Bywały czasem tutaj wszelkiego rodzaju zakłady, a w kontekście powyższego- to i ja byłbym gotowy założyć się tutaj o to, że jeżeli zagwarantujemy sobie grę w LM to Slot tutaj zostanie na kolejny sezon.
Po prostu kredyt zaufania, który uzyskał wygranym mistrzostwem jest zbyt duży.
Jeżeli nie będzie katastrofy jaką byłoby wypadnięcie poza Top 5 - to my się tutaj we wrześniu widzimy razem z Holendrem przy linii.
Za bardzo bierzecie informacje o pozostaniu Slota na poważnie. Już były sytuacje, kiedy Ornstein i inni angielscy dziennikarze mówili, że nie kupimy Isaka, że zostanie w Newcastle i większość była wkurwiona a ja w to nie wierzyłem i byłem pewny, że Isak tu trafi i tak się stało. Dlatego ja nie biorę zbyt na poważnie ich nowinek, a jedynie kieruje się info z Bilda od Axela Hesse, który był bardzo blisko otoczenia Alonso i mówił też, że Liverpool jest cały czas bardzo zainteresowany zatrudnieniem Alonso, był z nim w kontakcie i teraz dalej jest jak jest bezrobotny. W dodatku Hesse dodał, że agent Xabiego powiedział, że Liverpool o niego zabiega więc ja mu wierze i tej wersji się trzymam. Slot przepierdoli jeszcze parę meczów i narracja stopniowo zacznie się zmieniać, że na prawdę chcieli go zatrzymać ale jednak mecz z "…” przelał czarę goryczy albo coś w ten deseń. Tak to widzę, także calma ludzie.
trochę off topic + bez urazy, ale z mojego doświadczenia (mojego otoczenia) wynika, że im ktoś bardziej rozgarnięty życiowo tym ‘mądrzej’ zarządza tego typu subskrybcjami.
Paradoksalnie znajomi, którzy gorzej zarabiają mają bardziej wywalone w to i trzymają wszystkie subskrypcje jak leci.
Ale to będzie stypiaste pożegnanie Mo i Robo po meczu z Brentford - pewnie jakieś 7. miejsce w tabeli, Brentford będzie walczyć o jakąś LE, zepnie się i zrobi to samo co CP na pożegnaniu Gerrarda.
Klub nie wyciąga żadnych wniosków i znowu popełnia te same błędy.
Dokładnie to samo jest u mnie. Na finanse nie narzekam ale lubię mieć porządek w subskrypcjach i w płatnościach i jeżeli się je wszystkie zsumuje to wychodzi i tak nie mała suma. Telewizję mam od innego dostawcy więc C+ jest mi potrzebna tylko jako aplikacja w TV do meczów naszej drużyny. Jednak ostatnie wyniki sprawiły niechęc do ogladania więc stąd wzięło się zastanowienie czy jest sens, żeby płacić za kwiecień skoro i tak tego nie odpalam/odpalam patrząc kątem oka. W offseasonie i tak bym to wyłączył czyli za miesiąc bo nie widzę sensu płacić za coś czego nie odpalę przez prawie 3 miesiące i wróciłbym w połowie sierpnia.
Tego mniej więcej dotyczyła ta rozbudowana dyskusja, ale nie mam dziś głowy żeby do tego wracać. Wiadomo, że okoliczności się zmieniły, a Liverpool dziś jest na innym poziomie niż wtedy, ale nie można mieć pewności, że FSG będzie rozpatrywało to w takich kategoriach. Wsparcie Slota i fakt, że utrzymał posadę przy tak fatalnych wynikach i 9 porażkach w 12 meczach mogą wskazywać, że procesy myślowe w FSG się nie zmieniły. Ich mityczny proces rekrutacyjny i analizy wykazały, że Slot jest tym właściwym, więc stoją za nim murem i mogą mu dać kolejny sezon “na odbudowę” poprzedzony zmianami kadrowymi lub/i w sztabie szkoleniowym tak samo, jak dali Rodgersowi.
To można wydrukować, oprawić w ramkę i powiesić na ścianie.
Aż tak źle to nie będzie. Pewnie przestaniemy być atrakcyjnym kierunkiem dla piłkarzy-gwiazd swoich klubów i lig jak Wirtz czy Isak, ale ściąganie takich spadów jak Borini czy Cissokho już nie wróci. Nawet kluby pokroju Evertonu czy Tottenhamu nie grzebią na takich śmietnikach.
