Dominik Szoboszlai

Nie wiem, co Wy macie do Szobo, skoro póki co na 5 meczy wygraliśmy 4, a ten ostatni nie fartem przegraliśmy zamiast zremisować. Robi chłop swoją robotę, zapierdziela też w obronie i łata dziury po kolegach z drużyny, a Wy na niego psioczycie. Jedyne co mnie martwi to to, że Slot mu nie daje odpocząć. Mógł wpuszczać Elliota na te ostatnie 20 min każdego meczu, bo po presezonie na to zasługiwał. A teraz niestety złamanie w najgorszym możliwym momencie. Dla mnie najmniej widoczny obecnie jest Mac, a nikt złego słowa o nim nie pisze.

Mac też jest zajechany, grał w reprezentacji ze zgłoszonym problemem, po powrocie z ameryki też chyba ze 150 minut w 3 dni. Wg mnie to pęknie jak gumka w majtach.

Mamy za mało danych, żeby ocenić zmęczenie naszych zawodników. Nie wiemy jakie mają obciążenia treningowe itd. Klub jednak po coś ściągnął speca od tych spraw. Ufam, że chłop wie co robi.

Węgier świetnie sie porusza i presuje. Wszędzie jest go pełno, tego mu nie można odmówić. No ale gra teraz najwyżej z pomocników i bardzo dużo piłek przechodzi właśnie przez niego. Często też zgarnia drugie piłki po udanym pressingu kolegów z drużyny za co ogromny plus, ale to ile potencjalnych akcji zakończonych strzałem już zepsuł swoim niedokładnym podaniem lub złym wyborem, to głowa mała. Oglądałem wszystkie mecze do tej pory, więc subiektywnie 7/10 to max. Musimy wymagać od niego więcej, skoro ma być jedną z głównych postaci z przodu. No i gdzie ten jego legendarny strzał z tej małej stópki to nie mam pojęcia.

1 polubienie

Nikt mnie tak nie zawiódł względem oczekiwań od czasu Keity ( XD), jest niby płucami tej drużyny ale myślałem że będzie mózgiem który będzie robił liczby. Póki co bardzo słabo, chociaż osobiście i tak uważam że zrobi tu większą karierę niż Gravenberch mimo bardzo słabego startu

Wczoraj najsłabszy z podstawowej jedenastki, w mojej ocenie.

1 polubienie

W mojej ocenie to Ty się nie znasz na piłce.
Szobo bardzo dużo biega, pokazuje się do gry, napędza ataki. Niby środkowy pomocnik jak gravenberch czy macca ale jednak całkiem inna pozycja. Boli mnie trochę ten hejt na niego, bo chłopak widać że się stara i daje dużo dla drużyny

5 polubień

To kto niby był gorszy? 10 jest od kreowania gry, a nie od biegania, jakby postawić 40 letniego Milnera na tej pozycji to też biegałby tak samo i kreowałby podobną liczbę sytuacji (czyli zbliżoną do 0).

Rok temu czytałem tu o nowym Gerrardzie, albo nowym De Bruyne, a teraz zachwyty bo biega i “stara się” xD

1 polubienie

Wgl sytuacja z Diazem i Gravenberchiem powinna nas czegoś niby nauczyć a jednak nie nauczyła nas niczego jak czyta się forum. Oceny poszczególnych zawodników powinny następować po zakończeniu jakiegoś etapu a nie pojedynczego meczu czy kilku meczy.

2 polubienia

Dokładnie. Ludzie za szybko wydaja oceny. Dzis szobo zagrał solidny mecz. W 3 zdominowali środek. Brakuje mu od jakiegoś czasu dobrych decyzji pod polem karnym. To jest problem, ale też nie możemy przesadzać bo Węgier fizycznie i faktycznie wyglada świetnie.

3 polubienia

Deja Vu z Nunezem i przynajmniej w mojej ocenie podobny przypadek.

Obydwóch spora cena, obydwóch spory potencjał.
Przy obydwóch przypadkach ludzie chcieli by by ci grali jak Gerrard czy Suarez, a tak nie grają.

Obydwóch mają pojedyncze dobre mecze, ale większą ilość w tych których zawodzą.

Wczoraj Dominik był naszym najsłabszym ogniwem, ale nie znaczy, że zagrał słaby mecz, po prostu solidny.

On musi popracować nad decyzjami, bo zdarzają mu się straty przez jakieś dziwne próby podania, strzałów czy rajdów.

Wczoraj pod nosem raz smiechłem jak zrobił klasyczny Hendersonowy Balon pass.

Tak jak kibicuję Nunezowi, tak samo kibicuję Szobo.

Mam wrażenie, że Dominik trochę nie ogarnia pozycji jak swego czasu Nunez był zmuszony grać na skrzydle.

Gravenberch się odnalazł w nowej roli, Gakpo w końcu jest przydatnym rezerwowym na skrzydle, Szobo umiejętności ma może tylko musi znaleźć swoje miejsce na boisku.

@kuczq oby tak było

3 polubienia

Przecież on u Slota gra na swojej ulubionej pozycji. Moim zdaniem kwestią czasu jest to, aż odpali i będzie robił liczby jak Odegaard czy KDB. On ma niesamowity sufit

4 polubienia

Jaki hejt? Mylisz krytke i ocene z hejtem. To moze pora Ci uświadomić czym jest hejt.

Hejt jest to najczęściej obraźliwy i agresywny komentarz na jakiś temat lub też dotyczący danej osoby czy grupy społecznej.

O kurcze to jednak nie tylko moje zdanie skoro dostal najniższą ocene.

Ten ranking taki trochę seeeee.
Van Dijk 7,1 ? Przecież on miał bezbłędny występ.
Salah 8.4 jak on był najsłabszy z linii atakującej.

Także nie wiem czy najlepszym pomysłem jest używanie jako argumentu kogoś subiektywnych ocen które też w opinii innych nie odzwierciedlają rzeczywistych występów.

1 polubienie

Salah dostał 8,4 a był jednym z bardziej irytujących zawodników na boisku.

Wątpie, żeby ten algorytm, którym się ta strona posługuje brał pod uwagę ilość pressingów i km przebiegniętych jako wskaźnik + do oceny.

Salah rozegrał bardzo dobry mecz. Asysta + 6 kluczowych podań, więc ta ocena nie dziwi, mimo że momentami był irytujący.

1 polubienie

Whoscored również wysoko ocenia Salaha za ten mecz. Dominika natomiast najgorzej (nie patrząc na rezerwowych).

1 polubienie

te oceny sa mega zaklamane. Asysta salaha to jakies 1% w tej akcji, a przy wiekszośći akcji podejmowal zle decyzje psujac starania kolegow. Nie pomagal w defensywie. Znacznie wyżej ibou i virgil

To jaki ranking polecasz?