Canal+

Idzie w Polsce wykupić jakaś angielskojęzyczną transmisje Premier League czy jest to wszystko zablokowane?

@Roan Legalnie nie ma takiej możliwości. Premier League sprzedaje prawa do transmisji na wyłączność dla poszczególnych krajów. W Polsce pełnię praw do końca tego sezonu posiada Viaplay z sublicencją na dwa mecze w kolejce dla CANAL+. Z kolei, w sezonach 2025/2026, 2026/2027 i 2027/2028 wyłączne prawa do Premier League na terytorium Polski ponownie będzie miał CANAL+.

1 polubienie

Aplikacja C+ u mnie działa bez zarzutu, chociaż viaplay jest faktycznie bardziej intuicyjna.
Ale juz skróty w apce Viaplay nie dają się oglądać z uwagi na beznadziejną jakość - mecze ok, jakość super, ale gdy odpalam skróty na tablecie to obraz totalnie rozmazany, zamiast piłkarzy jakieś plamy.

1 polubienie

Szkoda już wolałbym dać trochę więcej i mieć super studio sky sports i bez tych polskich komentatorów, którzy zamiast komentować mecze to robią z tego jakiś podcast.

A spróbuj zmienić jakość obrazu jak już odtwarza Ci się skrót. U mnie pomogło.

Witajcie!

A propos dzisiejszej informacji, że Premier League wraca do C+ na stałe, postanowiłem, że zadzwonię do ich konsultanta w sprawie przedłużenia umowy (jak wyżej pisałem, kończy mi się w lutym). Pani zaoferowała cenę 97 zł, czyli 7 zł drożej, ale od czerwca, miałaby być to cena 87 zł (kwota o “dychę” pomniejszona przez wyjście Viaplay). Wydaję mi się, że o dziwo jest to w miarę ok oferta, oczywiście 2 letnia umowa, ale obawiam się, że taniej nie będzie. Co najważniejsze - konsultantka powiedziała, że Premier League będzie transmitowane w kanałach “EXTRA”, czyli tam gdzie LM, więc Ci co nie mają tych kanałów już raczej muszą nastawić się na dopłatę.

dość dużym minusem canal+ może być brak zapisów (przynajmniej dla mnie). co do aplikacji nie miałem problemów ani w via ani c+, ale strona internetowa c+ jest tragiczna. na chrome nie odpala, jedynie działa mi na operze.

@Skott Z całym szacunkiem, ale w tym momencie konsultantka to wie tyle co i my :slight_smile:
Też uważam, że większość meczów Premier League będzie w pakiecie Super Sport w ramach kanałów CANAL+ Extra, ale takie informacje pojawią się dopiero przed sezonem, czyli od lipca 2025, bo wtedy prawa CANAL+ do Premier League zaczną oficjalnie obowiązywać. Wcześniej informacji o ofercie CANAL+ nie ogłosi, bo dopóki prawa należą do Viaplay, CANAL+ tego zrobić nie może.

Co do przedłużenia umowy na telewizję satelitarną, powtórzę to po raz n-ty. Umowa kończy Ci się w lutym 2025 roku? To w styczniu 2025 roku złóż wypowiedzenie i czekaj na telefony. Odrzucaj oferty aż do ostatnich dni lutego, bo wtedy przedzwoni do Ciebie ekspert z Działu Utrzymania Klienta i będziesz mógł z nim wynegocjować takie warunki, jakich nie uzyskasz w kontakcie z infolinią.

Ludzie, nauczcie się cierpliwości… Jeśli umowa kończy Wam się za parę miesięcy, to po co chcecie przedłużać ją już teraz, skoro po złożeniu wypowiedzenia możecie otrzymać dużo lepsze warunki? Jesteście w gorącej wodzie kąpani? Wy macie czas - to im się bardziej spieszy do przedłużenia, niż Wam :smiley:

6 polubień