Darwin Núñez

przeciez nikt nie zaproponuje. Ja jednego kolegi 3x sie pytałem i w ogole omija temat, nawet jak cos cytuje z mojego posta.
Też chcialbym, żebysmy odzyskali część kasy za Nuneza, ale śmierć Joty i ewentualny transfer Diaza powoduje, że nie ma kto grac na 9. Chyba, że jest pomysl na Szobo albo Wirtza tam w razie czego.

Generalnie to wcale nie jest złośliwość ale coś w tym jest, że jedna poważna kontuzja może ci zrujnować karierę i rozpocząć niekończący się ciąg problemów zdrowotnych :stuck_out_tongue: się niestety na własnym ciele przekonałem. W ciągu 3 lat uszkodzenie kolana, zapalenie achillesa i skręcenie obu kostek z naderwaniem więzadła. A wcześniej zdrów jak ryba przez 26 lat życia

Jeśli ktoś da za niego minimum 50 milionów funtów - sprzedać.
Jeśli kupimy Ekitike i Isaka (albo inną 9 ale nie bardzo jest kogo) - oczywiście sprzedać.
Jeśli Slot uzna że woli dać szansę komuś innemu na tej pozycji (Danns? Szobo?) - sprzedać.
W pozostałych przypadkach lepiej wyjdziemy zostawiając go jako rezerwowego, na takie Stoke w pucharach albo inny Lipsk w LM się nada.
Problemem może być znalezienie chętnego bo na arabów to Nunez niekoniecznie musi się zgodzić a innych zainteresowanych nie widać. Chociaż przy tej posusze jaka jest na rynku i dobrych występach w okresie przygotowawczym ktoś się powinien znaleźć a Nunez mając pespektywę ławki będzie chętniejszy do przenosin bo zależy mu na reprezentacji.

Hm kogoś za przystępną cenę kto byłby gotowy zagrać rezerwy:

• Franjo Ivanovic - Młody 21 letni Chorwat rewelacja tamtego sezonu mistrza Belgii Royal Union. Fizyka, warunki i styl podobny do naszego nowego nabytka. Nie zdziwię się kompletnie jak Frankfurt sięgnie po tego zawodnika i uczyni go po sezonie kolejną perełką za 100 mln - warunki chłopak ma.
  • Strand Larsen - Wilki - Sprawdzony już na poziomie Premer League i La Ligi gdzie zanotował po 13 goli w Celcie która wtedy nie była tak topową drużyną i teraz 14 w barwach Wilków. Chłopak wciąż z ogromnym potencjałem na rozwój + plus ma sylwetkę podobną do Nuneza, tylko celownik 2x lepszy.
  • Wissa - pewnie tutaj będzie chciał grać podstawę + najmłodszy nie jest jak na nasze warunki sprowadzania piłkarzy - ale to wciąż zawodnik który przy Franku wyrósł na dojrzałą 9, i potrafiącą się cofać.
  • Kluivert - nie jestem pewny tego zawodnika, głównie przez to że w większoci klubów się do tej pory odbijał i jechał na nazwisku ojca. Ale przy Iraoli wyrasta na solidnego zawodnika. Na rotacje u nas idealny bo też uniwersalny.

Plus ja jeszcze ogromnym fanem potencjalu Alexa Baeny jestem, ale już sprawdzony został przez Simeone, król asyst La Lii myślę że byłby ciekawym u nas uzupełnieniem.
I zanim zostanę zjedzony - przypominam - podałem listę zawodników NA ROTACJE + W ODPOWIEDNIM BUDŻECIE dlatego nie ma tutaj Isaków i innych topowych którzy nie zgodziliby się na rotacje.

1 polubienie

Świetne nazwiska, każde dostkonale sprawdzi się w Ajaxie Amsterdam albo w Evertonie. Ale nie w Liverpoolu. I ty coś piszesz że Ekitike jest za cienki? A wyjeżdżasz z listą takiego szrotu.

No tak idź tam dalej wierzyć w Nunez bo ściął włosy XD
Każdy z nich zjada twojego Urusa na śniadanie.

Przypominam, że w tym wątku rozmawiamy o Darwinie Núñezie, a nie “skaczemy sobie do gardeł”. Każdy ma prawo do własnego zdania na temat zawodnika i to nie jest absolutnie żaden powód, by się wzajemnie obrażać. Można polemizować, ale z szacunkiem dla rozmówcy. Jeszcze raz zobaczę wzajemne, prymitywne wyzwiska w tym wątku, to nie tylko same posty zostaną usunięte, ale i niektóre osoby sobie “odpoczną” od pisania na forum.

7 polubień

Krol strzelcow w sezonie 25/26 Daaaaaarwin Nuuuuuuuunez!
Pytanie tylko w jakim klubie ? :rofl:

Na arsenal spokojnie bym go wystawil. To jest takie burnley z większym budżetem. Brudna gra, kładzenie sie na murawie praktycznie od początku meczu, wieczne pretensje do wszystkiego, defensywe ustawienie.
442 (Szobo-Darwin na szpicy), arteta by sie w życiu nie zorientował kogo bronić.

