Dziś dobry występ Gakpo. Momentami klasycznie irytujący, ale jednak bramka i asysta wpadła.
Zdecydowanie. Gość jest bardzo ograniczony technicznie, ale jednak coś tam dowozi. Dzisiaj zagrał też dobrze w obronie. Fajnie wspomagał Kerkeza i Węgier nie był często w sytuacji 2-1. Mógłby z nim jeszcze bardziej w ofensywie pograc to i jemu byłoby łatwiej
Ratuje go mocno przygotowanie fizyczne. On i przede wszystkim Szobo najlepiej w drużynie pod tym względem wyglądają, dlatego pod koniec meczu często Gakpo właśnie punktuje w kanadyjce, bo ma jeszcze dużo sił. Tylko nie każdy jest West Hamem, że pod koniec meczu oddycha rękawami i wtedy strasznie irytujący jest Holender, tak jak dzisiaj przez jakieś 80min był.
Ogólnie w tym meczu dowiózł bramkę i asystę, nie można się go czepiać.
Jest jednak na boisku strasznie irytujący. Często bardzo surowy technicznie, przewidywalny i przerażająco mało kreatywny.
Chyba trzeba się pogodzić z tym, że będzie grał wszystko od deski do deski, a Chiesa i Rio nie będą wąchać w ogóle murawy. Pupil Slota.
Nie jest może taki tragiczny biorąc pod uwagę, że jakieś liczby robi. Ale tak czysto z gry to potrafi mnie tak wk*rwiać jak mało który zawodnik. On, Salah i Konate to według mnie najbardziej irytujący zawodnicy w tym sezonie. I tak, wiem, że Kerkez, Isak czy Mac też są słabi ale tamta trójka u mnie potrafi wywalić wkurw poza skalę.
Mimo bramki i asysty w ofensywnie nie najlepszy, wiele złych decyzji, problemy z opanowanie piłki, ale w defensywnie można go pochwalić, bo pracował i wspierał Kerkeza
W klasyfikacji kanadyjskiej Premier League lepsi są od niego tylko Haaland, Igor Thiago oraz Semenyo. Thiago jest lepszy tylko dlatego, że strzelił aż pięć goli z rzutów karnych. My na pięć karnych musielibyśmy czekać pięć sezonów. Jest czwarty w lidze pod względem utworzonych szans i siódmy w lidze pod względem xA. Wylewa się na niego sporo krytyki, ale jak nam idzie, to Gakpo stanowi zagrożenie pod bramką. Pamiętam jego niewyobrażalnego pecha z Manchesterem United, gdzie obijał słupki.
Dla hejterów poniżej ściągawka.
Przepraszam Cody’ego Gakpo za to, że naruszyłem jego dobra osobiste określając go w sposób, który według mojego zamiaru miał go ośmieszyć i poniżyć w opinii publicznej, a także naruszyć jego rzetelność piłkarską.
jeszcze jakby w ofensywie mu podawał to byłoby super.
Problemem samym w sobie nie jest Cody tylko brak konkurencji dla niego na tej pozycji.
Z góry było wiadomo, że 17-letni Rio takowym nie będzie (pisałem o tym przed sezonem) i tu jest pies pogrzebany czyli panowie H i E dali ciała.
Lecz ogólnie mimo irytujących częstokroć zagrań Holender coś tam wnosi do naszej gry i ma swoje gole + asysty.
A jak to mówią “na bezrybiu i rak ryba” ![]()
Mamo, kupmy Robbena!
Mamy Robbena w domu.
Robben w domu:
@Kajojojek13 widzę że nie wiesz o co chodzi w tym memie ![]()
Dawno nikt tak to robbena nie obraził.
Przy tym “holenderskim downingu” robben to artysta
Gakpo to jedynie ratuje, że ma dobry strzał, dzieki temu troche tych bramek zawsze nastrzela, jak akurat obronca nie zdązy go zablokować. Zreszta Diaz mial z tym zwodem do środka i strzałem identyczny problem, zazwyczaj ktos ich blokuje.
Gakpo wrzuca z lewej Gomez wrzuca z prawej i jakoś to będzie, czego nie rozumiecie?
Za parę lat w jakimś meczu Coady nie zejdzie do środka tylko pójdzie na lewą to zmyli 11 rywali na raz a i pewnie 10 swoich też.
Obawiam się, że możemy tego nie zobaczyć, bo operator kamery też “zetnie” do środka.
Co gra gość ostatnio to jest nie pojęte, najlepsze że Slot wystawia go do pierwszego do składu. Nie wiadomo co gorsze gra Holendra czy wystawianie go do gry od pierwszej minuty przez drugiego Holendra.
Wiem, że przegraliśmy głównie przez obronę, ale nosz…
Chiesa ratuje łysemu posadę. Nagroda? 0 minut w następnym meczu.
Salah? Wiem, że jest bez formy. Ale Salah bez formy gra dalej lepiej niż Holdender z formą.
Rio? Odejdzie pewnie zaraz za paczkę fajek do Chelsea czy City, gdzie będzie dostawał więcej szans niż u nas.
Pogrążą nas trzech Holendrzy i Francuz.
Edwards i Hughes!
Co?
Lucho ![]()
Gakpo dziś nie trenuje. Czyżby kontuzja i szansa dla Chiesy?
A nie, Chiesa też nie trenuje.
Gakpo nie musi trenować. Już wszystko umie, nie da się bardziej wytrenować.