Idzie w Polsce wykupić jakaś angielskojęzyczną transmisje Premier League czy jest to wszystko zablokowane?
@Roan Legalnie nie ma takiej możliwości. Premier League sprzedaje prawa do transmisji na wyłączność dla poszczególnych krajów. W Polsce pełnię praw do końca tego sezonu posiada Viaplay z sublicencją na dwa mecze w kolejce dla CANAL+. Z kolei, w sezonach 2025/2026, 2026/2027 i 2027/2028 wyłączne prawa do Premier League na terytorium Polski ponownie będzie miał CANAL+.
Aplikacja C+ u mnie działa bez zarzutu, chociaż viaplay jest faktycznie bardziej intuicyjna.
Ale juz skróty w apce Viaplay nie dają się oglądać z uwagi na beznadziejną jakość - mecze ok, jakość super, ale gdy odpalam skróty na tablecie to obraz totalnie rozmazany, zamiast piłkarzy jakieś plamy.
Szkoda już wolałbym dać trochę więcej i mieć super studio sky sports i bez tych polskich komentatorów, którzy zamiast komentować mecze to robią z tego jakiś podcast.
A spróbuj zmienić jakość obrazu jak już odtwarza Ci się skrót. U mnie pomogło.
Witajcie!
A propos dzisiejszej informacji, że Premier League wraca do C+ na stałe, postanowiłem, że zadzwonię do ich konsultanta w sprawie przedłużenia umowy (jak wyżej pisałem, kończy mi się w lutym). Pani zaoferowała cenę 97 zł, czyli 7 zł drożej, ale od czerwca, miałaby być to cena 87 zł (kwota o “dychę” pomniejszona przez wyjście Viaplay). Wydaję mi się, że o dziwo jest to w miarę ok oferta, oczywiście 2 letnia umowa, ale obawiam się, że taniej nie będzie. Co najważniejsze - konsultantka powiedziała, że Premier League będzie transmitowane w kanałach “EXTRA”, czyli tam gdzie LM, więc Ci co nie mają tych kanałów już raczej muszą nastawić się na dopłatę.
dość dużym minusem canal+ może być brak zapisów (przynajmniej dla mnie). co do aplikacji nie miałem problemów ani w via ani c+, ale strona internetowa c+ jest tragiczna. na chrome nie odpala, jedynie działa mi na operze.
@Skott Z całym szacunkiem, ale w tym momencie konsultantka to wie tyle co i my
Też uważam, że większość meczów Premier League będzie w pakiecie Super Sport w ramach kanałów CANAL+ Extra, ale takie informacje pojawią się dopiero przed sezonem, czyli od lipca 2025, bo wtedy prawa CANAL+ do Premier League zaczną oficjalnie obowiązywać. Wcześniej informacji o ofercie CANAL+ nie ogłosi, bo dopóki prawa należą do Viaplay, CANAL+ tego zrobić nie może.
Co do przedłużenia umowy na telewizję satelitarną, powtórzę to po raz n-ty. Umowa kończy Ci się w lutym 2025 roku? To w styczniu 2025 roku złóż wypowiedzenie i czekaj na telefony. Odrzucaj oferty aż do ostatnich dni lutego, bo wtedy przedzwoni do Ciebie ekspert z Działu Utrzymania Klienta i będziesz mógł z nim wynegocjować takie warunki, jakich nie uzyskasz w kontakcie z infolinią.
Ludzie, nauczcie się cierpliwości… Jeśli umowa kończy Wam się za parę miesięcy, to po co chcecie przedłużać ją już teraz, skoro po złożeniu wypowiedzenia możecie otrzymać dużo lepsze warunki? Jesteście w gorącej wodzie kąpani? Wy macie czas - to im się bardziej spieszy do przedłużenia, niż Wam
Generalnie muszę to sprostować. Faktycznie oglądałem z odtworzenia LM jakieś kilka godzin po meczu. Teraz chciałem sobie obejrzeć drugą połowę Real - Sevilla a tam… informacja kiedy kolejna transmisja meczu
Moja umowa obowiązuje do końca stycznia, a złożyłem rezygnację. Jak myślicie, do kiedy dzwonią z ofertami?
