Arne Slot

Zajebiste xDDDD szanuję

O to może być ciężko :sweat_smile:
Dobra, napisałem to przed przeczytaniem całej wypowiedzi :winking_face_with_tongue:

Tylko jak rozumiem dyskusja i zapodane argumenty są kontra teza, że FSG będzie trzymać Slota bo Rodgersa też trzymali. Wszelki racjonalne argumenty przemawiają za tym, że te sytuacje są po prostu inne więc i decyzje mogą być inne. My grajac w sezonie 14/15 na poczatku sezonu z AV i przegrywajac wyszlismy w ataku Marković / Balo / Lallana. Niechęć i poniekąd brak wiary był (a przede wszystkim marzenia o Kloppie), ale dało się racjonalnie uargumentować pozostawienie Brendao na początek kolejnego sezonu.

Natomiast argumenty typu:

To niestety mogą co najwyżej być przeciwko trenerowi, a nie za trenerem. Bo te liczne transfery i zmiany kadrowe to nie jest tak, że wymieniliśmy Suareza na Balotelliego tylko Elliotta na Wirtza (chłopaka, któremu trener dał z 500 minut na 8 najdroższego piłkarza w historii tego sportu xD).

Natomiast mamy do czynienia z FSG więc ogólnie racjonalne argumenty mogą nie mieć znaczenia. Dupnął im się Klopp, który to trzymał i tyle. Do dopełnienia obrazu tych właścicieli brakuje jeszcze tylko transferów jakichś Cissokhów, Manquillo, Balotellich i innych prospectów jak Markowicz wyciągniętych z dupala. xD Ale to już niedługo zapewne.

Trzymanie slota może oznaczać to że nie chcemy XA na trenera. I czekamy na większego trenera dostępnego. Liczymy że Enrique, Flickr, Tuchel czy inny Nagelsman będą wolni i wtedy odstrzelą Holendra - nawet kosztem zjebane go sezonu 26/27.

Obyś miał rację, ale…

Chociaż również twierdzę że jeśli nie utrzyma 5 miejsca to go zwolnią

Moim zdaniem powinien być najpóźniej w lutym, no i co z tego

No to jest popieprzona sprawa. Mistrzostwo to mistrzostwo i dało nam bardzo dużo radości jednak teraz stało się naszym przekleństwem. Zakłamało ono trochę obraz dając złudzenie, że Slot się tu nadaje i jest trafioną opcją jako zastępstwo za Kloppa jednak prawda jest i byla zupełnie inna (pierwsze symptomy już było widać od lutego ub.roku). W idealnym świecie taki sezon jak teraz mielibyśmy rok temu, zarząd doszedł by do wniosku że Holender nie podoła i pożegnałby się z nim albo w trakcie sezonu albo po dając komuś bardziej kompetentnemu kredyt zaufania i rewolucję w kadrze. Nikt nie miałby pretensji ani wygórowanych oczekiwań bo zastąpic Kloppa to ciężka sprawa i tak jak Arsenal nie trafił z Emerym tak my nie trafiliśmy ze Slotem. Jednak zeszly sezon zmienił optykę i dał argument holendrowi, na którym może jeszcze jechać choć coraz mniej udolnie.

Mnie to bardziej zastanawia komu wierzyć bo angielskie media swoje, że Slot zostanie, że ma wsparcie a np. ten z Bilda Hesse mówi, że Slot odejdzie i Alonso przyjdzie. Ja wierzę bardziej dziennikarzowi Bilda, który był bardzo blisko Alonso w Leverkusen i w sumie on też informował, że Alonso pójdzie do Realu a tymi Pearcami, Joycami, Romanami czy innymi Ornsteinami na razie się nie przejmuję bo patrząc na nasz terminarz do końca rozgrywek i to jak gramy to łysy pobije rekord porażek lekko pyk.

Jedyna nadzieja w tym, że nie ma za bardzo plotek łączących Alonso z innymi klubami co moze sugerować, że klub jest dogadany z nim, że po sezonie zastąpi jajogłowego i decyzja już zapadła.

Ale z naszymi włodarzami nigdy nic nie wiadomo

Juz za parę dni po blamażu w dwumeczu z PSG, James Pearce poda, że Arne ma całkowite poparcie zarządu i klub wierzy, że trener, który niecały rok temu zdobył mistrzostwo jest w stanie odwrócić sytuację.

