Bardziej niż te jego kółeczka i przetwarzanie danych irytuje mnie intensywność z jaką on porusza się po boisku. Jeśli zestawimy to z Węgrem to jest to taki kontrast, że aż w oczy kłuje. Chodzi i drepta po tym boisku niczym Messi, jakby jednym zagraniem potrafił odwrócić losy spotkania. Głównym jego zadaniem powinno być szukanie wolnych przestrzeni na boisku gdy obrońcy są przy piłce, a w 90% Macca wchodził w półprzestrzenie, a ten dreptał sobie w asyscie rywala. Stąd po części też sraczka u obrońców, bo opcji do zagrania nie było prawie wcale. Pisałem to juz w tamtym sezonie i nic się w tym aspekcie nie zmieniło. Gość do rotacji na mecze ze słabszymi rywalami, najlepiej na Anfield gdzie mamy pełną kontrolę nad spotkaniem.
Ma ewidentnie gorszy okres, ale bez przesady żeby od razu nazywać go drewnem i sprzedawać. To wychowanek, Scouser, bardzo nam takich ludzi potrzeba, w dodatku to bardzo dobry piłkarz. Jako kibice powinniśmy go wspierać w takich momentach.
Ma teraz gorszą formę i przede wszystkim to jest zawodnik do gry w parze z MacAllisterem albo Gravenberchem w linii (najlepsze mecze w tym sezonie grał właśnie tam, m.in. z Chelsea), nie nadaje się do gry wyżej w naszym ustawieniu. Tam jedynymi wyborami powinni być Szobo i Elliott.
Sam jesteś drewno i tyle w temacie.
Irytują mnie jego kółeczka za dlugo trzyma piłkę. Ale bardzo dobrze gra w środku pola. I jak ktoś chce go sprzedać to chyba tylko kratos.
Dla niego jerkez be tha beee
Dokładnie, krytyka jest zdecydowanie przesadzona, a Jones najlepiej czuje się w roli ósemki, grającej głębiej i wychodzącym w pole karne w drugie tempo. Jego występ przeciwko Chelsea był topowy. Jak wróci Szobo, to powinno być więcej okazji, by rotował się także z Mac Allisterem, który jest świetny, ale też nie można go zajeżdżać.
Mecz z Chelsea uwaga 20 października 2024. Jeśli ten mecz ma być odniesieniem jego formy to chyba coś jest nie tak. Od tego czasu nie pokazał nic szczególnego nad czym można by się pochylić. To jest rezerwowy, a nie gość na pierwszy skład Liverpoolu.
To jest odniesienie do jego umiejętności i potencjału, bo niektórzy tu robią z niego zawodnika niegodnego tej drużyny, co jest bardzo dalekie od prawdy.
Co do formy, ostatnie dwa mecze miał przeciętne, podobnie jak cała drużyna. Przeciętne, tyle. Pod koniec grudnia zaś zagrał co najmniej dobrze przeciwko West Ham i Leicester.
Ale zawsze tak jest, że jak zespołowi nie idzie, to bohaterami są nieobecni.
Panowie nie uważacie że takie skakanie od ściany do ściany to przesada. Z Jonesa to nigdy Kros nie będzie, ale pisanie jaki to on jest slaby to też przesada. Moim zdaniem posiadanie takich ludzi w kadrze to obowiązek. Jest naszym wychowankiem,zawsze biega jak oszalały. Ma sporo atutów i kilka wad. Jednak jako zmiennik macalistera to wy myślicie że kto przyjdzie i nie będzie narzekał a dodatkowo pół forum mu pensji nie będzie liczyło? Gerrard? Cały zespół w ostatnich 2 meczach prezentował się słabiutko po za maca i virgilem.
Jasne są gracze którzy w przekroju całego sezonu grali lepiej i mają większy kredyt zaufanie, ale Jones to naprawdę dobry zmiennik. Po za meczem z Chelsea pamiętam jego kapitalny mecz z Leverkusen.
Co do eliotta to jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. Co w tym sezonie pokazał Harvey?
Jasne na też jestem trochę zdziwiony że HE tak mało gra, ale ufam że Arne który widzi go na treningach i wie jak chce aby jego zespół grał umie lepiej ocenić kto mu się przyda i kto zasługuje na grę. Chyba zdążył już pokazać że na robocie się zna.
Więc skoro Harvey nie gra to widocznie nie zadłużył gra i praca pod slotem.
