Canal+

Idzie w Polsce wykupić jakaś angielskojęzyczną transmisje Premier League czy jest to wszystko zablokowane?

@Roan Legalnie nie ma takiej możliwości. Premier League sprzedaje prawa do transmisji na wyłączność dla poszczególnych krajów. W Polsce pełnię praw do końca tego sezonu posiada Viaplay z sublicencją na dwa mecze w kolejce dla CANAL+. Z kolei, w sezonach 2025/2026, 2026/2027 i 2027/2028 wyłączne prawa do Premier League na terytorium Polski ponownie będzie miał CANAL+.

1 polubienie

Aplikacja C+ u mnie działa bez zarzutu, chociaż viaplay jest faktycznie bardziej intuicyjna.
Ale juz skróty w apce Viaplay nie dają się oglądać z uwagi na beznadziejną jakość - mecze ok, jakość super, ale gdy odpalam skróty na tablecie to obraz totalnie rozmazany, zamiast piłkarzy jakieś plamy.

1 polubienie

Szkoda już wolałbym dać trochę więcej i mieć super studio sky sports i bez tych polskich komentatorów, którzy zamiast komentować mecze to robią z tego jakiś podcast.

A spróbuj zmienić jakość obrazu jak już odtwarza Ci się skrót. U mnie pomogło.

Witajcie!

A propos dzisiejszej informacji, że Premier League wraca do C+ na stałe, postanowiłem, że zadzwonię do ich konsultanta w sprawie przedłużenia umowy (jak wyżej pisałem, kończy mi się w lutym). Pani zaoferowała cenę 97 zł, czyli 7 zł drożej, ale od czerwca, miałaby być to cena 87 zł (kwota o “dychę” pomniejszona przez wyjście Viaplay). Wydaję mi się, że o dziwo jest to w miarę ok oferta, oczywiście 2 letnia umowa, ale obawiam się, że taniej nie będzie. Co najważniejsze - konsultantka powiedziała, że Premier League będzie transmitowane w kanałach “EXTRA”, czyli tam gdzie LM, więc Ci co nie mają tych kanałów już raczej muszą nastawić się na dopłatę.

dość dużym minusem canal+ może być brak zapisów (przynajmniej dla mnie). co do aplikacji nie miałem problemów ani w via ani c+, ale strona internetowa c+ jest tragiczna. na chrome nie odpala, jedynie działa mi na operze.

@Skott Z całym szacunkiem, ale w tym momencie konsultantka to wie tyle co i my :slight_smile:
Też uważam, że większość meczów Premier League będzie w pakiecie Super Sport w ramach kanałów CANAL+ Extra, ale takie informacje pojawią się dopiero przed sezonem, czyli od lipca 2025, bo wtedy prawa CANAL+ do Premier League zaczną oficjalnie obowiązywać. Wcześniej informacji o ofercie CANAL+ nie ogłosi, bo dopóki prawa należą do Viaplay, CANAL+ tego zrobić nie może.

Co do przedłużenia umowy na telewizję satelitarną, powtórzę to po raz n-ty. Umowa kończy Ci się w lutym 2025 roku? To w styczniu 2025 roku złóż wypowiedzenie i czekaj na telefony. Odrzucaj oferty aż do ostatnich dni lutego, bo wtedy przedzwoni do Ciebie ekspert z Działu Utrzymania Klienta i będziesz mógł z nim wynegocjować takie warunki, jakich nie uzyskasz w kontakcie z infolinią.

Ludzie, nauczcie się cierpliwości… Jeśli umowa kończy Wam się za parę miesięcy, to po co chcecie przedłużać ją już teraz, skoro po złożeniu wypowiedzenia możecie otrzymać dużo lepsze warunki? Jesteście w gorącej wodzie kąpani? Wy macie czas - to im się bardziej spieszy do przedłużenia, niż Wam :smiley:

6 polubień

Generalnie muszę to sprostować. Faktycznie oglądałem z odtworzenia LM jakieś kilka godzin po meczu. Teraz chciałem sobie obejrzeć drugą połowę Real - Sevilla a tam… informacja kiedy kolejna transmisja meczu

Moja umowa obowiązuje do końca stycznia, a złożyłem rezygnację. Jak myślicie, do kiedy dzwonią z ofertami?

