Mam jeszcze starszy tv, więc nawet nie myślę o innej tv niż online. Jak masz blisko salon C+ to możesz podejść i popytać czy nie sprzedadzą Ci online w tej cenie na 24 miesiące zamiast satelity.
Wystarczy wykupić którykolwiek pakiet telewizji satelitarnej CANAL+ i podpisać umowę na 23 miesiące. Wtedy na dekoderze 4K Dualbox+ lub 4K Ultrabox+ można oglądać telewizję, albo przez satelitę, albo przez Wi-Fi.
Jeśli, jednak, ktoś nie chce dekodera, to można go schować na półkę i odpalić sobie aplikację CANAL+ (dla abonentów) na telewizorze, laptopie, tablecie lub smartfonie.
Dlaczego bardziej doradzam zakup telewizji satelitarnej CANAL+, aniżeli subskrybowanie serwisu streamingowego CANAL+? Z prostego powodu. W telewizji satelitarnej są lepsze ofertowo i tańsze pakiety, aniżeli w streamingowej subskrypcji, a umowa terminowa daje gwarancję ceny i chroni przez możliwymi podwyżkami opłat.
Ja na przykład od lat korzystam z telewizji satelitarnej CANAL+ na dekoderze 4K Ultrabox+, a oprócz tego mam dostęp do tej samej oferty w ramach serwisu streamingowego CANAL+ (dla abonentów). Uważam, że na rynku nie ma lepszego rozwiązania
A na ilu urządzeniach można oglądać jednocześnie? Mnie interesuje tylko streaming bo anteny nie mam gdzie dać, mogę sobie korzystać przez aplikację a antenę z dekoderem dać znajomemu co ma dom i zrzucać się na abo?
Ja mam streaming z c+ na pół wziąłem z kolegą we wrześniu pod LM. Pakiet sportowy za 70zl, wychodzi od osoby 35zl za miesiąc. Jednocześnie mogą oglądać dwie osoby.
Daje też gwarancję czy będziesz oglądał czy nie już jesteś zmuszony płacić przez te 2 lata.
Ja liczę na to, że canal pójdzie po rozum do głowy i w czasach (internetów i subskrypcji) będą potrafili stworzyć ofertę w dzisiejszych standardach czyt. Zwykła miesięczna subskrypcja na apke w tv i innych urządzeniach mobilnych.
Oni sami zamykają się na potencjalnych klientów.
Z perspektywy czasu mieszkając za granicą bardzo sobie chwalę Via, bo jest mega wygodna.
Płacę kiedy chce , mogę w wakacje sobie zrobić 2 miesiące przerwy i zaoszczędzić 100.
Mogę odpalać w pracy na telefonie czy komputerze.
W domu na konsoli czy TV.
Kto ma prawa mi to rybka i z chęcią będę przychylny żeby im płacić o ile nie będzie to droższe niż około 50 zł ( za 90 min w tygodniu uważam za sprawiedliwą cenę, bez wykorzystywania monopolu)
Juz odbiegając od samego canal , nie czaje trochę jak tylko jedna telewizja może mieć prawa telewizyjne.
Unia powinna bardziej zadbać o prawa konsumenta i walki przeciw monopolowi.
Tak w Niemczech jest tylko sky wow za 36 euro za miecha , co jest już bez ukrywania dymaniem ludzi bez mydła.
W Polsce od przyszłego sezonu tylko Canal gdzie można obejrzeć wszystkie mecze Liverpoolu.
Później oferty na odwal i drapanie po głowie dlaczego ludzie używają nielegalnych źródeł.
Jesteś dobrze obeznany z Canalem, więc pytanie już osobiste.
Da się płacić tylko za usługi streamingiwe ( premier league)?
Bez talerza i umów ?
Muszę coś znaleźć na nowy sezon.
@Szpieg jak kompletna premier league w następnym sezonie będzie za 70 zł to przynajmniej na jeden miesiąc spróbuję.
