Canal+

A ja mam pytanie czy ktoś z was posiada te kanały canal+extra w play ? Ja mam jeszcze dekodery za czasów UPC i nie mam wykupionego tego pakietu ale w ogóle nie widzę tych kanałów na liście programów. Ma ktoś z was kablówkę w Play i normalnie na dekoderze te wszystkie kanały?

W Play tych kanałów nie ma i nic nie wskazuje na to, żeby w najbliższym czasie się pojawiły. Czekałem rok i niedawno dałem sobie z nimi spokój, wziąłem telewizję w Orange z pakietem C+ Super Sport. Z opcji jakie miałem ich oferta była najlepsza.

Także jak masz możliwość i chcesz mieć te kanały, musisz przemyśleć rezygnację z Play lub ich pakietu C+ i wziąć np. C+ Online.

1 polubienie

1 wpadka C+ odkąd korzystam :sweat_smile:

Chciałem obejrzeć mecz Lecha, i jeszcze przed pierwszym gwizdkiem coś im się posypało bo do teraz (17minuta meczu) widzę białą planszę z napisem na samym dole “Inwestowanie jest ryzykowne”.

Jest ponoć stream na oficjalnym kanale YT ale coś nie mogę go odpalić.
Ktoś może potwierdzić czy ma to samo?

EDIT: obraz i dźwięk wróciły minutę po napisaniu posta

To nie biala plansza zadymili stadion i nic nie widac :laughing: 10 minut przerwy to jeszcze bardziej wkur… od calej reszty wad naszej ekstraklasy.

1 polubienie

Tak było, potężna wtopa. Właśnie koło 18. minuty naprawili ten problem. Amatorka. Na yt leciał mecz, ale na yt jest gorsza jakość oraz reklamy włączają się w trakcie.

Czy jest ktoś chętny na zrzutkę na canal+ online na nowy sezon ?

1 polubienie

Witam , mam pytanie. Czy w tym pakiecie online będę mógł współdzielić ten pakiet na dwóch z kolegą? W sensie że będziemy mogli np. oglądać ten sam mecz jednocześnie na dwóch innych urządzeniach?

E: dziękuję za odpowiedź

tak znakiznakiznakiznaki

@Alexandre Zweryfikuj sobie wszystko dokładnie, bo o ile dobrze pamiętam, CANAL+ ileś miesięcy temu wprowadził pewne zmiany w regulaminie serwisu streamingowego. To znaczy otworzył sobie “furtkę” do tego, by topowe transmisje sportowe mogły być dostępne w streamingu tylko na jednym urządzeniu jednocześnie.

Nie wiem jak to wygląda w bezpośredniej subskrypcji serwisu streamingowego CANAL+, bo osobiście abonuję telewizję satelitarną CANAL+. U mnie wygląda to, bodajże, tak, że w przypadku transmisji Ligi Mistrzów, oprócz oglądania transmisji na dekoderze satelitarnym, mam tylko jeden wolny slot w ramach serwisu streamingowego CANAL+ (dla abonentów). Innymi słowy, u mnie dwie osoby jednocześnie nie obejrzą transmisji Ligi Mistrzów w streamingu. Pod spodem przesyłam Ci bezpośredni link do strony CANAL+ z wyjaśnieniem tych “mankamentów” :wink:

1 polubienie

Wykupienie pakietu w upc nie umozliwia kozystania z c+ w telefonie.Ttlko abonament bezposrednio umozliwia z korzystania w telefonie.Przynajmniej ja tak mam.Pozdrswiam

1 polubienie

Dzieliłem konto z kolegą na pół od września do czerwca pod Ligę Mistrzów i śmiało mogliśmy oglądać ten sam mecz na dwóch różnych urządzeniach. Teraz zrobiliśmy przerwę i od sierpnia pod PL i inne ligi znów bierzemy.

Ciekawe, ja ze znajomym oglądaliśmy LM na jednym koncie przez streaming. Nie było żadnych problemów. Problem się pojawiał, kiedy dołączała 3 osoba, wtedy jednego z nas faktycznie wyrzucało.

1 polubienie

@luksi93 Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Parę miesięcy temu, CANAL+ wprowadził zmiany w regulaminie swojego serwisu streamingowego. W myśl tych zmian, CANAL+ ma możliwość ograniczenia kluczowych transmisji sportowych do jednego streama jednocześnie w ramach jednego konta. Nie wiem czy oni, póki co, z tych zapisów skorzystali w przypadku bezpośrednich subskrybentów serwisu streamingowego, ale mają taką możliwość - po prostu, otworzyli sobie do tego “furtkę”, gdyby tylko im się zachciało. Dokładne wyjaśnienie masz pod linkiem, który wkleiłem w swoim poprzednim wpisie. Przytoczę tutaj cytat z podlinkowanej strony CANAL+:

Na ilu urządzeniach jednocześnie mogę korzystać z serwisu streamingowego CANAL+?

W serwisie streamingowym CANAL+ gwarantujemy dostęp do treści na jednym urządzeniu (1 stream), jednak większość materiałów, takich jak kanały na żywo, seriale, filmy i wybrane wydarzenia sportowe (w tym Gale KSW ramach pakietu Super Sport), możesz teraz oglądać na dwóch urządzeniach jednocześnie (2 streamy).

Jeżeli masz dekoder CANAL+ BOX 4K, to możesz z niego korzystać jako z dodatkowego streamu (maksymalnie 3 streamy).

W przypadku wybranych transmisji specjalnych, dostęp jest możliwy na jednym urządzeniu.

2 polubienia

Wątpię mimo możliwości żeby ograniczali, bo to będzie strzał w kolano.

Na start na bank będą chcieli jak najwięcej klientów Via przeciągnąć z powrotem na swoją stronę.

Cenę na ten moment mają ok patrząc , że można sobie obejrzeć wszystkie mecze premier league i ligi mistrzów.

Jakby co to jestem chętny się komuś połowę dorzucić jak już liga ruszy, bo pierwszy miesiąc jak nikogo nie znajdę i tak pewnie spróbuję samemu.

Na start na bank będą chcieli jak najwięcej klientów Via przeciągnąć z powrotem na swoją stronę.

Ale nie ma kogo przeciągać, bo już nie ma “klientów Via”.
W Polsce alternatyw brak, pozostają albo “strimsy” albo VPN i jakieś inne sportowe streamingi zagraniczne

Od sierpnia CANAL+ Extra 2 będzie nadawany przez całą dobę. Będzie można na nim oglądać transmisje Ligi Mistrzów UEFA i Premier League, a także powtórki meczów oraz programy i dokumenty związane z tymi rozgrywkami.

Dotychczas jedynym pełnowymiarowym kanałem z pakietu CANAL+ SUPER SPORT był CANAL+ Extra 1, natomiast CANAL+ Extra 2, podobnie jak reszta kanałów CANAL+ Extra o numeracji 3-7, był kanałem eventowym, czyli uruchamianym wyłącznie na czas transmisji na żywo.

Źródło: Canal+ rozbudowuje ofertę na Premier League

2 polubienia

Obecnie Canal plus Super Sport 65 zł miesięcznie. Taniej już pewnie nie będzie… Chyba nie mamy wyjścia.

Lepiej dopłacić 10 i wziąć z Eleven, tam doszła Bundesliga i F1. Może wykupią Puchary Angli czy Myszka Miki, już chyba kiedyś mieli.

OFICJALNIE: Jarosław Koliński dołącza do CANAL+ !

1 polubienie