Diogo Jota

Typowy Jota w podstawowym składzie. Do niczego.

Mamy dwie 9, obie na ten moment nadają się do tarcia chrzanu. Jota jest bez formy i teraz jest wybór między dżuma i cholerą.

3 polubienia

Masz 100 % racji!
Diogo dziś fatalny wręcz, mam nadzieję że się ogarnie bo potrzebujemy dobrego Joty :blush:

3 polubienia

Za epizod z Evertonem to powinien na trybunach dziś wylądować, dziś tylko potwierdził to😅
Nie no trzeba oddać, że miał udział przy pierwszej bramce i coś tam szarpnął wnpierwszej połowie.
Jednak celownik rozregulowany i te padolino tylko dopełniło słaby obraz dzisiejszej gry.

Generalnie się zgadzam, ale tak trochę ganisz go, że zrobił nurka, a później że przy lepszym przyjęciu zamieniłby to na bramkę. No właśnie, spartolił przyjęcie, to ratował się takim czymś :face_with_hand_over_mouth:

Jasne, ja to rozumiem. Ale to padolino to głupota i za to go można winić. A za to, że nie przyjął dobrze piłki? Niestety nie każde zagranie się uda.

Te podanie było chyba adresowane do Diaza. Zdaje się, że większy pożytek byłby z Nuneza w jedenastce, a Jota jako jego zmiennik. On podobnie jak Elliott potrafi dać sporo wchodząc z ławki, ale jak zaczyna to gra w kratkę.

2 polubienia

Liczy się skutek - ganię go za kretyńskiego nura w dobie VARu po błędzie w przyjęciu, ale gdyby lepiej przyjął piłkę, to jest spora szansa, że w tamtym momencie zamknąłby mecz i pewnie pozostałe kilkadziesiąt minut snucia się po boisku poszłoby w niepamięć. Od zera do bohatera. A w jego przypadku od zera do zera. Skutek.

1 polubienie

To był drugi mecz w ciągu 4 dni, który miał szansę zamknąć. Drugi! Żadnego nie zamknął. Powrót po kontuzji niezwykle słaby. Nie dziwię się, że nawet wykastrowany ze względu na wystawianie na 9 Diaz był w hierarchii przed Diogo. Gdyby nie kontuzja Gakpo to by pewnie w podstawie nie wyszedł.

2 polubienia

Trzeba mu oddać świetne zachowanie przy pierwszym golu, gdy zrobil kołowrotek z rywala i odegrał do Diaza.
Poza tym słabo. Zgadzam się, że Jota nadaje się głównie do gry jako rezerwowy.

Dzisiaj mocno mnie zirytował tym padem w polu karnym, nie mnie jednak jedno zastępca Darwin wyglądał jak ciało obce pomimo 2,5 roku grania w tej ekipie. Najwyższa pora dać szansę Chiesie.

Właśnie się nie nadaje. Bo pół sezonu jest niedostępny. Element do wymiany

2 polubienia

Nunez tu byłby chyba grillowany przez parę miesięcy za takie pudło😅

3 polubienia

Nowa piłka chyba nie siedzi na nodze jak powinna :sweat_smile:

O tym samym pomyślałem, że to było pudło przynajmniej na 100 postów, o tym jak nam Nunez przegrał mistrzostwo, że niewykorzystane sytuacje to była kwestia czasu straty punktów itd.

Mimo tego pudła, podoba mi się dzisiaj Jota.

1 polubienie

Zbrzydł mi ostatnimi meczami i tym pudłem.

Bzdura! Nunez byłby grillowany głównie dlatego że psuł takich sytuacji dziesiątki!!!

Każdy zawodnik czasami psuje 100% sytuację.
Jota wypracowała jedna bramkę.

Nunez potrafił takich sytuacji zepsuć 10 na przełomie 3-4 meczy i nie strzelić nic.

Dlatego go grillowano

2 polubienia

Ostatnio to więcej niż grillowania Nuneza, jest wpisów pt. “Za takie coś jak zrobił X, to Nunez byłby grillowany na forum pół roku”.

Jak widać Nunez jest grillowany nawet jak ktoś inny nie trafi w bramkę.

6 polubień

Nunez to jest Nunez, ale dlaczego przeszło to na Jotę?

Mieliśmy piękną akcję na 3-1 z Evertonem - zawalił Jota. Dziś przy 1-1, co by inaczej ułożyło mecz - Jota.

Niech się Portugalczyk ogarnie, bo dwóch parodystów w ataku to za dużo.

2 polubienia

Wczoraj po jego koncertowym zmarnowaniu akcji pomyślałem sobie “jprdl nawet Nunez by to strzelił”, no. Okazało się że można gorzej.