Canal+

Buntowałem się, pultałem i złorzeczyłem ale moja silna wola nie dała rady :expressionless: pakiet zakupiony Canal+ Online. Całe szczęście, że na spółkę i akurat w czasie niewielkiej obniżki ceny. I nie żałuje. Mecz z Realem był piękny :heart_eyes:

Powiem tak, komentarz jakiś taki mniej stronniczy mi się wydaje niż na Viaplay. Ogólnie dobra jakość i wygodna obsługa jak w Viaplay tylko zawartości (która i tak mnie szczypie) dużo większa.

Hej!

Od kilku tygodni wydzwaniają do mnie z C+, ponieważ w lutym kończy mi się umowa. Obecnie płacę 90 zł (Entry+Sport za 70 zł i dodatkowo Liga Mistrzów za 20 zł). Chciałbym jutro przejść się do siedziby C+ porozmawiać z nimi w sprawie przedłużenia umowy, w związku z czym moje pytanie jest takie - na co zwrócić uwagę? Obstawiam, że wystrzelą mi z ceną powyżej 100 zł, zabierając Viaplay, który wychodzi z Polski. Może warto ich jeszcze “przeczekać” lub jednak wypowiedzieć umowę, żeby zawrzeć nową (podobno dopiero przy wypowiedzeniu mają lepsze warunki dla klientów). Nie chciałbym wdepnąć w dwuletnie błoto, tym bardziej, że dalej nie ma potwierdzenia, gdzie będzie Premier League transmitowania od sezonu 2025/26.

Jeśli jest osoba, która ma doświadczenie z tymi cwaniakami, to proszę o wskazówki, jak z nimi postępować.

Z góry dzięki! :smiley:

Ja bym w ogóle odradzał brać jakiekolwiek umowy !

Żyjemy w cyfrowym świecie gdzie królują subskrypcję.

Możesz mieć Netflixa , Disney, Xbox passa itd po prostu kiedy tego potrzebujesz i rezygnujesz kiedy chcesz.

A tak wpakujesz się w gówno na 2 lata w zawyżonej cenie i będziesz się z tym męczył.

Już lepiej brać jakąś Iple czy coś.

1 polubienie

CANAL+ nabył wyłączne prawa do Premier League na lata 2025-2028!

Teraz pytanie jak to się rozłoży na opłaty. Liga mistrzów osobno płatna, premier league także ? Wyjdzie, że abonament będzie kosztować 150-200zl.

1 polubienie

Miejmy nadzieje, że aż tyle to nie. Ale nawet jakby to była 100 zł to wyjdzie taniej niż Canal+ oraz Viaplay

Tak będzie… wracamy do starych, gorszych czasów.
Żadne wcześniejsze wyłączne prawa canal + do pl nie były tak opakowane jak w Viaplay. Studia przedmeczowe, pomeczowe, obszerne magazyny, multiligi, możliwość obejrzenia meczu z otworzenia, świetni eksperci i komentatorzy. Nigdy też nie miałem problemów czy to z jakością streamu, czy samym działaniem Viaplay (oprócz chwilowego ogólnego problemu). Za 27,5 zł (z kolegą na pół) nie pojawi się nigdy nic lepszego. Cieszmy się tym ostatnim sezonem w Viaplay, oby też mistrzowskim dla nas!

2 polubienia

Bardzo zła zmiana… pamiętam, że jak C+ miało Premier League to byłem bardzo zadowolony, ale Viaplay to przy nich inna liga, a i sam C+ zmienił się kompletnie. Widać to też w studiach Ligi Mistrzów, że to się zrobił bardziej klimacik jak w Polsacie/TVP a nie poważnej sportowej telewizji. Goście pokroju Bartłomieja Pawłowskiego :smiley: No ale powrót PL to zapewne też przejście części ludzi z Viaplay - Twarowskiego, Gutki (oby!), Pełki (oby!) itd. Obawiam się, że oznacza to również powrót do komentowania PL przez Rafała Nahornego :wink:

Natomiast największym problemem tutaj jest aplikacja Canal+ online. Nie wiem jak Was, ale bardziej od niej to mnie wk…wiają chyba tylko zakupy w Biedronce i julki na Twitterze. Jest zupełnie nieintuicyjna, są problemy przy włączaniu, zacina się, nagle od czapy wyłącza się dźwięk albo obraz. Najgorsza apka ze wszystkich serwisów streamingowych w Polsce, a do tego jeszcze doszły przy LM takie kwiatki jak puszczanie reklam w trakcie YNWA :smiley:

Jedyny plus to że będzie można wykupić jeden abonament na LM i PL i człowiek happy. Chociaż pewnie cena jeszcze bardziej skoczy…

Dodatkowe kanały już powstały na LM, mam nadzieję, że żadnych nowych już nie będzie i bedzie można to oglądać w ramach jednego abonamentu.

