Arne Slot

Nie no de zerbi nie ośmieszaj się. Nie ma dostępnego żadnego trenera, ktory chocby w 1 procencie mogl nadrobic strate do Artety. Slot dogra sezon do konca, a Liverpool pewnie wypadnie poza top4.

Obrona mistrza odpadła więc nie bierzemy tego argumentu pod uwagę. Trwająca seria porażek może jedynie zmusić zarząd do szukania trenera na rynku. Ale w domyśle na przyszły sezon, wątpię by w tym zaszła zmiana.

Jestem w szoku jak patrzę ile wy macie cierpliwości. Jak ja pomyślę o tym, że on miałby utrzymać stołek do końca sezonu to po prostu czuję się jak ostatni frajer… po co ja podpisałem umowę z c+ po co mi to było tyle kasy psu w zad. Nie ma takiej opcji żeby opalona łysina doczekała nowego roku. Następny mecz jest wiecie z kim? Z totalnymi ogorami co ich zawsze klepiemy nawet rezerwowym składem. Crystal Palace, kolejny łomot już możemy sobie wpisać w bilans.

Jak się dało to oglądałem Liverpool za Houlliera, za Beniteza oglądałem Liverpool Hodgsona, Kennego, Brendana a teraz nie chce już oglądać meczu. Pierwszy raz od tylu lat mam tak, że nie chce oglądać tego zespołu. Slot ma taki skład, że to nie ma prawa to tak wyglądać.

3 polubienia

A co ty taki agresywny? Hormony buzują? Przewiń sobie temat Kloppa z kilka stron to zobaczysz, jakie nazwiska lataly po forum. De Zerbi tam byl, Slot nie. Oczywistym jest, ze najbardziej bym chcial zeby ten koszmar sie skonczyl i Arne ogarnal, a nie musiec spekulowac nad kolejnym niewiadomym.

to nie oglądaj, nie komentuj, bo po co co drugi komentarz taki sam. Napisałeś, zapamietalismy i nie potrzebne są kolejne takie same. Poogladaj sobie real.

a Ty masz cierpliwosc wlasciciela Polskiej druzyny albo tego z NF.

3 polubienia

Ja proponuję oddzielić to jak grają piłkarze u Slota od tego jaka jest ich wartość. Kerkez i Frimpong u poprzednich trenerów byli crackami. O Salahu nie wspomnę.

Jakoś tuż po zamknięciu okienka nie słychać było głosów o braku skrzydeł czy boków obrony.

Jest takie czary mary jak ignoruj nikt nie każe Ci czytać, będziesz miał więcej czasu na bronienie Arniego szczdegolnie jak do nowego roku Liverpool wypadnie z walki o cokolwiek.

Gramy znacznie słabiej. Znacznie gorzej bronimy.
W poprzednim sezonie na tym etapie mieliśmy 4 gole stracone? A teraz…?

Kerkez jest słabszy od Robbo, Bradley/Pimpong słabszy od Trenta. Ryan z świetnej 6 został przez Slota przesunięty wyżej i gramy gorzej.

W pressingu nie ma już aktywnego Darwina i Lucho.

My defensywnie leżymy, a przez to cierpi też atak.

Nie myślałem, ze to napiszę, ale Slot musi znowu stawiać na Robbo, cofnąć znacząco Maca/Ryana i zrobić coś z koordynacją pressingu, bo to leży.

2 polubienia

Kolega patrzy na nazwiska nie na formę zawodników czy kompletność zespołu. Salaha na papierze to nadal naziwsko, ale wartość zawodnika to jego ostatni mecz a nie forma z przed kilku miesięcy. Van dijka był kotem teraz gubi krycie spóźnia się i nie widać ze czuję gry. Jego kolega z obrny Konate tez jest bez formy i caly czas realnie moze wypaść z powodów zdrowotnych. W ich miejsce nie ma nikog. Taka głębia. Środek jest tez mocny na papierze a jedyny defensywny pomocnik to przeciętny Endo. Dlatego wyglądamy w obronie jak drużyną walcząca o utrzymanie.

To koniec Slota. Nie wytrwa do grudnia. Trzy kolejne mecze. Trzy porażki. Iraola nakurwiaj

To już nie chodzi o te same porażki, ale Slot nie robi nic żeby było inaczej. W obronie jest tragedia, ma na ławce Gomeza to Go trzyma na ławce zamiast mi dać pograć kosztem nawet Konate który gra beznadziejnie. Robertson nawet dobrze się prezentuje to przyspawany do ławki , Kerkez nie jest to zawodnik na 1 skład a gra praktycznie w każdym meczu. Chiesa chłopak widać że chce, zależy mu, strzela, asystuje to go trzyma na tej ławce… jeśli się nic nie zmieni w ciągu najbliższych tygodni to albo go zwalaniamy albo przywyczajmy się do takiej ubogiej gry.