Dziękuję
Z tego co widzę da się, kosztuje to 69 zł miesięcznie i wypowiadasz kiedy chcesz.
łap @Lapaino : Serwis CANAL+ | Sprawdź cenę i kup pakiet w sklepie CANAL+
Z tego co widzę jest to stara (aktualna) oferta na wybrane 2 mecze PL.
Myślę ze to podniosą z nowym sezonem.
Też mi się wydaje,że to zmienią bo PL ma w tej chwili VIAPLAY.
Trochę dzisiaj zorientowalem się wśród kilku konsultantów play/upc i canal+ tej calej bandy niedoinformowanych tłuków. Co ciekawe c+ nie udostępnił swojej oferty super sport (czyli tej z kanałami c+extra z LM i PL) w play/upc i nie ma takich planów. Wiec zostaje oferta satelitarna lub streaming. Faktycznie jest obecnie mozliwosc zawarcia umowy na 23 mce w ramach tv satelitarnej, ale żadnego talerza montowac nie trzeba. Dekoder i tak wysylaja, nie trzeba anteny żeby aktywowac, niby nawet nie trzeba dekodera bo można odbierac online wiele kanałów. Polecają jednak dekoder dualbox 4k (koszt 5zl/mc + aktywacja 49zl) który ma wbudowany moduł widi umozliwia wygodny, internetowy odbior kanałów i ma tam jakies dodatkowe funkcjonalności. Obecna oferta entry super sport na 23mce za 45 zl, to aż 58 kanalow online (po instalacji anteny jest ich jeszcze wiecej, koszt anteny 129zl), w tym wszystkie sportowe c+, mimo że za chwile 3 mce bez pilki, trzeba przyznac że oferta jest swietna, nie ma co liczyc na nic lepszego i trzeba sie decydowac bo obowiazuje podobno wg internetów do 8 maja, chociaz konsultant nie wiedział do kiedy obowiazuje.
Za 45zl to jak za darmo w tych czasach, jak wszystkie kanały sportowe. Za te pieniądze LM, PL i Eleven gdzie jest reszta lig to na prawdę dobra oferta.
Znaczy się wszystkie sportowe c+ jak ktos chce eleven to dodatkowo chyba 12zl. Co do ceny fakt, pamietam czasy kilkanascie lat temu gdy w c+ byly wszystkie ligi a calosc kosztowala 40zl. Duzy plus że nie trzeba się bawić z żadną anteną.
No ja wziąłem tę za 45 + 5 za dekoder (bo mam stary TV więc musiałem) ,oferta jest super według mnie
Eleven to za dopłatą raczej. Aż tak dobrze nie ma, ale można za darmo mieć na Sweet.tv jadąc cały czas na darmowych kodach.
Edycja. Dlaczego w niedzielę w programie Canal+ Sport ani Extra nie ma meczu z Arsenalem? Zrezygnowałem już Viaplay i chciałem obejrzeć resztę sezonu na Canal+, ale nie widzę tam meczów PL. Na jakiej zasadzie są tam transmitowane te mecze?
C+ cały ten sezon mają dwa wybrane mecze w kolejce, po za szlagierem kolejki. Czyli Liverpool-Arsenal nie dadzą, ale taki Newcastle z Chelsea widzę że już leci.
Ja mam nadzieję, że pokażą ostatni mecz sezonu w którym odbierać będziemy puchar. Szykuję się na ten moment i ostro sie wkurr jak nie pokażą.
Jeśli ktoś nie ogarnął jeszcze legalnego źródła transmisji na przyszły sezon to niekoniecznie trzeba się spieszyć. Ta oferta na 45zł trwa nadal. Dodatkowo jest voucher na allegro na super sport za 20 zł za pierwszy miesiąc ważny do 31.08. Może jeszcze jakieś ciekawe oferty się pojawią.