Arne Slot

Ja też, ale na strumyku, bo płacić za to już nie będę, zwłaszcza ekipie canal plus

Przyciąłem komara na dwie godzinki, budzę się a tu takie info. To chyba dalej sen…koszmar

4 polubienia

Jako że od wczoraj już trochę czasu minęło, jak oceniacie taktykę Slota na wczorajszy mecz?

Widocznie klub nie widzi na ten moment sensownego zastępstwa. Wszyscy chcemy Xabiego, bo kochamy go jako piłkarza, ale czy jako trener mógłby się sprawdzić? Ja dałbym mu szansę, ale rozumiem obawy zarządu.

Powoli trzeba się przyzwyczajać do Slota w przyszłym sezonie.

Mecz z PSG byl ostatnim, który ogladalem w tym sezonie. To jest poziom Burnley. Nie taka piłkę nożną lubimy.

1 polubienie

Na dzień dzisiejszy Kerkez, Bradley i Konate nie wypadają jakoś lepiej :sweat_smile:

Hughes i Edwards = niszczyciele LFC :enraged_face:

Może dajcie Slotowi 5 letni kontrakt pojebusy!

A sensowne jest trzymanie Slota?

3 polubienia

Problem jest u nas taki, że Edwards, Hughes i Slot mają równo kontrakt do czerwca 2027, więc mogą bez konsekwencji narobić smrodu na kolejne sezony. Dlatego nawet mnie nie zdziwiło info, że przedłużą jednak Konate oferując mu 300k tygodniówki. Tak samo Graven i Szobo grający pierwszy porządny sezon dostają chore podwyżki, choć staż na anfield mają kilkuletni. Już takie kominy płacowe gdzieś widziałem, a dokładnie na old trafford kilka lat temu. Nadzieją pozostał Tom Werner, który zawsze może przyjechać do Anglii z Bostonu i zrobić porządki z draniami, ale jankesy ostatnio milczą.

Po ostatnich występach człowiek się zastanawiał czy może być gorzej ? Otóż może, kiedy zarząd nadal pozostawia Slota na stanowisku i zapewnia, że ma poparcie. To jest niepojęte jak można ten klub zniszczyć mentalnie w rok. Nie wierzę, że chcą go zostawić na kolejny sezon. Wszystko co najgorsze od wielu lat spełnia się w jeden sezon pod batutą tego gościa.

2 polubienia

Skoryguje lekko Twoje zdanie jezeli pozwolisz: pod batuta 3 slownie trzech szkodnikow !

Nie wierze w prawdę tej narracji. To tylko gra pozorów. Slot w przyszłym sezonie to byłby obłęd. Z miesiąca na miesiąc gramy gorszą piłkę, a regres trwa dokładnie od roku. Holender nic nowego nie ulepi. Jego strategia i taktyka w starciu z Premier League poległy, a w hitowym meczu z PSG sam od tej taktyki uciekł stawiając na żałosną “Obronę Częstochowy”.
Mistrzostwo okazało się być pokłosiem pracy Jurgena (choć sam początkowo w to nie dowierzałem), a prawdę o Slotballu poznaliśmy wiosną ubiegłego roku - piłka bez werwy, odwagi i pomysłu.
W tym czasie z jednej z najbardziej ekscytujących i najchętniej śledzonych drużyn piłkarskich na świecie staliśmy się żałosnym cieniem ekipy Niemca, którego nie chcą oglądać nawet kibice Liverpoolu.
Jeśli dla FSG liczy się kasa to drużyna grająca taki paździerz (styl i wyniki) jest tworem niedopuszczalnym, a gadka o wsparciu trenera to przysłowiowa dobra mina do złej gry.

1 polubienie

Każdy rozumujący człowiek powinien poradzić sobie z połączeniem kropek:

1. Slot kontrakt do 2027 i nikt nie wyszedł z propozycją przedłużenia
  2. Występy Liverpoolu to chyba już sabotaż, by zostać zwolnionym
  3. Szatnia odwraca się od trenera
  4. Najważniejsi piłkarze ostatnich lat odchodzą pod jego batutą
  5. Drużyna nie działa, nie ma chęci, nie ma mentalu, nie ma taktyki, nie ma stylu
  6. By zachować najważniejszych piłkarzy pokroju Szoboszlaia potrzeba bodźca, dzięki któremu nie poczują, że marnują kolejny rok swojej kariery na Anfield, a uwierzą w sukces z tą drużyną
  7. Potrzeba transferów, a do Slota nikt poważny nie przyjdzie grać
  8. FSG wie, że po wielomilionowych transferach wyniki powinny wyglądać dużo lepiej
  9. Pobicie masy niechlubnych rekordów w tym sezonie i niestety nie widać od roku poprawy
  10. Sztab nie potrafi przygotować drużyny do wymogów Premier League
  11. Od września 2025 jest więcej porażek niż zwycięstw
  12. Mecz z PSG unaocznił przepaść dzielącą prawdziwą drużynę od Liverpoolu
  13. Xabi Alonso jako pierwszy wybór przed zatrudnieniem Slota jest właśnie dostępny na rynku

Czas uwolnić potencjał drużyny, bo jeśli Guardiola pożegna się z City teraz czy za rok, to nie będzie poważnego kandydata do tytułu (Arsenal mentalnie uklęknie jeśli znów niczego nie wygrają) i można się znów w tej grzędzie ukokosić na jakiś czas.

