Aczkolwiek poziom komentowania na Viaplay bardzo mi się podobał, choć mam świadomość, że taki styl nie każdemu będzie pasować
55zł, które bezproblemowo szło dzielić z kimś
Pakiet filmowy/TV itd zapychacz, ale sportowo i otoczka i przygotowanie wg mnie daleko z przodu przed C+ i innymi stacjami. Będzie mi brakować tego. Multiligi, gdy nasi grali przed/po 16 lub w nd, przy okazji BL, jeszcze wcześniej LE, na duńskim kanale nawet LM. Czy to było mało za tę cenę, którą pewnie większość i tak dzieliła na pół? Wg mnie w żadnym wypadku. Nie miałem nigdy problemów z transmisją na telefonie, na TV tylko na samym początku zdarzały się problemy, w tym to były jednostkowe, obraz dobrej jakości. Żal, że odchodzą. Mogli po prostu zrezygnować z tych kanałów filmowych i skupić się na samym sporcie).
Nic dodać nic ująć. Człowiek miał początkowo mieszane uczucia, ale jak najbardziej dowieźli, potrafiąc przy okazji wprowadzić ciekawe osoby do otoczki spotkania (niestety też i Żelaznego czy Okońskiego).
Za to takie bzdury ciężko zrozumieć:
Jak można nazywać 55 zł miesięcznie “wysoką ceną w ch*j”… dla porównania Canal+ online 69zł. Tu i tu będzie można się z kimś dogadać i kwota końcowa będzie śmieszna.
Przecież to Canal+ nie puszcza meczu na którym Ci zależy, więc do do nich miej pretensje, że tak się dogadali. Na Viaplay masz każdy mecz, więc to nie Oni są problemem. A i teraz Canal+ będzie musiał dowieźć, przed Viaplay można było pomarzyć o wszystkich meczach w kolejce.
Nie wiem jak to jest, ale nie było czasem tak, że canal+ nie mogło pokazywać meczu jaki by chcieli? Tylko tak zwane , drugiej kategorii,? Nie wiem, więc tylko pytam. Jeżeli mogli, a woleli inny mecz niż taki gdzie będzie odbierany puchar itp no to mega słabe z ich strony i niezrozumiałe trochę.
Ja osobiście i canal + i teraz viaplay miałem tylko dla ligi angielskiej. Więc moja ocena skrajnie nie obiektywna. Byłem bardzo zadowolony z viaplay. Nigdy mi się właściwie nie przycinalo. Wszystko bardzo praktyczne i przejrzyste. Do tego studio i otoczka top. Po kilku miesiącach nawet się z kolegą rozmawiałem i ostatecznie płaciliśmy na pół a to dopiero wyszły grosze.
No tylko ten żelazny …
Mają pewnie ograniczenia, nie mówię, że nie, ale nikt im nie bronił wykupić praw, nikt im nie bronił ostrzej negocjować z Viaplay. Viaplay ma wszystkie mecze i nie robiłbym z nich winnych tego, że Canal+ coś pokazuje bądź nie. Wystarczyło ich tylko i aż przelicytować
Stąd, że Viaplay nie oferuje w zasadzie nic więcej. Jak pójdziesz do restauracji i dostaniesz obiad dwudaniowy i zapłacisz 100 zł to co innego niż pójdziesz do piekarni, weźmiesz dwie bułki, pączka, drożdżówkę i kawałek placka za 80.
Edit. Zresztą co ja się tłumaczę. Myślę że nikogo nie powinno interesować za co ja uważam że płacę. Mnie np. Multi Liga czy otoczka kompletnie nie obchodzi. Polski ekspertów nie rozpatruje w ogóle kategorii prawdziwych ekspertów. Dla mnie ważne było to co Viaplay oferowało mi oprócz meczu. A w moim mniemaniu oferta filmowa i serialowa była po prostu słaba (uboga). Naprawdę musiałem się napocić żeby znaleźć coś interesującego. Po obejrzeniu kilku filmów w zasadzie już nie było nic co chciałbym obejrzeć. Owszem canal + również jest drogi. Ale oferuje o wiele więcej filmów i serialów oraz Ligę mistrzów i la liga. No i powiedzmy sobie wprost generalnie jak się chce zaglądać wszystko 124 zł miesięcznie to jest bardzo dużo więc ja się cieszę że viaplay wydupca z Polski. Zamiast się rozwijać i polepszyć swoją ofertę to zrobili zamieszania, doprowadzili do tego że trzeba było płacić horrendalne pieniądze Sumarycznie i zawijają się jak pies po trzech latach. A wy się Cieszycie że dali wam dobrą otoczkę pseudoekspertów co wiedzą niewiele więcej o piłce niż my na Forum. A LM to był błąd w systemie. Nie mówiąc już o tym że Norwedzy płacili chyba podobnie albo mniej i to mieli a Polak szczęśliwy że ma otoczkę xD
Ale co oni mieli oferować więcej ?
Mogę się już dzisiaj założyć, że Canal na bank w tej samej cenie nie zaoferuje oferty piłkarskiej jak Via.
Albo będzie brak multiligi, albo cena wyższa, albo ogólnie przygotowanie na odwal.
