Dominik Szoboszlai

Za każdym razem jak ktoś powtarza, że jego atutem są strzały zza pola karnego to gdzieś na świecie umiera mały kotek.

1 polubienie

W przypadku braku rozwoju i poprawy, to mam nadzieję że Edwards przemyśli sprawę i przekaże swojej pacynce, by ten sprzedał Węgra w przyszłym roku.

Dominik jak zawsze najsłabszy z pomocników, najlepszy jak zawsze też wiadomo który

Gravenberch nigdy nie był i nie będzie 6. A Szoboszlai to elegancki zawodnik i płuca tej drużyny.

Endo przy takim wyniku nie nadawał się do wejścia, to dlaczego nie przesunąć Maccę na 6 i za Gravena wrzucić Diaza/Chiesę?
Nie potrzebujemy zawodnika o podobnym profilu do Gravena czy pozycje 6/8, przecież najlepszy DM w lidze przed lutym będzie potrafił grać cały sezon świetnie pomimo tego, że to jego pierwszy tak intensywny sezon w tak młodym wieku. Brawo sztab tranferowy Liverpoolu, brawo!

1 polubienie

Ale takie oceny się nie liczą, nic nie znaczą. Na pewno oceniają hejterzy Rajana

1 polubienie

Mógł się wiele razy zachować lepiej pod bramką, nie ma instynktu w polu karnym. Fajny gracz, ale czy kreator, killer zza pola karnego ? Bardzo wątpliwe.

Gdzie są dzisiaj hejterzy Węgra? Cudowny mecz w jego wykonaniu. Asysta stadiony świata.

2 polubienia

Ogólnie bramka +asysta dziś też, chyba pierwszy taki przypadek u nas jego :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Ligowy mecz z Tottenhamem, tam był również pakiecik z Salahem z wzajemnymi asystami.

2 polubienia

Dominik jak zawsze słabiutko dobrze że inny pomocnik za niego nadrabia

Nie ma tu zbyt dużo hejteterów Węgra, ostatnio zagrał słabiutko, dzisiaj gra świetnie i chwała mu za to, że w tak ważnym meczu pokazuje jaja.

Oby tak dalej!

13 polubień

Krytykowałem Dominika i przyznaje tak ma grac. Z jajami i być pewnym swoich decyzji a nie mieć sto myśli na sekundę w akcji. Brawo

1 polubienie

Póki co świetnie się spisuje, na pewno bramka mu doda pewności siebie.

1 polubienie

świetnie dziś pracował

14 polubień

Dziwne, ja pamiętam że z AV zagrał dobre spotkanie, tak samo widziałem reagowali kibice na Twitterze. M.in. to on wystawił Nunezowi idealnie na pustą. Ostatnio wszedł na wyższy poziom, gra bardzo dobrze i zaczyna robić liczby. To tylko tutaj niektórym się z jakiegoś powodu ubzdurało, że to “gulaszowy Henderson” i nie potrafi nic oprócz biegania. A to w tym momencie nasz jeden z najważniejszych piłkarzy i chyba jedyny, za którego nie mamy zmiennika, bo Elliott odstaje w pressingu (i Slot mu nie ufa) a nikt inny nie czuje się komfortowo na tej pozycji. Apeluję o więcej szacunku dla naszego Węgra.

3 polubienia

Świetny dzisiaj Szobo dał to co zawsze + coś ekstra, powoli staje się kluczowym zawodnikiem środka pola jak Mac i Graven.

2 polubienia

Co raz lepiej się rozumie z Mo, schodzi do środka, idzie na obieg, podaje i strzela. Dzisiaj ekstra zawody, czekam na kolejne.

1 polubienie

To był jego najlepszy mecz w koszulce Liverpoolu, dzisiaj mvp

4 polubienia

Już abstrahując od tego, że powolutku zaczął dokładać jakieś liczby to już sam pressing, wyjście do piłki, powroty, permanentny bieg i genialna wydolność stawia go w szeregu z najważniejszymi piłkarzami tego sezonu.

Ja wiem, że wizja wielu kibiców na temat piłki nożnej jest całkowicie inna, a to co robi Szobo nie jest sexy, ale ja naprawdę polecam zobaczyć teraz na spokojnie mecze gdzie go nie ma i jak mało aktywny jest środek. On trochę nadaje tempa tej naszej intensywności.

Sporo do poprawy w kontekście decyzyjności pod bramką i brania na siebie większej odpowiedzialności, bo tego brakuje i słusznie niektórzy to wytykają, ale hasła które niektórzy próbują przemycić wraz z tym są śmieszne.

Bez aktywnego Szobo nie ma co liczyć na trzymanie środka.

19 polubień