I własnie dla Salaha sobie zostawiam. Miało mi się skończyć 15 maja i przerwa do sierpnia, ale niezależnie od okoliczności, pożegnania najwybitniejszego piłkarza Liverpoolu ostatnich lat nie można przegapić.
Dobra dobra, niby c+ za 60 miesięcznie Wam szkoda, ale pewnie wpłacacie donejty dla cycatych gothek, które za kilka razy więcej wyślą Wam foty bosych stópek z Waszymi imionami napisanymi na podeszwach, a jak jesteście top donejtorami miesiąca to dorzucają noszone rajstopy i wtedy to już Wam nie jest szkoda?
A wracając do tego, czy jakościowi piłkarze będą chcieli tu przychodzić: myślę, że tak, ale myślę, że dzięki poziomowi na jaki nas spuścił Slot, będą nas traktować jak trampolinę do większych klubów. Dam sobie rękę uciąć, że to jest teraz w głowie Isaka, Szoboszlaia, czy Wirtza - wygrać sobie tutaj transfer do realu albo barcy. Tu potrzeba teraz przynajmniej 2-3 sezonów (optymistycznie zakładając, że Slot jest już spakowany), żeby przyszedł nowy trener i pokazał, że ma dobry pomysł na ten zespół.
A w ogóle to czego by nie mówić o United, to podobało mi się w poprzednim okienku, że skupili się na piłkarzach za mniejsze pieniądze (no dobra, Sesko nie), ale takich, którzy chcieli grać konkretnie dla nich, mimo lepszych ofert na stole. Trzeba do tego wrócić i tutaj, bo najemnicy nigdy nie będą umierać za klub.
Skoro nie kupiliśmy np. nikogo na miejsce Lovrena, nikogo na miejsce Fabinho, nikogo na miejsce Diaza, ogłosiliśmy odejście Salaha nie mając zastępcy (teraz cena za każdego prawego napastnika/skrzydłowego jak się spytamy będzie x2) to obawiam się że Slot będzie trzymany do momentu kiedy w klubie będzie katastrofa a na rynku nie będzie wolnego żadnego odpowiedniego managera i wtedy zarząd zrobi PikachuFace a klubowe media będą serwować nam tłumaczenia w stylu Ferdka Kiepskiego.
Chyba więcej emocj by wywołały u mnie znoszone rajtuzy niż oglądanie meczów pod wodzą jajogłowego, niestety ja jak ten ostatni frajer podpisałem umowę z C+ na 24miesiące, które miną po upływie kolejnego sezonu. Jeżeli oni go zostawią na stołku to po przepaleniu tylu pieniędzy nie będę chciał przedłużenia nawet jak oni mi będą chcieli dopłacić.
Podoba mi się jak ludzie zakładają, że po wywaleniu Slota przyjdzie prawdziwy sukcesor Kloppa. Tymczasem wiarygodne źródła mówią, że Riczi Hughes chce głównie Iraolę
Co raz bardziej śmieszy mnie tu pisanie o tym top5. Tzn nikogo się nabijam. Ale patrząc na naszą formę i trakcję którą obraliśmy to my skończymy top5 ale drugiej 10tki. Będę zszokowany jak bez wywalenia Slota skończymy w jakichkolwiek rozgrywkach europejskich.
Od zawsze pisałem że liczy się tylko to co na boisku. Co z tego że zrobiliśmy bez cienia wątpliwości najlepsze okienko od wielu lat. Być może w historii. Skoro prowadzi nas słaby trener w efekcie i trzon drużyny i nowe nabytki grają słabo.
Liczy się tylko to co na boisku. Dla mnie może fsg nie wydawać grosza jeśli będą wygrywać.
Co do plotek o iraole to widzę tu podobny mechanizm.
Ludzie już narzekają na potencjalne przyjście Iraoli. Taki robbo okazał się całkiem fajny mimo że spadł z Hull. Maca mimo że przyszedł z B&A ostatecznie okazał się lepszym graczem niż np thiago z Bayernu. Ja tam jestem olbrzymim fanem Iraoli już od czasów ciekawej pracy w Hiszpanii. Natomaist na ten moment my dalej mamy łysego i steru. Dużo pracy w lecie