Nie wyobrażam sobie że w wypadku odejścia salaha nie kupimy nikogo na tą pozycję. Tak wiem jak działamy, ale nasz nowy dział transferowy miał
Cały rok na prześledzenie i wymyślenie jak potencjalnie zastąpić naszych liderów.
Z racji że w tym roku skąpili na potencjalne “nowe rozdanie” nie wyobrażam sobie kilku transferów w lato.
No to musisz bardziej wysilić wyobraźnię. Jeśli Salah odejdzie i nie trafi się żadna okazja po taniości na rynku (a pewnie się nie trafi bo dostępny dobry prawoskrzydłowy to biały kruk) to nikogo nowego nie kupimy, kupiliśmy już Chiesę i mamy Elliotta, Diaz też może tam zagrać więc zarząd wejdzie w tryb “jakoś to będzie” i na awans do LM może wystarczy a to jest wszystko czego potrzebują do szczęścia.
Nie no myślę że akurat pieniądze w przypadku odejścia kogokolwiek z podstawy (Tren,VVD,Salah) się znajdą. Tym bardziej jak by się udało Nuneza do Arabów posłać za te 60/70 baniek. Bardziej pytanie na jakim poziomie będzie zastępstwo bo na 1:1 się na pewno nie uda (za Trenta pod względem defensywnym jeszcze idzie znaleźć).
@Kratos No o tym napisałem przecież Ja mam nadzieję po prostu że ściągniemy takich zawodników którzy jak najbardziej te pustkę wypełnią. Tak powiedzmy na te 60%/70% jak się uda
Nie ma takich piłkarzy na rynku. Kto nie przyjdzie, to będzie zjazd względem Salaha i van Dijka.
@Drzewiec luzik
Gdzie szukać tych pieniędzy? Jeśli kogoś klub nie sprzeda, nikogo nie kupi, bo kasy nie ma. Tak działa fsg. Przecież oni by odeszli za darmo
Odejście tej 3 poważnie nas osłabi także myślę że chcąc się utrzymać w top4 pieniądze nie będą problemem. A jeśli będą to zaczniemy sprzedawać czy to Nuneza czy jakiś Mortonów czy innych Bajceticow. Jak pomoc wymienialiśmy to na minus 111 mln (172 wydane a zarobione 61) wyszliśmy także hajs pewnie będzie a to że będziemy potem sobie to w innych sezonach odbijać to druga sprawa.
@kubafc21 Isak marzenie ale nie ma chyba opcji na niego Pewnie sam jego transfer kosztowałby ze 120 mln jak nie więcej obecnie a pamiętaj że tu trzeba w przypadku odejścia VVD i Trenta kupić jeszcze SO i PO a i LO by wypadało już też wymienić.
Jeżeli Salah odejdzie to pewnie i Nunez. A za ich 2 nie zdziwię się, jak rozbijemy bank za Isaka. Wtedy Gakpo, Isak, Chiesa. W zastępstwie Lucho, Jota, Doak/Eliot.
Wy naprawdę wierzycie, że jeden z najbogatszych klubów w Europie nie ma pieniędzy? Przecież to się nadaje na pobyt w Tworkach.
To może inaczej.
Klub może mieć mnóstwo kasy, ale nie na inwestycje w piłkarzy.
Proszę mi wyjaśnić, jeśli stracimy Salaha i van Dijka to skąd będą pieniądze na zakup ich zastępców?
Jest wielce prawdopodobne że może to pod względem przychodów być najlepszy labo jeden z najlepszych sezonów. Jest duże prawdopodobieństwo że jeden lub więcej z naszych 3 najlepiej opłacanych graczy odejdzie.
W tym sezonie wydaliśmy grosze patrząc na ligę w której się znajdujemy i przychody.
Nasz działa transferowy miał cały rok na przygotowanie strategii i scoutowanie graczy.
Bez złośliwości naprawdę uważam że nie zawioda naszych oczekiwań. Tak jak nie zawiedli przy wyborze nowego managera
Trenera wygrali nieoczekiwanego, większość liczyła na Amorima, a przyszedł Slot i okazał się strzałem w 10. Przy wyborze piłkarzy nie jestem już tak optymistycznie nastawiony jak kolega. Nie wiadomo czy będzie potrzeba zastępstwa trzonu drużyny czy tylko uzupełnienie braków na wiadomych pozycjach. Okienko się skończyło, więc teraz czekamy tylko na nowe kontrakty, reszta wyjaśni się później.
Masz rację. Ja uważam że to dobrze że nie zmienili dynamiki i nikogo nie kupili w zimie. W aktualnej sytuacji lepiej nie kupić nikogo niż źle trafić.
Liczę że w lecie vvd i salah dalej będą z nami. W takiej sytuacji mysle że będą mieć już gotowe odolpowiednie uzupełnienia.
Możemy mówić co chcemy, ale trzeba wystawić wyśmienita ocenę za to co hughes zrobił w Brighton. Tacy gracze jak senesi, kerkez, semenyo, kluivert, hujiens( co za gracz wow) to nie były oczywiste opcje, a w ekipie wisienek prezentują się wybornie. Jeśli doliczymy do tego wybór słota i to co wcześniej Edwards wraz z jurgenem osiągnął naprawdę uważam że najbliższe okienko może być świetne (nie mylić że wydamy mnostwo pieniędzy)
Aleź mnie dzisiaj irytuje, przy bramce tylko przeszkadzał Alissonowi, który na pewno dał znać, że piłka jest jego, a potem jeszcze zasłaniał mu całą linie strzału.
Na dodatek z jakiegoś powodu boi się podać prostopadłą piłkę, Jota wychodził 2 razy na idealną pozycję i 0 reakcji. Na prawdę na palcach jednej ręki jestem w stanie policzyć jego piłki przecinające linie obrony, a okazji nie brakuje.
Konate robi większe zagrożenie podaniami w meczu niż Węgier.
W przerwie do bazy.
Nasz najsłabszy zawodnik w tym meczu.
Trzeba niestety powtórzyć po raz kolejny że Węgier nie potrafi nic oprócz biegania, w meczach jak ten gdzie trzeba troche kreatywności i finezji jest bezproduktywny, równie dobrze można na tej pozycji postawić Endo i efekt będzie taki sam
Słabiutki mecz Węgra na razie. Z przodu psuje, przy golu zawinił
Nie moge patrzec na jego ruchy z pilka. No wstyd tak grac na takim poziomie. Gosc zesrany jakis jest gdy trzeba podjac szybka decyzje.
Boże jaki on jest kwadratowy, te jego zabieranie się z piłka…
Na ten moment nie ma z niego pożytku ani w defensywie, ani w ofensywie. Krew mnie zalewa jak Węgier będąc przy piłce w polu karnym rywala zaczyna 5 razy poprawiać piłkę zanim… zanim ją straci, bo przecież robi to tyle czasu. Biega jak kurczak bez głowy. Facet jest wszędzie, ale kompletnie nic z tego nie wynika.
Może wymienić za Xaviego Simonsa? piłkarsko upgrade, jednak w pressingu gorzej.