5 polubień

Oczywiscie nie bedzie tak,ze jak masz Canal+ (w moim przypadku przez Playera) to na posiadanych kanalach poleci PL jak drzewiej bywalo.
Teraz zrobia zapewne jakies ekstra programy a ty czlowieku “bul” albo polegaj na strimach.

Viaplay zostan…no niestety juz po herbacie :sleepy:

Ciekawe ile miesięcznie…

Wypowiedz umowę. Ja tak zrobiłem i teraz wydzwaniają kolesie od utrzymania klienta. Targuje się z nimi jeszcze, ale i tak proponują taniej niż w punkcie. Jak do tej pory utargowałem 20 zł, ale nie odpuszczam i czekam aż zejdą jeszcze z ceny.

2 polubienia

Ja osobiście cieszę się z tego, że Premier League wraca do CANAL+.

Zgadzam się, że pod względem opakowania tej ligi, Viaplay spisało się naprawdę na medal, ale pod względem jakości transmisji niestety nie było już tak kolorowo. W mojej ocenie nie ma co sugerować się tym, jak wyglądało opakowanie Premier League w CANAL+ przed utratą praw, bo teraz najpewniej wiele się zmieni.

Przede wszystkim, od tamtej pory miną trzy lata, a więc CANAL+ na pewno skorzysta z doświadczeń Viaplay w kwestii opakowania meczów. Zresztą, nawet w tym komunikacie prasowym możemy przeczytać, że CANAL+ pokaże wszystkie mecze w sezonie i że będą one okraszone studiem przed i pomeczowym. Ponadto, zarówno mecze, jak i magazyny dotyczące Premier League, będą do obejrzenia, zarówno w kanałach liniowych, jak i w aplikacji CANAL+ Online, a to daje ludziom realny wybór, a nie jak dotychczas, narzucony z góry streaming :slight_smile:

Co do pakietyzacji, uważam, że Premier League wyląduje w pakiecie Super Sport, obok Ligi Mistrzów i gal KSW, a więc na kanałach CANAL+ Extra. Oczywiście 1-2 meczów w kolejce poleci pewnie, jak dotychczas, w CANAL+ Sport, ale reszta będzie zapewne w pakiecie dodatkowo płatnym.

Nie sądzę, żeby pod Premier League tworzyli kolejny pakiet, bo mogłoby im się to aż tak nie zmonetyzować, a poza tym byłoby technicznie trudne do realizacji. Pamiętajmy o tym, że pojemność na satelitarnych transponderach nie jest z gumy, a CANAL+ pod tym kątem ma w ostatnich latach duży problem.

Myślę też, że nie bez powodu CANAL+ od samego początku nie chce schodzić abonentom poniżej 20 zł/msc. za pakiet Super Sport - może to wynikać z faktu, że już wcześniej chcieli pobierać opłaty na poczet, nie tylko Ligi Mistrzów, ale też Premier League, którą dopiero pozyskają.

Reasumując, uważam, że po wyjściu Viaplay z Polski, powrót Premier League do CANAL+ to najlepsza możliwa opcja :slight_smile:

3 polubienia

Trzeba będzie się zastanowić, z uwagą śledzę ten temat i Wasze perypetie związane z Canal +, kwoty pakietów, aplikacji itp.
W maju kończy mi się umowa na telewizję i internet z Orange, planuję przejść do Play, bo nie mam połowy kanałów (trzeba mieć internet od Play). Finalnie chciałem płacić mniej za telefony, telewizję i internet a tak mam porozwalane teraz to wszystko na dwóch operatorów i płacę więcej.

