Ofensywa zacznie błyszczeć jak uporządkujemy grę w defensywie. Wszystko zaczyna się od dobrej obrony. Jakby nie patrzeć ofensywa daje radę. Ale jak my najpierw mieliśmy w meczach 2-0 i nagle robiło się 2-2 to zryw w ofensywie dawał zwycięstwo. Teraz mamy serię, że pierwsi tracimy bramki i musimy ciągle gonić wynik co przekłada się na inną grę jakby nie patrzeć, co jeszcze bardziej uwypukla naszą niemoc w grze obronnej.
Tam więc ja, do ofensywy nic nie mam, bo inaczej gra się przy 0-0, inaczej przy prowadzeniu a inaczej gdy przegrywasz.
Jeżeli Slot nie poprawi gry defensywnej zespołu, to nie ma jak uratować swojej posady.
@PsychoDad. Nie byla tak słaba jak się wydaję. Dopuszczaliśmy do straty max 1 bramki, i nawet jak straciliśmy tę 1 to i tak udało się odrobić i wygrać. Od marca nikt nie zwracał uwagi na naszą słabszą już grę, bo tytuł był w rekach. Mieliśmy lepszy balans między obroną a atakiem.
I tak jak piszesz, w te okienko poszliśmy po atak, zapominając, że bronić też trzeba.
@PsychoDad. Dopuszczaliśmy do bardzo małej liczby sytuacji pod naszą bramką. I naprawdę przestańcie tak wszystko teraz zaciemniać… Pierwsza część sezonu w naszym wykonaniu była bardzo dobra. A pisane, że nam Alisson wszystko wybraniał jest fajnym argumentem… To dlaczego teraz nie wybrania wszystkiego i tracimy po 2 gole? Wchodzi na to, że problemem jest bramkarz a nie obrona…
Od marca zacieło się u nas wszystko a teraz się tylko pogłębia.
Co do transferów w ofensywie, to tak naprawdę już ktoś to pisał, nie kupowaliśmy dla samego kupienia tylko dlatego, że musieliśmy. Musieliśmy kupić 2 napastników, powinniśmy kogoś za Diaza. Pozornie to wzmocniliśmy środek pola, ale też od strony ofensywnej tylko. Aż prosiło się oddać Endo i kupić pomocnika ogarniającego defensywnie w jego miejsce. Endo został i tyle, nie ma z niego nic.
Prawą obronę było trzeba, po odejściu trenta, lewą podobnie bo widać było, że Andy to już nie jest ten Andy.
Wzmocnienia to zrobił arsenal. My wzmacnialiśmy się tylko w początkowej fazie ery Kloppa. Potem to kupowaliśmy tylko gdy ktoś odchodził.
@PsychoDad. Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? I kolejny raz to napiszę. Nie odnoście się do wybranego zdania tylko do całości wypowiedzi! Bo wybierasz sobie zdanie, odpisujesz na nie, calkowiecie ignorując to co jest dalej…
Alisson od początku sezonu nie gra? Nie wiedziałem kurde.