Arne Slot

Fajnie zmienić trenera latem na xabiego ale to sam zainteresowany musi wykazać chęć, a tu niektórzy wiedzą że na 100% nie odmówi. W życiu tak nie ma

Najlepszym dowodem na to ze Salaha potrzebował konkurenta stanowi mecz z PSG. Mendes go schował brak możliwości gry jeden na jeden oraz braki szybkościowe poaozaly ze trzeba mieć plan b. Nie mamy zmiennika bo Egipcjanin jest rozwydrzony i klub nie sprostał temu wyzwaniu. Podejście polegające że mamy jednego zawodnika i nikogo w zanadrzu boleśnie wychodzi w tym sezonie. Salah jest w takim wieku ze musi byc rotacja i ktoś powinien wchodzić w te buty.
Brak defensywnego powoduję ze zakup wirtza jest bez sensu. Niemiec gra słabo w fazie defensywnej. Robi sie autostrada dlatego Slot w czasie kryzysu zaniechał tego pomysłu. Silny srodek opiera sie na Szobo macalistera i Gravena. Reszta tego towarzystwa to statyści. Spadek jakości jest spory jak ma grac Jones czy Endo. Juz zostawię formę macalistera bez komentarza.
Gra trzema obrońcami jest wyjściem bo nie mamy skrzydeł i przechodzimy na system z dwoma wahadlami. To jest ucieczka do przodu bo my aktualnie mamy bardzo wąskie możliwość taktyczne. W tym ustawieniu Gravena potrzebuję odpowiedniego partnera zeby zachować balans. Konate też powinien zostać posądzony ale nie mamy żadnej alternatywy.

:military_medal: | @David_Ornstein : „Liverpool, z tego co słyszeliśmy, niezłomnie popiera Arne Slota, który ma kontrakt do 2027 roku i chce, żeby został ich trenerem. Władze klubu są przekonane, że to on jest tym, kto naprawi sytuację”.

Pozbycie się Slota „wcale nie leży w ich planach”.

:grinning_face:

Edit. Jest to tłumaczenie z angielskiego, ale zgadzam się i myślę że szybko im się zmieni po sezonie.

Myślę, że to jest najważniejszy fragment. To, co wycieka do prasy, nie musi być tym samym, co dzieje się za zamkniętymi drzwiami.

1 polubienie

Nie zgodzę się z tym, że to był “ich” błąd. Oni od początku chcieli zastąpić Kloppa Xabim Alonso, ale na tamten moment Xabi nie był dostępny, bo miał rozkręcony projekt w Leverkusen. Musieli, zatem, szukać dalej i Slot okazał się być ich następnym wyborem. Czy wybrali źle? Myślę, że nie, skoro zdobył w debiucie mistrzostwo - nie oceniam ile w tym było jego zasługi, a ile Kloppa, ale fakt jest taki, że “garnek” podniósł. Obecny sezon jest oczywiście jedną wielką porażką na całej linii, której w żaden sposób obronić się nie da, dlatego po sezonie Slota już z nami nie będzie. Nie jest łatwo zastąpić kogoś takiego jak Klopp, a Hughes z Edwardsem wyczarowali typa z Feyenoordu, który wygrał Premier League w debiucie, zatem bardzo łatwo wybronią się tą nominacją. Z kolei, fakt, że Slot okazał się trenerem “przejściowym”… No cóż, bywa. Po sezonie będą już mogli skorzystać ze swojego pierwszego wyboru i zapewne po niego wrócą :wink:

8 polubień

Na tę chwile tak pewnie jest. Walczymy o top 4, jesteśmy w 1/8 LM, gramy w pucharze Anglii… w maju jak zostaniemy tylko z ligą europy sytuacja może być zupełnie inna. Nie wiemy jakie cele miał postawione przed sezonem. Jednak cele celami ale jaki mi styl gry prezentujemy. Tego naprawdę nie da się oglądać. Myślę, że nasi to jednak widzą…

A ja czuję , że dym z grubych cygar wszystko im przesłania :grimacing:

1 polubienie

Nic nie jest pewne i możemy sobie spekulować do woli. Tak hughes zwalniał już gości widząc lepsza opcja na rynku, ale nie wiadomo czy według niego takie na rynku są.

Wszystko się może wydarzyć niestety. Ja liczę na kogoś kto znowu przywróci radość z włączenia meczu

1 polubienie

To. Tak naprawdę dopiero teraz Edwards i Hughes będą mogli się wykazać ich kunsztem wyboru trenera “na lata” do budowania projektu od nowa. Ciekawe jak im pójdzie. :slight_smile:

Ja też chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną kwestię - o której jakby cicho. Jest totalny brak nowych talentów w piłce. Oglądałem wczoraj mecz City z Realem. Kolega do mnie pisze że City potrzebuje przebudowy. Na co ja mu odpisuję: przecież oni kupili chyba z 9 zawodników w ostatnim roku: ostatnio Semenyo i Guehi, wcześniej Donnaruma, Reinders, Czerki, Marmoush, Gonzalez, al- Nouri i Husanov. Wydali masę kasy. I co - oprócz Włocha to żaden z nich nie jest jakąś gwiazdą. Jaki mamy kryzys w piłce że topowy zespół wydaje setki milionów a dalej nie jest w stanie wzmocnić składu. I teraz wracamy do Liverpoolu - trener to jedno ale pytanie jak wzmacniać skład w tych czasach? Okazuje się że te wielkie zakupy też nie dają gwarancji bo Wirtz się średnio odnajduje w Anglii w Isak stracił sezon przez kontuzje…

teraz użyje ulubionego zwrotu na tym forum. Mówiłem o tym juz kilka razy :smiley:
Są moze sprawniejsi fizycznie i bardziej wybiegani, ale piłkarsko dużo słabsi. Wystarczy spojrzec na Brazylie, od ilu lat oni nie mają napastnika? Juz nie mowiąc o jakis wirtuozach.

1 polubienie

Jakoś za Klopa nie musiało być zapewnień że ma poparcie zarządu. XD

1 polubienie

Murem za slotusem

!!!

Za Trenera Slota jest za dobra robota, żeby go tak bez powodu zwolnić. Arne Slot! Lalalala

Oby Luis Enrique przyszedł do nas, w końcu będziemy dobrze wychodzić spod pressingu i grać piłeczką, mamy do tego odpowiednich zawodników

Skrzydłowych mamy super do jego taktyki. Będą grać 1vs1 aż miło

Ekitike z lewej, Isak na środku na prawej ktoś za Salaha :slight_smile:

Zapomniałem :wink: Rio na lewej, Isak na środku i na prawej Ekitike

A co lucho nie jest zadowolony w PSG ?

Nowa postać na dziś! Bierzemy Maresce xd

no przeciez juz od dłuższego czasu mówi, że chce nowego wyzwania. Chyba, że w ostatnim czasie mu się cos zmienilo

1 polubienie