Ciekawostki

Nie dziwi pozycja Kerkeza, chłop się w ogóle nie targował, od początku nie ukrywał, że chce przyjść tylko do nas, odrzucał oferty z innych klubów, nic nie chciał dla siebie ugrać :face_holding_back_tears:
Zaskakujące, jak mało zarabia Konate. Nic dziwnego, że stara się o sporą podwyżkę. Oby jego oczekiwania nie okazały się zbyt rozbieżne z wizją klubu

3 polubienia

Też tak sądzę i pewnie jest to przesadzone jak w przypadku Diaza, z tym, że tu jest w drugą stronę.

Realna tygodniówka pewnie kręci się coś około 100k per week plus, minus.

Tak mniej więcej zawsze dostawali piłkarze z potencjałem którzy przychodzili z mniejszych klubów i muszą najpierw coś udowodnić
Nunez, Diaz, Gakpo itd.

Jak się chłop rozkręci to wysokość następnego kontraktu jestem w stanie uwierzyć.

Ale jeżeli to prawda to się nie dziwię, że ostatnio są trochę problemy z starą zasłużoną gwardią i ich kontraktami.

Konate zarabia mniej od Tsimikasa :smiley: Ciekawe ile chciałby zarabiać, że tak bardzo nie chcemy się z nim dogadać.

Ta grafika pokazuje komu trzeba przestawić po sezonie propozycje przedłużenia, a są to :

• Szobo
  • Alexis
  • Ryan
  • Gakpo
    Z Mo i Virgilem można będzie decydować o przedłużeniu umów podobnie jak to było w tym roku (praktycznie do samego ich końca)
1 polubienie

https://x.com/lfc/status/1955343532576702895?s=46&t=x0zucCKxD8-A2CEl47vFKw

Tu macie z najlepszego źródła jak wymieniać niektórych naszych zawodników nazwiska

Podobno mecze premier league będą dostępne w aplikacji megogo poland, czy ktoś o tym coś słyszał?

Dla Gakpo przyszły sezon będzie kluczowy i albo wystrzeli z formą, albo zapewne odejdzie. Cody jest bardzo przydatny, ma świetne warunki, ale nie jest najlepszym napastnikiem i skrzydłowym również, zwłaszcza w grze na małej przestrzeni. Byłby świetnym rezerwowym, o ile zespół ma dalej się rozwijać. Wydaje mi się, że Etikite został ściągnięty na jego pozycję. W zamian obecnie najlepszy jest Barcola, w miejsce Salaha z francuskiej ligi obiecujący jest Akliouche (o którego już pytaliśmy), a który mógłby kiedyś przyjść w miejsce Mo. Problemem jest jego skuteczność, jednak jest bardziej rozgrywającym skrzydłowym.

Nazwisko Sameda Yesila po turecku oznacza kolor zielony, jednak w trakcie pobytu w klubie nigdy nie było mu dane wyjść na zielone w oficjalnym meczu o stawkę, nie licząc pucharu Myszki Miki.

Podczas ostatniej akcji bramkowej w meczu z Newcastle jedynym piłkarzem, który nie dotknął piłki był … Szoboszlai, który wykonał chyba najważniejszy ruch w tej akcji :smiling_face_with_sunglasses::ok_hand:

13 polubień

Czasami lepiej mądrze “omijać” piłkę niż głupio ją dotykać :joy:

16 polubień

Koty w Anglii odetchnęły z ulgą :winking_face_with_tongue:

2 polubienia

Taki film wjechał na youtube od canal+ sport :blush:

6 polubień

Nasz ulubiony sędzia ma jeszcze większe kłopoty

Pozytywna statystyka z naszego punktu widzenia a wiec warto ja utrzymac!

Po 21 tytul mistrza Anglii :trophy: :smiley: :red_circle:

2 polubienia

Coś takiego odnotowałem na instagramie,.
Nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. Nie chce mi sie w to wierzyć, zeby to w praktyce funkcjonowało, ale kto wie. Wrzucam w formie ciekawostki.

surowe przepisy FA dotyczące ochrony nieletnich zabraniają zawodnikom U18 korzystania z tych samych szatni co profesjonalni piłkarze, niezależnie od ich miejsca w składzie.
To ograniczenie nie jest karą, lecz wymogiem prawnym – Ngumoha będzie mógł dołączyć do pierwszego zespołu na pełnych prawach dopiero po ukończeniu 18 lat

to prawda, mówili o tym gdy nwaneri nie był pełnoletni

OK, ale chodzi o przebieranie się przed i po meczu? Czy to dotyczy również odprawy przedmeczowej i przerwy między połowami? Rio musi stać w otwartych drzwiach szatni zeby słuchać uwag Slota albo łączyć się przez zooma z szatnią drużyny?

1 polubienie