Arne Slot

Niektórzy zbyt mocno biorą do siebie odejście Trenta, ja zawsze będę go lubił. Trent i Salah wygrali nam mistrzostwo rok temu, nie ma co żywić takiej urazy do Anglika - po zakonczeniu kariery będzie nas wspierał i wtedy duza ilość kibicow zmieni opinie o 180stopni.

Co do Slota w Milanie? Paradoksalnie może się tam sprawdzić, seria A gra wolniej w piłkę, mniej intensywnie, więc na podwórku krajowym może dać im solidne występy. U nas zaszło to za daleko i na szczęście już go nie ma, ale cos tam Holender jednak potrafi.

1 polubienie

Koło Trenta to jedynie mógł stać Robertson, te zmiany pozycji lewo - prawo.
Tego już nie będzie ale ważne, że było.
Ogólnie jakby Trent poszedł do takiej Barcelony np to inny był by odbiór, ja mam zawsze usmiech jak go widze, ale nie chce żeby wygrywał tam lige mistrzów.

3 polubienia

Patrząc na ilość pucharów w Madrycie to chciałbym żeby nie wygrali ani jednej przez najbliższe 30 lat

Xd nie można? To ty podałeś argument że dorosłego ogranego pilkarza chcesz porównywać z dzieckiem. Porównac można karierę obu panów bo są dość w podobnym wieku. To nie różnica to przepaść. Trent rok w rok był w 3 najlepszych PO na świecie. Frimpong nie był nawet w pierwszej 10. Po co brnąć?

Nie, nie o to ci chodziło. Napisałeś wprost

Sam piszesz najpierw o upgradzie, potem że frimpong to świetny wahadłowy i ze poczekasz z oceną. Więc mówiąc wprost cały czas sugerujesz że poziom obu panów jest podobny, a to nie jest prawdą. I oczywiście możesz poczekać, ale ci coś zdradzę Iraola frimpa ogarnie i będzie to przydatny gość, ale to nie jest tą półka. Wystarczy włączyć mecz żeby to wiedzieć.

No tak. Holender zagrał sezon paskudny słabiutki. I w tym że nie ma co to skreślać chodzi mi o to że może się ogarnie i będzie solidny.

Trent to geniusz. Nie chodzi tylko o jego podania, chodzi o wpływ, asyst gole, technikę. Jasne w obronie nie był orłem, ale jego słabość i tak zawsze była wyolbrzymiona ze względu na to że w ludzi na szczycie uderza się bardziej. A Taa na szczycie PO przez dobre kilka lat był.

Frimp mu nie dorówna bo to absolutnie nie ta skala talentu. Fajny wybiegany fizyczny chłopak. Na to możemy liczyć. Nie na gościa który jednym podaniem zmienia oblicze meczu

2 polubienia

Nie było moim celem porównywać dziecka do dorosłego, tylko pierwszy sezon w PL do pierwszego sezonu w PL. A że wypadały w takich okresach kariery to już inna sprawa. Porównajmy też pod jakimi trenerami mieli swoje pierwsze sezony. A jeszcze porównałem ich najlepsze sezony w karierze i czemu to zostało kompletnie przemilczane? A Frimpong oczywiście, że był w top10, ale to trzeba sprawdzić zamiast z góry założyć mojszość swojej racji.

No ku*wa właśnie nie napisałem o upgradzie w kontekście Frimponga XDDD ja zupełnie nieświadomie pisząc “reszta transferów” zapomniałem o Frimpongu, do których to słów odwołał się John, a co potem prostowałem:

To Ty sobie uroiłeś na podstawie posta Johna, że uznałem Frimponga za upgrade Trenta, a reszta przyklasnęła Ci uszami XD

Był do momentu kiedy przypakował, stracił całą swoją dynamiczność, przyśpieszenie i stał się takim naszym Kroosem grającym na boku obrony. Poźniej doszły kontuzje, które jeszcze bardziej go osłabiły. Obecnie wygląda trochę jak old boy, który technicznie dalej jest na topie, ale fizycznie już nie daje rady.