3 polubienia

Ja nadal nie wierzę w pozostanie Slota na przyszły sezon, ale informacje będą zlatywać, że zostaje, bo klub go nie zwolni przed sezonem i będzie stwarzał pozory do końca sezonu. Cały świat wie, że nadaje się do zwolnienia.

Lokalni dziennikarze pchają to, co klub chce. Nie będą robić burzy, póki Slot tu jest. Slot odejdzie, to odsłonią trochę kulis. Ci sami dziennikarze pisali przed zatrudnieniem Slota, że Holender ma wspaniały charakter, jest równym gościem i świetnie się dogaduje i współpracuje z otoczeniem. Dziś już wiemy, że nie mówili wówczas prawdy.

Obawiam się takiej końcówki sezonu jak za Rodgersa. Wydaje się, że piłkarze nie mają już wiary w managera i zatracili pewność siebie, a z takim nastawieniem będzie ciężko punktować. Nie spodziewałem się takiego obrotu spraw.

Natomiast wiem, że FSG, Hughesowi i Edwardsowi w pierwszej kolejności zależy na wynikach sportowych. Z tego są rozliczani. Jestem przekonany, że Slot po sezonie odejdzie, więc nie ma co stękać i krytykować FSG, że niby mają zamiar go zatrzymać na kolejny sezon, skoro nic na to nie wskazuje, bo argumenty, które tu widziałem są absurdalne i służą chyba tylko po to, żeby sobie dodatkowo ponarzekać na FSG.

2 polubienia

Co raz bardziej się napalamy na jego odejście, a co jeśli naprawdę zostanie ? :pleading_face:

Dziennikarze klubowi nie będą kopać leżącego zaraz przed rewanżem z PSG, bo to byłoby wywieszenie białej flagi. Trzeba pozwolić Slotowi ostatni raz wywalić się na pysk i wtedy mieć już potwierdzenie, że ostatni bastion pozostania Slota na stanowisku (wygranie LM) upadł.

1 polubienie

Ja robię sobie przerwę od oglądania Liverpoolu. Zbyt dużo nerwów i przykrości mnie to w tym sezonie kosztowało.

4 polubienia

To zaoszczędzę na Canal +, a i żona nie będzie marudziła, że piłka ważniejsza od niej :wink:

3 polubienia

Ja przyznam szczerze, że sie mega zastanawiam czy już nie teraz zaoszczędzić. 14 kwietnia mam okres rozliczeniowy i pobiorą mi opłatę za pakiet i szczerze to nie wiem czy jest sens. Za miesiąc i tak bym zrobił przerwę do sierpnia ale widok Slota na ławce tak mi obrzydził oglądanie meczów, że i tak już coraz mniej oglądam co nigdy wcześniej nie miało miejsca. Ktoś powie bla bla kibicuje i ogląda się na dobre i na złe ale odkąd robię taki detoks i nie uzależniam swojego nastroju od wyników Liverpoolu, który był nizinny po dawce slotball to czuję się o wiele lepiej. Kumpel czy brat zasypują mi messengera i przeżywają w trakcie meczów jak to tragicznie nie wyglądamy a ja już tylko się uśmiecham pod nosem zajmując się czymś innym.

Ja też odpuszczę na pewno część meczów. Jeśli go zostawią to będzie działanie na szkodę klubu i dlaczego ja mam czymś się wkurwiac skoro ktoś świadomie to robi?

Guardiola nie pozostawi spalonej ziemi po sobie, do Bayernu polecił Kompanego, teraz doradzi też rodakowi. A co lepsi Hiszpanie wybierają zawsze jakiś Arsenal, City, Chelsea. Pewnie zawita tu Nagelsmann.

Zostawcie sobie Canal+ żeby obejrzeć pożegnanie Salaha 24.05 na Anfield. Ja pierdzielę, dorosłe chłopy a dyskutują czy suba za 6 dych zostawić xDDD

2 polubienia

Będzie tego pełno latało na necie po meczu. 6 dych śmieszne pieniądze ale przy wielu innych subskrypcjach, za którę płacę ta jest najbardziej zbędna jeśli służy tylko do oglądania slotball.

5 polubień