi ustawienie w obronie. To byl must have od dwóch sezonów.
4.diaz został sprzedanu i wiara w goscia w wielu juniora. Powinien dostawać szansę ale opieranie sie o jedneggo tak szablonowego Gakpo to bylo myslenie życzeniowe. Sztab czesto mówi ze jest pdo wrwzeniem talentu jakiegoś piłkarza ale zazwyczaj to mydlenie oczu i pretekst do braku transferu. Niestety tym razem zycie powiedziało sprawdzam i okazało sie ze mlody ma talent ale sporo musi sie nauczyć żeby być podstawowym zawodnikiem klubu jak Liverpool.
Reasumując do sezonu mieliśmy podejście tak de facto z dwoma skrzydłowymi. Pomijając wiek Salaha to ci goście mieli rozegrać w lm i lidze 50 spotkań? No gratuluję fantazji dla dzialu sportowego i kibicom którzy łykają takie bajki.
Jak my mamy grać na 3 obrońców, jeżeli od lat gramy systemem z 4 i Slot też grał 4. Po co nagle na 3? Tu nie ma żadnego braku.
Fakt, defensywnego pomocnika nam brakuje od dłuższego czasu, ale nie stanowiło to przeszkody grać dobrze. Ostatnim DMF był Fabinho, który zresztą w swoim ostatnim sezonie i tak już słabo grał. Jest to brak, ale mamy na tyle mocny środek pola, że jesteśmy w stanie sobie z tym poradzić.
Salah nie ma zmiennika i nigdy mieć nie będzie bo drugiego takiego zawodnika nie ma. Natomiast pojedynki biegowe to Salah akurat wygrywa (vide mecz z Wolves). Salah ma problem z minięciem rywala ze stojącej piłki.
No i Diaz. Diaz, które brakuje, fakt, ale nadal Diaz sporo grał na ataku, a niekoniecznie na skrzydle.
Ornstein pisze, że nie ma planów zwolnienia Slota po sezonie.
Wrzuć link do wypowiedzi.
[David Ornstein on the Athletic Podcast] Liverpool, from what we hear, are steadfastly behind Arne Slot and he’s under contract until 2027 and they want him to be their coach. The hierarchy are determined that he is the man to get things right.
Weźcie nawet nie żartujcie ![]()
![]()
Raczej typowa zagranie, żeby nie robić smrodu wokół klubu. Według mnie Slot już jest zwolniony.
“Liverpool, from what we hear, are steadfastly behind Arne Slot and he’s under contract until 2027 and they want him to be their coach. The hierarchy are determined that he is the man to get things right.
“If they were looking at a recruitment process for coaches, he’s said to be the exact profile that they would be looking at and that there’s not people on the market that they think better suit what they’re looking for. That they’re happy with him.”
Wszyscy na X cytują to jako wypowiedź Ornsteina
Orny to powie/napisze, co mu w klubie podyktują. A między tym, co klub mówi dziennikarzom, a co faktycznie robi, są zwykle duże różnice o czym można się było ostatnio przekonać gdy Liverpool “nie miał planów składać drugiej oferty za Isaka”, gdy Newcastle odrzuciło pierwszą.
Dopóki będziemy w Lidze Mistrzów, Pucharze Anglii i walczyli o kwalifikację do Ligi Mistrzów w Premier League, to z klubu będzie szedł przekaz, że stoją murem za Slotem. Do końca sezonu wiele się jeszcze może zmienić, szczególnie jak przewalimy wszystko, na co się przecież zanosi. Gdyby faktycznie mieli aż takie zaufanie do Slota, to przedłużyliby z nim kontrakt wygasający za nieco ponad rok.
Zatrudnienie Slota to pomysł Hughesa i Edwardsa. Ewentualne zwolnienie to poniekąd przyznanie się do błędu przez tych dwóch panów. Obawiam się, że dlatego właśnie mogą chcieć bronić Szrota jak niepodległości, wbrew zdrowemu rozsądkowi i trzeźwej ocenie gry zespołu