2 polubienia

Wracając do tematu Slota w tym wątku.

Chwała Holendrowi za przeprowadzenie Liverpoolu przez okres ‘po Kloppie’ i 20. tytuł mistrzowski. Zasłużył na bardziej oficjalne pożegnanie przy jakiejś okazji. Jego angaż okazał się swietnym ruchem, ale jednocześnie zwolnienie również.

Można było zwolnienie Arne rozegrać inaczej - skoro w klubie mieli takie myśli to warto było dogadać się ze Slotem na zasadzie “kończymy współpracę po sezonie, oficjalnie za porozumieniem stron, pożegnanie na Anfield”. Dla samego Slota byłoby lepiej odejść ‘za porozumieniem’ niż zostać zwolnionym, a i kasę za odprawę można było obgadać.

Kluczowe jednak, że Arne odszedł.
Po pierwsze, Zespół nie miał przyszłości z Holendrem za sterami.
Po drugie atmosfera wokół klubu byla tragiczna, widać to u nas na forum - zniechęcenie na samą myśl o nowym sezonie ze Slotem… w takich warunkach ciężko przygotować się do sezonu, ciężko sprowadzać nowych graczy, a do tego spore obawy kibiców o niderlandyzację drużyny.

Zaczynamy nowy rozdział, ze świeżą głową, co prawda z obawami wobec nowego trenera, ale z ulgą, że era Arne jednak się zakończyła.

1 polubienie

Gdzieś mi się przewinęło, że chcieli się dogadać ze Slotem w sprawie rozwiązania umowy za porozumieniem stron, ale się uparł że uda mu się jeszcze odkręcić powstałą sytuację (jeśli to prawda to bardziej mi się wydaje, że chciał dostać po prostu odprawę i się nie dziwię w jego sytuacji), więc został zwolniony.

Mi się wydaje że Slot miał takie ego, że nie przyjmował do siebie że robi złe wyniki. I że to jest jego wina.

4 polubienia

Gdybyś używał argumentów, że klub chwilę temu grał w LE, a teraz kolejny sezon z rzędu jest w LM, to próżno szukać wyrzutów sumienia z powodu złych wyników xD

Jesteś bardzo aktywnym użytkownikiem więc można mniemać że posiadasz wiedzę na temat tego że Trent to nasz wychowanek i stosunkowo wcześnie miał swój pierwszy sezon wróć takie porównanie nie ma sensu. Wystarczy napisać że takie porównanie było błędem i tyle.

Przecież takie porównanie nie ma sensu xd rozumiem że możemy jeden sezon pełen urazów w nowym sezonie potraktować ulgowo. Jednak większość znała/widziała Jaremiego od wielu lat.

Porównanie managerów? No bardziej się już chyba struny naciągnąć nie da. To może porównajmy na kogo grali? Albo w jakiej lidze.

Tylko ty w sprostowaniu nie zaprzeczyłes że to nie o nim też. Napisałeś tylko że nie wspomniałeś bezpośrednio. Dlatego wrzuciłem twoje późniejsze rozważania w których wprost sugerujesz że poziom obu panów jest zbliżony albo wręcz frimp lepszy (zależy jak kto zinterpretuje). I zanim skrytykujesz to że każdy się chyba domyślił o co chodzi to ja nauczony rozmowami z tobą i tym własnej jak napisałeś wyżej czytam tak jak jest napisane.

I ty chyba nie rozumiesz pewnej rzeczy. Ludzie którzy brali udział w tej dyskusji po za @spawacz nie uważają że poziom Trenta i Frimpa na przełomie calej ich kariery czy nawet poszczególnych momentów jest w jakimkolwiek stopniu zbliżony. Tak jak @Ziaja napisał jeden to rewolucjonista a drugi solidne poszerzenie kadry.