Nie jestem fanem Darwina. Nie daje za dużo zespołowi, często popełnia głupie faule i masowo traci piłkę. Ale skłaniam się na ten moment ku jego pozostaniu. Coraz więcej mówi się o odejściu Diaza, a Nunez jest jedynym piłkarzem z naszej ofensywy, który dorównuje mu dynamiką i motoryką (Salah już nie ma takiego gazu jak kiedyś). Obaj nie mogą odejść, bo po prostu nie będzie kim grać ani jak rotować taktyką. Atak w postaci Gakpo - Ekitike - Salah będzie na niektórych rywali po prostu zbyt statyczny.

W przypadku odejścia Diaza i Darwina pozstaną nam z przodu: Gakpo, Ekitike i Salah.
Nie liczę Frimponga bo był raczej kupowany z myślą o grze na boku obrony, ani Witza bo to raczej update względem Szoboszlaia, a nie alternatywa dla Diaza.

Że tak powiem - szału nie ma.

W jednym okienku stracilibyśmy Jotę, Darwina, Diaza i Chiesę. Czyli 4/6 naszej ofesywy. Na ten moment mamy zaklepanego kogoś za naszego tragicznie zmarłego Diogo. A co z pozostałą trójką? Wierzycie, że przyjdzie w razie ich odejścia Fofana, Isak i Rodrygo? Jeżeli tak to okej, będzie to zmiana na plus. Ale dalej byśmy byli bardzo jednowymiarowi. Isak to ten sam typ napastnika co Hugo, a Rodrygo zdecydowanie bardziej przypomina Gakpo niż Diaza. Wciąż statycznie, bez dynamiki. Tym właśnie nas zniszczyło PSG. Nie było komu się z nimi ścigać.

przepraszam ale jak nas zniszczyli? strzelili bramke na granicy spalonego, ktorego dziwnym trafem nikt nie sprawdził. No i odpadlismy w karny. Przypominam, że 1-1 było w dwumeczu.

1 polubienie

Suchy wynik nie oddaje przebiegu tego dwumeczu. PSG zdemolował nas fizycznością i intensywnością, zagrali tak jak my często za Jurgena w najlepszych czasach. Dobrze to my zagraliśmy jedną połowę z czterech, a w zasadzie z pięciu licząc dogrywkę.

3 polubienia

“W sytuacji Darwina jest podobnie – także trenował bardzo dobrze i rozegrał już kilka dobrych meczów w tym sezonie. Ale miał kontuzję, więc nie chcieliśmy ryzykować. W tej sytuacji uznaliśmy, że rozsądniej będzie, by Darwin i Wata dziś nie grali, ale zakładam, że będą z nami, gdy w Japonii zagramy następny mecz.”
Uff dzięki Arne, już myślałem że odejdzie, a tu lekka kontuzja tylko. W Japoni Dariwzzy walisz hatricka i żaden Isak nie będzie potrzebny. :joy:

Już się bałem , że zawodnik wokół którego ma być budowany Liverpool slota 2.0, dla którego zostali sprowadzeni Frimpong, Kerkez i Writz, aby uwolnić jego potencjał doznał poważniejszej kontuzji.

Na szczęście trener rozwiał wątpliwości.

3 polubienia

Nareszcie to się kończy.

Nigdy nie dowiózł piłkarsko. Miał rzucić rękawice Haalandowi, a on rzucał ręcznik i kompromitował się kolejnym pudłami z metra. Nigdy jednak nie można było odmówić mu zaangażowania. Starał się, ale głowa nie dojechała.

Nie sądziłem, że to napiszę, ale będę tęsknił za Darwinem. Połączenie niskiej inteligencji i latynoskiej krwi dały wybuchową mieszankę. Nigdy nie było wiadomo co zrobi. Czy strzeli efektowną bramkę, czy może rzuci krzesłem albo komuś przywali. Totalny psychol o twarzy nieskalanej myślą i dojrzałością emocjonalną na poziomie dziesięciolatka.

Barwna postać, która podzieliła kibiców.

10 polubień

Powodzenia Darwin i obyś był szczęśliwy gdziekolwiek się jeszcze w swojej karierze znajdziesz.
Dzięki za te parę goli w końcówkach spotkań dających wygrane :soccer::red_circle::blush:

1 polubienie

Dziękuję Darwin za wszystko, byłeś dzikiem nie do opanowania, prawdziwe uosobienie energii i chaosu, bardzo szkoda że się zablokowałeś.

Jego wkład wart zapamiętania w zdobytym mistrzostwie:

15 polubień

Ale ten mecz z Forest to nie z mistrzowskiego sezonu :grimacing:

Ten transfer tylko potwierdza, że Nunez nigdy nie miał mentalności by się poprawiać i wejść na wyższy poziom.

1 polubienie

Ten z Newcastle też nie.