Witajcie,
przymierzając się do zmiany telewizora natrafiłem na informację, że aplikacja Canal+ online nie jest dostępna na telewizorach marki Samsung z rocznika 2024:

Czy ktoś posiada wiarygodne informacje na ten temat jak to wygląda na dzień dzisiejszy? Informacje z pierwszej ręki posiadacza takiego modelu?

Nie chciałbym zmienić TV i od nowego sezonu PL siedzieć z ręką w nocniku :slight_smile:

@peterfyah Nie posiadam tego modelu, ale też o tym już wcześniej czytałem. Póki co, CANAL+ nie dogadał się z Samsungiem i w najnowszych modelach telewizorów tego producenta nie jest dostępny serwis streamingowy CANAL+ Online. Na pytania ludzi w mediach społecznościowych o dostępność CANAL+ Online w najnowszych Samsungach, CANAL+ odpisuje, że “o wszelkich zmianach będzie informował”, więc nie wiadomo co się wydarzy. Jeśli ja byłbym na Twoim miejscu i zależałoby mi na dostępie do serwisu streamingowego CANAL+ Online w telewizorze, to celowałbym raczej w telewizor SONY z systemem Google TV na Androidzie.

1 polubienie

Ja używam LG i jest normalnie dostępny, mimo że LG ma swój OS. Google jest otwarte i jest w paru markach TV. Ogólnie właśnie ze względu na Tizen, to nie pchałbym się w Samsunga :smiley:

1 polubienie

Problem w tym, że posiadam już system audio tej marki i przesiadka na ‘obcy’ telewizor może mnie pozbawić np. Q symphony czy też zmusi do drugiego pilota.

Szkoda mi w tej chwili z tego zrezygnować, caly zestaw nie był tani i jestem z niego zadowolony dlatego z wymianą pudła chyba siłą rzeczy się wstrzymam - niemniej jestem rozczarowany rozwojem sytuacji od strony marki Samsung.

Trochę kojarzy się to z Huawei bez dostępu do Sklepu Play

Masz może konsolę?
Ja podobny problem z Via właśnie tak rozwiązałem.
Bo z racji , że mieszkam za granicą Apka nie była dostępna w sklepie Samsunga, to sobie odpalam po prostu na Xboxie.

Ewentualnie można sobie odpalić z przeglądarki internetowej na Tv, też powinno śmigać.

1 polubienie

ODTWARZACZ MULTIMEDIALNY XIAOMI MI TV STICK SMART STREAMING FULL HD NETFLIX - moze takie coś rozwiąze Ci problem ja to mam i mam tam wszystko, Canal + i inne platformy.

1 polubienie

Mam i się sprawdza. Weź tylko z 2GB RAM conajmniej - ja mam 1GB i trochę mi muli.

2 polubienia

Xiaomi mi stick albo google chromecast (masz google tv na którym instalujesz co chcesz) rozwiązauje problem.

3 polubienia

Mam 1GB, osobiscie odradzam, latem sie przegrzewał po dluzszym ogladaniu, co powodowalo brak polaczenia z wifi, nieraz z przegrzania sie zacinal, sam wyłaczal i w ogole ceregiele. Zimą tego problemu nie widze. Ogolnie tak jak kolega wyzej napisal strasznie zamula, ja czasami korzystam, zona ma mniej cierpliwosci i nawet sie go niedotyka zeby sie nie denerwowac :wink:

1 polubienie

Co to się odwala na tym canal + to juz przeszło wszelakie pojęcie do ch… wafla. Żeby oglądać Premier League od przyszłego sezonu trzeba będzie zapłacić 70 zl za dodatkowe kanały. Poj ich? Juz płacę LM i rachunek 200 zl ich chyba popi…e…rdolilo

Jak powiedział Piotr Kaniowski, czyli rzecznik prasowy Canal+ Polska w serwisie wirtualnemedia.pl, biorąc pod uwagę posiadania praw jednakowo do Ligi Mistrzów, Premier League czy KSW oraz powstanie Canal+ Super Sport, pakiet w Canal + Online podrożał — według wyliczeń — o 15 złotych (z 54 zł na 69 zł).

@mirko teraz mam viapley płacę grosze 20 dychy bo mam pakiet canal +.

Niby mi tłumaczył ze 20 dychy mi odpadnie jak Viapley się wycofie z polski. A teraz 20 dychy dokładać będę musiał do Premier league od przyszlego sezonu.