1 polubienie

Mi się wydaje że to nie jest problem fizyczny a bardziej mentalny. Bo on mnóstwo błędów popełnia nie z przegrywania pojedynków czy z braku zdrowia, a z powodu odpuszczania. A tu się mu wrócić nie chce a to tego nie pokryje. Mówiąc wprost, wydaje mi się że on uznał że ma taki talent że nie musi sobie brudzić rąk bronieniem.

Bo argumentacja o zajechaniu miała sens kiedy grał u nas wszystko i tempo premier league jest zabójcze, ale teraz w realu?

Nazywanie TAA oldboyem kiedy był chwalony do meczu z PSG gdzie doznał kontuzji kolana i po jego zejściu posypała nam się gra to nadużycie. Wielu wręcz pisało że po przyjściu Slota TAA odżył. To nie jest kwestia 3-5 lat. A roku. Miał ciężki rok w Realu najpierw gowniane mistrzostwa klubowe świata, w potem kontuzje jak w całym Realu. Przyszedł Mou jeśli ktoś na tym zyska to właśnie Trent. Problem imo Trenta był brał zmiennika. Nie każdy ma płuca Hendersona i wytrzymałość Milnera.

Zmiana Arne Slota nic nie zmieni zobaczycie. W tym sezonie było 5 miejsce to w następnym 6-8

Ale mam pytanie takie serio? Wszystko u ciebie okej? Sam chciałeś jego zwolnienia po meczu z Chelsea bodajże i nagle go bronisz?
Nie mówię tego ze złośliwości. Z troski, sam mam takie problemy więc pytam.

A czerwiec jest miesiącem zdrowia psychicznego dla mężczyzn. Więc nie dajcie się. Albo jak potrzebujecie pomocy.

Ps

Spis bezpłatnych i anonimowych numerów pomocowych dla dorosłych oraz infolinii dedykowanej mężczyznom:

• 608 271 402 – Telefon Zaufania dla Mężczyzn (rozmowa z psychologiem-mężczyzną). Dyżury: wtorki 17:00–19:00, środy 18:00–20:00, czwartki 19:00–21:00 Telefony zaufania i czaty dla osób dorosłych.
  • 116 123 – Całodobowy Kryzysowy Telefon Zaufania dla Dorosłych Telefony zaufania - przydatne infolinie, wsparcie psychologiczne i …
  • 800 70 22 22 – Całodobowe Centrum Wsparcia w Kryzysie Psychicznym Telefony zaufania - przydatne infolinie, wsparcie psychologiczne i poradnictwo.

W sytuacjach nagłego zagrożenia życia lub zdrowia należy kontaktować się bezpośrednio ze służbami ratunkowymi:

10 polubień

Do Any de Armas nie masz? :confused:

1 polubienie

sie zdecyduj

@Sherwood97 taki jestes ?
Iraola będzie Sherwoodowi kręcił wora.

Ja mam ale…Ci nie dam :joy:

Temat Slot staje sie powoli groteskowy,pora go zamknac !

Stary przecież każdy wie, że mam kilka osobowości. A jedną z nich jest Flymf.

Swoją drogą Annę Hathaway albo Dua Lipa też może być

No pewnie, lawirujmy wyłącznie wokół porównań, które pasują pod tezę, a wszystkie inne są bez sensu, bo bez sensu jest porównać trenerów, porównać start w lidze czy najlepsze sezony. Trzeba po prostu uznać pewne rzeczy za nietykalne i kończyć debatę, bo pomnik się kruszy.

To, jak sam sobie interpretujesz słowa, jest Twoją opinią. Napisałem wyraźnie, że całą batalię toczysz bazując na dwóch słowach i to wytkniętych przez Johna, który po moim wyjaśnieniu nie kontynuował już. Wystarczyło napisać, że błędnie zinterpretowałeś i tyle, ale nauczony rozmowami z Tobą mogłem domniemywać, w którą stronę to skręci.

1 polubienie