W moim kręgu każdy miał w pupie te seriale czy filmy, bo większość w tym ja i tak ma Disneya, Netflixa, Prime itd, okazyjnie wypożyczę film na YouTube czy innym portalu.
W moich marzeniach to był chciał apke stricte skupioną na piłce nożnej, wszystkie ligi i europejskie rozgrywki w jednym miejscu, tylko cena by się różniła w zależności ile tych lig byśmy w apce chcieli odblokować.
Koniec końców jestem z Via zadowolony i jak canal da możliwość miesięcznej subskrypcji na Tv/telefon w podobnej cenie to śmiało i z ich oferty będę korzystał.
@CzerwonyBartek myślę , że to indywidualna sprawa, bo ja znowu nie jestem fanem umów którą wiążą nas na lata.
W czasach subskrypcji za siłownie, rozrywki właśnie jak seriale czy Xbox game pass via dla mnie była zbawieniem, bo korzystałem kiedy miałem na to ochotę.
Canal na ten moment ofertę online ma bardzo słabą, bo lecą tam chyba tylko wybrane mecze i to w jeszcze większej cenie.
No, ale zobaczymy co przyszłość przyniesie i może w obawie, że znowu stracą monopol to trochę się wezmą w garść i coś ciekawego zaoferują od nowego sezonu.
A No to tak. Też bym tak chciał.
Wasadzie to o chodzi. Przedczasami Viaplay miałeś C+ oraz eleven to miałeś wszystko. Ja teraz jestem przeszczęśliwy że będę miał w jednym miejscu premier league Ligę mistrzów i połowę la Liga. Bo to jest to co mnie obchodzi interesuje. Z tych Platformy z filmami które wymieniłeś mam tylko Prime’a więc canal + idealnie to będzie uzupełniał (już uzupełnia). Tak jak napisałem. Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji i od tego kto za co faktycznie płaci Pisanie że to są jakieś bzdury to po prostu mnie denerwuje bo ja nie neguje zalet które wymieniają osoby chwalące Viaplay. Ja sobie ceniłem to że mogłem odpalić retransmisję nawet kilka dni po meczu super. Żeby tak jeszcze do tego dodali jakąś faktycznie sensowną ofertę ALBO Lige która mnie interesuje czyli nie Byndeslige
Na nowy sezon będzie jakaś promocja na C+online czy trzymać obecny pakiet 45 + 10 za Eleven?
@CzerwonyBartek - troszkę odkurzę temat, jeśli chodzi o cenę Viaplay to też byłem wkurzony na cenę bo tak ogólnie poza tym niby nic nie oferowali ale jak okazało się, że sporo operatorów za półdarmo daje Viaplay to dla mnie był to strzał w 10 (miałem w UPC za 10 zł, więc łącznie za ok 100 zł miałem internet 700mbit, bardzo bogaty pakiet kanałów + Eleven + Polsat sport premium + Viaplay). Viaplay na początku miał problemy techniczne ale później sprawował mi się całkiem fajnie, multiliga, ligi niższe, super wywiady, ciekawostki, brak nagłych reklam jak w canal+ no i było tam jeszcze kilka innych lig + sportów dla tych co lubią
Ktoś wie kiedy pojawi się nowa oferta w ofercie stremingowej?
Bo na razie 2 wybrane mecze w kolejce PL to średnio mnie takie coś interesuje.
Dwa wybrane były w ostatnim sezonie, bo takie mieli prawa wykupione w ramach sublicencji od Viaplay. W następnym sezonie Canal+ pokaże na kanałach Canal+ Extra (tych, na których teraz leciała Liga Mistrzów) i w swojej platformie streamingowej wszystkie mecze Premier League na żywo.
Dziękuje za informacje. Rozmawiałem też właśnie z agentem Canal +, dla wszystkich którzy jak ja się chcą migrować z Viaplay na C+ proponuje umowę podpisać już teraz, ze zgodą marketingową oferta stremingowa wychodzi 65zł miesięcznie w ramach jeszcze starej oferty.
Pan na infolinii poinformował mnie że nie gwarantuje że cena będzie taka sama z nową ofertą czyli na pewno będzie wyższa a ma się pojawić już niedługo.
To już minusik na starcie.
Może jeszcze się ogarną i dadzą lepszą ofertę od nowego sezonu.
No chyba , że w tych 65 zł będą też wszystkie mecze ligi mistrzów, to wtedy naprawdę spoko.
Dostałem w tej cenie cała LM oraz ligę angielską od nowego sezonu. Trochę z nimi ponegocjowałem i taką ofertę (SUPER SPORT!) dostałem za kwotę 65zł
Witam czy ktoś chciałby się dorzucić do konta na nowy sezon ?
65zł za wszystkie mecze ligi angielskiej, ekstraklape i Lige mistrzów to chyba spoko deal, idzie gdzieś ugrać coś taniej?
Martwi mnie jedynie dostępność apki C+ na tv LG… jakiś miesiąć temu chciałem zainstalować, żeby ogladnąć jakiś serial i nie było jej w sklepie.
Ktoś Ma WebOS? korzysta? działa?
Nie wiesz jak w samsungach? Rowniez uwazam ze cena spoko.
Ciekawe czy będzie mozna odtwarzać spotkania z powtórki, tak jak bylo na Viaplay.