Kratos i kijopator to powinni z borkiem razem swoje mądrości wygłaszać. Żenujące typy nie ma co.
Na profilu Curtisa po jego odpowiedzi zrobiła się gownoburza, że zablokował komentarze większości osób
Nigdy nie rozumiałem (szczególnie podczas tego sezonu) tej debaty. Salah więcej strzelał, więcej asystował a do tego również miał wiele cudownych rajdów, kiwek i zagrań podczas pobytu w LFC. Nie wiem co można dać Hazardowi czego nie można Mo.
@Loku64 Czy ja wiem? W sensie często właśnie widzę podczas tej debaty że “oooo a Hazard jakie rajdy miał albo jak obrońców nawijał albo jak uderzał” ale jak się obejrzy Salaha (mówię oczywiście o jego całym pobycie u nas a nie tylko tym sezonie) to okazuję się że chłop również to posiada/ł.
Technicznie Hazard na pewno lepszy i to może miał na myśli Curtis
Niech Jones oddaje te swoje medaliki jak uwaza za lepszego piłkarza peta z Belgii, strzelił w tym sezonie 2-3 gole i juz wywiady gwiazda rezerwowa kontrowersyjne udziela. Jest taka jedna niepisana zasada nie sra się w swoje gniazdo bo po co to komu. Nie ma i możliwe, że nie będzie lepszego skrzydłowego jak Salah.
Dziwne, że tak się wypowiedział. Nawet jak ma takie zdanie to mógł sobie to darować xd a w szatni to pewnie dobrą bekę z niego mają teraz
Choć idzie zrozumieć o co mu chodzi, aspekt wizualny i taka lekkość w grze to Hazard. Salah to maszyna ale nie tak ładna dla oka
Jones to niech lepiej skupi się na grze i treningach żeby pokazać się kibicom z dobrej strony, a nie świeci tylko na social mediach i w wywiadach. Znowu po kilku dobrych meczach gra gówno i niczego nie pokazuje.
Jones to jednak kretyn. Ma się za wielką gwiazdę, a jest nikim.
W sensie XD dla mnie to głupota co zrobił Jones, ale jakby ma prawo do takiej opinii i może weź na wstrzymanie z takimi wpisami, bo wyzywanie go teraz od kretynów i bycia nikim świadczy tylko o tobie i jadzie jaki w sobie trzymasz
Chodzi mu o taki dar od Boga. Jak się poczyta co hazard wyprawiał na treningach a jak potem grał to można być w szoku. Talent najwyższych lotów i to wszystko przychodziło mu tak naturalnie z lekkością. Natomiast Mo do większości rzeczy doszedł ciężka praca i nawet wspomniane rajdy nie miały takiej lekkości jak u Belga.
Natomiast jak taka głupote powiedzieć mozna.
W piłce chodzi o gole. Wpływ Mo na gole po przez asysty i bramki już dawno zamknal tą dyskusje
Ja również nie czaje o co aż takie halo.
Jeżeli chodzi o tak zwany sufit to Hazard > Salah.
Belg potrafił wszystko to co Salah, w drugą stronę już niekoniecznie. Belg miał do tego obydwie nogi na wypasie, silny jak tur, szybki.
Salah to kocur jeśli znowu chodzi o kręcenie liczb.
Jones po prostu powinien być bardziej rozsądny i ogarniać kiedy dzielić się swoją opinią.
Jakby takie zdanie wyraził za parę lat jak Salah już będzie na emeryturze to nie byłoby szumu.
Tak mimo wszystko mogą być jakieś kwasy między piłkarzami, bo ego Salaha jest jednak bardzo duże.
Ma absolutnie prawo do takiej opinii, a że jest ona w mojej opinii głupia to druga sprawa. Dla mnie piłka to gole i asysty, dryblingi to tylko element dodany. Dlatego Cenie sobie Messiego(jest wybitnym drylerem ale bez sztuczek ) czy CR7( od przejścia do Realu ogarniczył dryblingi i stał się perfekcyjnym finiszerem) od Ronaldinho i innych dryblerów a ich niektórzy stawiają na piedestały piłki.
Także no Salah dupą zjada Hazarda we wszystkim co najważniejsze w futbolu. Ale jak ktoś odpali kompilacje na YT to pomyśli, że Belg to 6 krotny zdobywca ZP, ale to samo było z Coutinho.