Co z Canal + zastanowię się jak to rozegrać, jeżeli nie będzie zadowalać mnie kwota to nic za wszelką cenę, najwyżej nie będę oglądał. Staram się obejrzeć zawsze Liverpool, większość spotkań to i tak oglądam potem skróty, praca, rodzina, inne zobowiązania na to wpływają. Sytuacja aż tak bardzo mnie nie zmusza, miałem 16 lat i też nie miałem dostępu do Canal + :wink:

Myślę, że też się przeproszą z komentatorami, którzy poszli do Viaplay, ciężko im się dziwić, tyle lat Nahorny, Twarowski czy inni komentują tą ligę, mają dużą wiedzę, a nagle by musieli z tego zrezygnować. Najwyżej im Canal + da gorsze warunki współpracy i tyle ale to już nie nasz problem :slight_smile: Fajnie, że już oficjalnie wiadomo co i jak z PL w Polsce i można zacząć myśleć.

Nahorny nie odszedł. Utkwił mi w pamięci bo zawsze umniejszał LFC. Natomiast Twaro by mógł wrócić. Do tego jeszcze Pełka i Gutka, i myślę że odmieniło by to kometarz w c+, który coś się ostatnio siermiężny zrobił.

2 polubienia

A to przepraszam, mój błąd, jakoś pamiętam falę odejść do Viaplay jak zaczęli pokazywać PL.

Komentatorzy i eksperci z viaplay prawdopodobnie przejdą do Canal Plus. Może to się odwlec w czasie z uwagi na kontrakty, 3 miesiące przerwy, by nie móc pracować dla konkurencji itp. Taką sytuację miał Twaro kiedy VIA weszła na rynek. Niektórzy ludzie z VIA są całkiem spoko, niektórych nie darzyłem wielką sympatią. Niestety Rudzki i Nahorny znowu będą nas męczyć. Oby to wszystko ułożyło się dobrze, bo studia meczowe i programy “Jej wysokość” stały na naprawdę wysokim poziomie.

3 polubienia

Troszkę jesteś nie na bieżąco. W zasadzie witryna do oglądania canal + online wygląda bardzo podobnie do Viaplay. Po twoim opisie wnioskuję że wcześniej Wyglądało to tak jak na Eleven. Normalnie masz te kafelki tak samo jak to było w Viaplay I w sposób Wygodny przychodzisz załączasz mecz kiedy chcesz z odtworzenia również. Tylko nie wiem ile taki odtworzenie jest możliwe. Wiem że na Viaplay to było chyba do trzech dni tak?

Uważam że jeżeli nie będzie to oferta droższa niż np. 99 zł, to będzie to na plus. Ja mam teraz wykupione dwa te abonamenty. Co prawda jeden współdzielenie no ale gdyby płacić całość samemu to wychodzi 114 zł (bo jest obecnie Promocja 10 zł na canal + z której skorzystałem, ponieważ mecz z Realem sprawił że nie byłem się w stanie powstrzymać przed zakupem abonamentu).

Hmmm i tu tylko rodzi sie pytanie a na nie poznamy odpowiedź dopiero od nowego sezonu:

jaka cena i ile będzie trzeba dopłacic!?
ile meczy będzie można obejrzeć w TV i ile ich pokarzą (wszystkie?)

Większość narzekała na Viaplay (Ja nie nigdy nie miałem problemu), 44zł dzielone we 2 czyli za 22 zł mozna było obejrzec wszystko. Zobaczymy jak to bedzie od nowego sezonu i dopiero bedzie mozna ocenic.

Po zagraniu CANAL+ z Ligą Mistrzów jestem przekonany na 99,9% ze bedzie trzeba sporo dopłacic…

2 polubienia

Masz rację mordo, nie jestem na bieżąco. Dobrze wiedzieć :wink:

Tylko powyżej jeden użytkownik niezbyt pochlebnie odniósł się do aplikacji canal+online, która wg niego nie działa ona zbyt dobrze…
Trzeba mieć nadzieję, że wszystko wróci w podobnym stylu i nie za miliony ;p

Przyznam szczerze że nie korzystam z aplikacji tylko samej witryny internetowej. Napewno to co zauważyłem na minus, to gorsza przejrzystość strony od strony nawigacyjnej (niby to sano a jednak Viaplay zrobiło to lepiej) i w momencie przełączenia się na inną zakładkę, jest duża szansa że obraz się zawiesi i trzeba odświeżyć. Wiec szybkie sprawdzanie np. Forum w czasie kontuzji czy przestojów mogą zlagować obraz czego nie doświadczyłem na Viaplay.

1 polubienie