Curtis Jones

Mnie denerwuje jego opieszałość w rozgrywaniu.
Przez jego mozolne ruchy drużyna przeciwna zdąży już się ustawić przez co zostaje mu już tylko cofanie do naszej obrony.
No nic najważniejsze zadanie póki co wykonuje , bo odciąża podstawowych pomocników.
W 60 min wędka za kogoś kto będzie potrafił ożywić trochę środek pomocy.

@karol4m32 po prawej stronie masz czas napisania postu, czasami warto kiknąć żeby wiedzieć kiedy ktoś napisał posta.
Mój był chwilę przed zakończeniem pierwszej połowy, gdzie Jones był najsłabszy na boisku. W drugiej połowie jak wszedł Maca, on był przesunięty wyżej , a west ham grało w 10 trochę odżył i już wyglądał lepiej.
On się nadaje żeby grać wyżej na pozycji Szobo, głębiej sobie średnio radzi.
A komentarz kolegi niżej to oczywisty sarkazm, że się z moim pierwotnym postem się średnio zgadzał :wink:

Tak, dokładnie tak, jak najbardziej tak…

Co wy piszecie , chlopak nie ma rytmu meczowego , a dzis asysta , przy odrobinie szczescia mialby jeszcze dwie bramki , gral calkiem niezle wygralismy 5:1 a wy dalej marudzicie …

8 polubień

Dziś Curtis nie zagrał źle. Ale od dłuższego czasu w tym wątku przejawiają się same krytyczne komentarze, jak dla mnie zdecydowanie na wyrost.
Może nie będzie błyszczał jak największa gwiazda, ale taki nasz człowiek, przede wszystkim wychowanek, nie marudzi, raczej wiadomo czego się po nim spodziewać, rezerwowy jak znalazł, byle ustabilizował te swoje problemy zdrowotne.

2 polubienia

Jak chcemy budować zespół na takich zawodnikach to daleko nie zajedziemy. Chłop od dwóch sezonów ma tylko przebłyski.

Nie wiem czy ktoś chciałby budować na nim zespół… natomiast w świecie w którym niby chcemy mieć po 2 jakościowych zawodników na jedną pozycje no to jako jeden z 3 CM do rotacji by się przydał. C. Jones, Bajcetic, Zubimendi (gdyby po niego wrócili) i byłoby git. Nie liczę Elliotta bo on w zasadzie może zagrać w pomocy tylko ma pozycji Szobo bo nadaje się bardziej do ofensywy niż pomocy głębiej.

1 polubienie

Moim zdaniem Curtis jako zawodnik do rotacji jest w porządku. West ham to solidny zespół pl a on dziś z nimi nie odstawał mimo braku gry, asysta też świetna. Problem jonesa jest jego wątpliwa dostępność. Jak wcześniej z konate, tak Curtis zawsze jak zagra kilka dobrych meczy to wypada z jakimś drobnym urazem. Czasami nawet nie grając jak ten ostatni uraz. Z racji że ma on jeszcze 2 lata kontraktu z tego co pamiętam, ten sezon powinnien być kluczowy. Jeśli uda mu się utrzymać zdrowie i być wartościowym graczem rotacji to warto dać mu nowy. Jeśli nie to za rok sprzedać go do crystal palace

2 polubienia

Gramy w 10, bo temu typowi nie chce się biegać. Slot musi w przerwie dać Szobo do gry, bo brakuje dziś jego biegania i energii.

Co xd przecież Jones najwięcej biega i pressuje w całej drużynie

1 polubienie

Ale nie przekłada się to na odbiór, rozegranie. Miał być właśnie tym czynnikiem, który zrobi różnice w środku, a nie ma tego. Mac niestety nie lepiej.

Jones może nie zagrał najlepiej, ale na ten moment Szobo nie nadaje się na pierwszy skład.
Zresztą po wejściu był naszą najsłabszą zmianą.

Co? To dzięki Węgrowi byliśmy w stanie utrzymać większą presję w drugiej połowie. W pierwszej połowie zdecydowanie za łatwo Arsenal się urywał spod naszego pressingu. Do tego potrafi bardzo dobrze odwrócić się z piłką dostając ją między liniami. Bardzo dobre wejście Szobo. Wyglądaliśmy z nim dużo lepiej na boisku.

3 polubienia

Miałem tu gadu-gadu o Diazie, ale co chłopak dał asystę :exploding_head:. Mam z nim ogromny problem, bo gdy zaczyna się rozkręcać, wypada z kontuzją i długo wraca do optymalnej dyspozycji. Mam nadzieję, że ten sezon będzie tym, w którym Jones pokaże swoje prawdziwe umiejętności i stanie się jedną z ważniejszych postaci w zespole.

6 polubień

Jeśli chodzi o mecz do momentu 2 bramki to Jones był naszym najlepszym graczem ofensywnym.

Kolejny który dostaje reguralne szansę i wyglada naprawdę dobrze. Nie wiem czy ta asysta nie jest najładniejsza w tym sezonie

2 polubienia
1 polubienie

No i?
Coś poza czepianiem się?
Teraz chyba nikt Curtisa nie chce wypychać z klubu.

1 polubienie

Jakby Curtis nieco szybszy był w podejmowaniu decyzji, to można byłoby mówić o nim jako o czołowym pomocniku ligi. Może jakoś go Arne przyspieszy :smiley:
Bo ma niezla technike użytkowa, jesli silny, wydolnościowo dobry, potrafi posłać dobrą piłkę, potrafi dobrze wejść w pierwszą linie. Tylko czasem mam wrażenie, że za długo się zastanawia, rzadko przyspiesza grę, często właśnie spowalnia kontry.

2 polubienia

Mi się wydaje, że jemu brakuje regularności (może to kwestia częstych kontuzji, może zwyczajnie braku odpowiednich umiejętności i nastawienia psychicznego), ale jako uzupełnienie kadry to naprawdę wartościowy zawodnik. Potrafi świetnie przytrzymać piłkę, ma dobre podanie i potrafi dać super prostopadłą piłkę jak do Diaza ostatnio. Do tego dochodzi fakt, że jest wychowankiem klubu, co jest bardzo cenne i wychodzi, że ani go sprzedać, ani nie będzie on nigdy graczem pierwszego składu, ale do uzupełnienia pełnej kadry zespołu tacy zawodnicy też są potrzebni. Przynajmniej ma się pewność, że Curtis wchodząc na boisko zawsze zostawi na nim zdrowie i serducho.

2 polubienia

Faktycznie pod bramką brakuje mu zimnej krwi, chociażby sytuacja 1 na 1 z Chelsea.
Ale przegląd pola i podania ma niezłe, asysta do Diaza czy pod koniec pierwszej połowy wypuszczenie Gakpo.

1 polubienie

Curtis z bramką w debiucie w reprezentacji Anglii.

Updated video: x.com

6 polubień