8 polubień

Odpowiem Ci z perspektywy FSG

1.ponad rok kontraktu nie ma sensu się spieszyć

2-3 :person_shrugging:

4.Odchodzą piłkarze po 30 którzy mają ogromne kontrakty a ich prime minął

5.nikt nie rozdaje punktów za styl

6. Skoro rok temu odnieśli sukces to mogą odnieść również w przyszłym

7.Wirtz i Isak w lecie wyglądali na poważnych a jednak przyszli, kwestia tygodniówki i chętni się znajdą

8. Potrzeba czasu, proces, przebudowa

9.:person_shrugging:

10.Raz wygrał teraz jest na miejscu gwarantującym LM więc nie do końca

11.Mimo to są na miejscu gwarantującym LM

12.Doszedł do ćwierćfinału City, Chelsea, United,Juventus, Inter nie doszły tak daleko

13. Xabi Alonso nie jest zainteresowany objęciem drużyny w trakcie trwania sezonu, chciałby władzy jaką miał Jurgen

Osobiście mam nadzieję że go zwolnią jak najszybciej

5 polubień

Mam nadzieję, że ta narracja nie jest prawdą i Slota stąd pogonią ale jednocześnie zaczynam gdzieś akceptować ten bolesny fakt, że przyszły sezon zaczniemy z jajkiem na ławce. Ten klub i zarząd mnie w niczym nie zaskoczy. Fakt pieniądze są dla nich mega ważne i dodatkowo nie wyszli z propozycją nowego kontraktu, która rzekomo czekała już we wrześniu jak mozna bylo wyczytać jednak ich ego i problemy z przyznaniem się do błędu jest czymś co sprawia, że jestem w stanie wyobrazić sobie tu Slota zostającego na przyszły sezon. Będą pudrować trupa. wydawać kolejne miliony i pozbywać się dawnych liderów myśląc, że to coś zmieni jednak z tym trenerem to prosta droga w marazm i akceptacja średniactwa.

1 polubienie

To mistrzostwo z zeszłego sezonu będzie nam ciążyć długie lata. Obawiam się, że żeby Łysy wyleciał teraz lub po zakończeniu sezonu, to musiałby pojawić się otwarty bunt większości drużyny.

Tak czułem od dłuższego czasu, że Slota jeszcze w sierpniu i wrześniu będziemy oglądać….

3 polubienia

To raczej nie jest perspektywa FSG, ale chętnie i ja Ci odpowiem na to:

1. To tylko podkreśla ograniczone zaufanie vide brak pewności co do przyszłości Slota

2-3. Nie po to jest rada piłkarzy, by nie liczyć się z głosem szatni
4. Ich prime minął z uwagi na mierne przygotowania do sezonu przez sztab
5. I gdzie te punkty?
6. Założenie od czapy w tak zmieniających się warunkach między poprzednim a bieżącym sezonem, więc gdzie porównywać poprzedni do przyszłego.
7. Wirtz i Isak przychodzili do mistrza Anglii, aktualnie karta przetargowa jest znikoma, a komin płacowy nie jest z gumy, o czym FSG biznesmeni wiedzą doskonale
8. Cały sezon dostał Slot i nie widać krzty poprawy, jak było we wrześniu, tak jest nadal
9. :person_shrugging:
10. Plażo proszę… to miejsce nawet nie jest pewne, a kopanie się po czole widać od roku, więc o czym my tu mówimy, gdy trener dostał zabawki do obrony tytułu, a nie walki o 5 miejsce
11. Nadal - nic pewnego, że będą tam na koniec sezonu, a to już jest patologia, że trzeba o to walczyć zamiast zapewnić sobie z przewagą
12. :person_shrugging: FSG nie obchodzi City, Chelsea czy Juventus, bo United to nawet nie ma w europejskich pucharach w tym sezonie xD jesteśmy w ćwierćfinale, bo trafił sie Galatasaray. Gdybyśmy zagrali z Realem jak City, czy rundę wcześniej z PSG jak Chelsea, to też już by nas w LM nie było. Zresztą co to za argument o ćwierćfinale jako o sukcesie jakby Liverpool był Sportingiem czy Bodo/Glimt.
13. W trakcie nie, ale już po sezonie będzie otwarta droga.

Jestem przekonany, że po sezonie nie będzie już Slota, a nawet mam przeczucie, że za tydzień po weekendzie może już być po temacie i wskoczy Gerrard na dokończenie sezonu, gdy top5 będzie się wymykać.

A i jeszcze dodam jedno - stawiam, że Salah odepnie wrotki przy którymś wywiadzie i to będzie przechylenie szali na zwolnienie Slota, bo Mo i tak już to zwisa, a dla dobra drużyny i z szacunku do klubu załatwi kolegom lepszą przyszłość.

4 polubienia

Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z Fulham, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.

2 polubienia

a już niedługo…

Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z Evertonem, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.
Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z CP, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.
Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z MU, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.
Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z Chelsea, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.
Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z AV, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.
Jeśli nie będzie kompletu punktów jutro z Brentford, to Slot powinien zostać wypierdolony. Tyle w temacie.

i tak to sie toczy… jak ta kula gówna toczona przez żuka slojaka

23 polubienia

Piękne, nic dodać nic ująć XD