Witajcie,
przymierzając się do zmiany telewizora natrafiłem na informację, że aplikacja Canal+ online nie jest dostępna na telewizorach marki Samsung z rocznika 2024:
Czy ktoś posiada wiarygodne informacje na ten temat jak to wygląda na dzień dzisiejszy? Informacje z pierwszej ręki posiadacza takiego modelu?
Nie chciałbym zmienić TV i od nowego sezonu PL siedzieć z ręką w nocniku
@peterfyah Nie posiadam tego modelu, ale też o tym już wcześniej czytałem. Póki co, CANAL+ nie dogadał się z Samsungiem i w najnowszych modelach telewizorów tego producenta nie jest dostępny serwis streamingowy CANAL+ Online. Na pytania ludzi w mediach społecznościowych o dostępność CANAL+ Online w najnowszych Samsungach, CANAL+ odpisuje, że “o wszelkich zmianach będzie informował”, więc nie wiadomo co się wydarzy. Jeśli ja byłbym na Twoim miejscu i zależałoby mi na dostępie do serwisu streamingowego CANAL+ Online w telewizorze, to celowałbym raczej w telewizor SONY z systemem Google TV na Androidzie.
Ja używam LG i jest normalnie dostępny, mimo że LG ma swój OS. Google jest otwarte i jest w paru markach TV. Ogólnie właśnie ze względu na Tizen, to nie pchałbym się w Samsunga
Problem w tym, że posiadam już system audio tej marki i przesiadka na ‘obcy’ telewizor może mnie pozbawić np. Q symphony czy też zmusi do drugiego pilota.
Szkoda mi w tej chwili z tego zrezygnować, caly zestaw nie był tani i jestem z niego zadowolony dlatego z wymianą pudła chyba siłą rzeczy się wstrzymam - niemniej jestem rozczarowany rozwojem sytuacji od strony marki Samsung.
Trochę kojarzy się to z Huawei bez dostępu do Sklepu Play
Masz może konsolę?
Ja podobny problem z Via właśnie tak rozwiązałem.
Bo z racji , że mieszkam za granicą Apka nie była dostępna w sklepie Samsunga, to sobie odpalam po prostu na Xboxie.
Ewentualnie można sobie odpalić z przeglądarki internetowej na Tv, też powinno śmigać.
ODTWARZACZ MULTIMEDIALNY XIAOMI MI TV STICK SMART STREAMING FULL HD NETFLIX - moze takie coś rozwiąze Ci problem ja to mam i mam tam wszystko, Canal + i inne platformy.
Mam i się sprawdza. Weź tylko z 2GB RAM conajmniej - ja mam 1GB i trochę mi muli.
Xiaomi mi stick albo google chromecast (masz google tv na którym instalujesz co chcesz) rozwiązauje problem.
Mam 1GB, osobiscie odradzam, latem sie przegrzewał po dluzszym ogladaniu, co powodowalo brak polaczenia z wifi, nieraz z przegrzania sie zacinal, sam wyłaczal i w ogole ceregiele. Zimą tego problemu nie widze. Ogolnie tak jak kolega wyzej napisal strasznie zamula, ja czasami korzystam, zona ma mniej cierpliwosci i nawet sie go niedotyka zeby sie nie denerwowac
Co to się odwala na tym canal + to juz przeszło wszelakie pojęcie do ch… wafla. Żeby oglądać Premier League od przyszłego sezonu trzeba będzie zapłacić 70 zl za dodatkowe kanały. Poj ich? Juz płacę LM i rachunek 200 zl ich chyba popi…e…rdolilo
Jak powiedział Piotr Kaniowski, czyli rzecznik prasowy Canal+ Polska w serwisie wirtualnemedia.pl, biorąc pod uwagę posiadania praw jednakowo do Ligi Mistrzów, Premier League czy KSW oraz powstanie Canal+ Super Sport, pakiet w Canal + Online podrożał — według wyliczeń — o 15 złotych (z 54 zł na 69 zł).
@mirko teraz mam viapley płacę grosze 20 dychy bo mam pakiet canal +.
Niby mi tłumaczył ze 20 dychy mi odpadnie jak Viapley się wycofie z polski. A teraz 20 dychy dokładać będę musiał do Premier league od przyszlego sezonu.