No to co? Slot wylatuje na początku grudnia, jeszcze przed świętami ogłoszenie Jurgena, który co prawda ligi już uratować nie może, ale na wiosnę zaczyna marsz po Puchar Europy nr 7…

Rozmarzyłem się :face_holding_back_tears:

1 polubienie

No ale czy to jego wina, że się przeciwnicy uwzięli na biednego holendra i specjalnie grają tak żeby nie mógł sobie z tym poradzić?

1 polubienie

przeciez to farmazon

Przecież Klopp tu nie wróci póki jest Edward&Hughes. Zapomnijcie :slight_smile:

7 polubień

Nie rozumiem tego że duża część kibiców chce już głowy Slota. Rozumiem że to może być ta grupa która nie pamięta dawnych czasów i kilka meczów przegranych z rzędu to dramat i koniec świata bo po prostu są wychowani na Liverpoolu który zawsze ( prawie zawsze wygrywa) więc dla części ostatnie wyniki i gra to pewnie szok.

Sam uważam że nie wiem czy Holender wytrwa np. do Świąt ale ja osobiście go nie skreślam z kilku powodów.

Po drugie dużo osób na następcę maści Iraole trenera który nigdy nie prowadził “dużego zespołu" brak doświadczenia w LM, co innego przygotować zespół co 7 dni do meczu a co innego grać na kilku frontach pod duża presją i być faworytem w każdym meczu. Osobiście uważam że jak zmiana trenera to tylko na takiego który jest ograny w LM i wie jak wygląda układanie i przygotowanie drużyny co 2 - 3 dni do gry.

Że co? Po sprzedaży Diaza i przy przedłużających się negocjacjach z Crystal Palace, nie raz padały pytania czy klub jakoby wie co robi i zaczęto kwestionować czy minione okienko faktycznie było najlepszym w historii. Ostatecznie kupno Isaka nieco przypudrowało istny exodus ostatniego miesiąca z klubu.

Mam nadzieję, że do 10 listopada będzie wszystko jasne. Arne ma 4 mecze, a później kolejna przerwa reprezentacyjna.

Crystal Palace, Aston Villa, Real Madryt, Manchester City.

Czuje, że ostro nas zapiecze.

1 polubienie

Pewny jest fakt, że aktualnie jesteśmy w totalnej dupie. W którą stronę to pójdzie ? Niewiadomo.

Ale… jakiekolwiek zmiana trenera niczego nie gwarantuje. Przewijają się wpisy odnośnie transferów, przeszłych lub przyszłych (potrzeba wzmocnień). Mowa o tym, że obronę trzeba było zabezpieczyć już rok temu itp.

Pamiętajcie, że Liverpool opiera się również na matematyce i danych. Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiecie, ale transfery zawodników muszą odbywać się w “dobrym momencie” i w szerszym tego słowa znaczeniu. Dany zawodnik musi być do wyjęcia w danym okienku. Do tego musi pasować przeszłość i przyszłość sytuacji danego zawodnika.

Isak i Wirtz przepłaceni i kiepsko grają. Zgadza się, lecz część tych wszystkich transferów być może była podyktowana tym, że to była jedyna okazja by Ci zawodnicy do nas trafili i te okienko było być może jedyna okazja.

Wracając do Slota. Arne został również wybrany na podstawie analiz i danych matematycznych (był o tym artykuł). Więc musimy wierzyć, że lepszej opcji dla nas rok temu nie było. Pozostaje nam czekać na zgranie zespołu. Kiedy i czy to w ogóle odpali ? Pokuszę się o stwierdzenie, że dowiemy się dopiero w przyszłym sezonie, kiedy sztywna kadra zagra minimum jeden pełny sezon razem.

2 polubienia

W zasadzie sprawa jest prosta. Jak chłop wyjdzie z poślizgu to mamy potwierdzenie, że to kawał trenera. Jak nie no to trudno, szukamy następcy. Tylko ja proszę już niech to nie będzie opcja kalkulowana na 100 lat bo przed Slotem był już jeden taki młody trenerski geniusz co to miał pozamiatać trenerski rynek na lata. Taki Julek mu jest. Teraz jego repka raz po raz dostaje po jądrach, obu. To samo Brędzio sympatyczny co to lubił chłopaków z great charakterem.

1 polubienie