Za każdym razem jak ktoś powtarza, że jego atutem są strzały zza pola karnego to gdzieś na świecie umiera mały kotek.
W przypadku braku rozwoju i poprawy, to mam nadzieję że Edwards przemyśli sprawę i przekaże swojej pacynce, by ten sprzedał Węgra w przyszłym roku.
Gravenberch nigdy nie był i nie będzie 6. A Szoboszlai to elegancki zawodnik i płuca tej drużyny.
Endo przy takim wyniku nie nadawał się do wejścia, to dlaczego nie przesunąć Maccę na 6 i za Gravena wrzucić Diaza/Chiesę?
Nie potrzebujemy zawodnika o podobnym profilu do Gravena czy pozycje 6/8, przecież najlepszy DM w lidze przed lutym będzie potrafił grać cały sezon świetnie pomimo tego, że to jego pierwszy tak intensywny sezon w tak młodym wieku. Brawo sztab tranferowy Liverpoolu, brawo!
Ale takie oceny się nie liczą, nic nie znaczą. Na pewno oceniają hejterzy Rajana
Mógł się wiele razy zachować lepiej pod bramką, nie ma instynktu w polu karnym. Fajny gracz, ale czy kreator, killer zza pola karnego ? Bardzo wątpliwe.
Gdzie są dzisiaj hejterzy Węgra? Cudowny mecz w jego wykonaniu. Asysta stadiony świata.
Ogólnie bramka +asysta dziś też, chyba pierwszy taki przypadek u nas jego
Ligowy mecz z Tottenhamem, tam był również pakiecik z Salahem z wzajemnymi asystami.
Dominik jak zawsze słabiutko dobrze że inny pomocnik za niego nadrabia
Nie ma tu zbyt dużo hejteterów Węgra, ostatnio zagrał słabiutko, dzisiaj gra świetnie i chwała mu za to, że w tak ważnym meczu pokazuje jaja.
Oby tak dalej!
Krytykowałem Dominika i przyznaje tak ma grac. Z jajami i być pewnym swoich decyzji a nie mieć sto myśli na sekundę w akcji. Brawo
Póki co świetnie się spisuje, na pewno bramka mu doda pewności siebie.
Dziwne, ja pamiętam że z AV zagrał dobre spotkanie, tak samo widziałem reagowali kibice na Twitterze. M.in. to on wystawił Nunezowi idealnie na pustą. Ostatnio wszedł na wyższy poziom, gra bardzo dobrze i zaczyna robić liczby. To tylko tutaj niektórym się z jakiegoś powodu ubzdurało, że to “gulaszowy Henderson” i nie potrafi nic oprócz biegania. A to w tym momencie nasz jeden z najważniejszych piłkarzy i chyba jedyny, za którego nie mamy zmiennika, bo Elliott odstaje w pressingu (i Slot mu nie ufa) a nikt inny nie czuje się komfortowo na tej pozycji. Apeluję o więcej szacunku dla naszego Węgra.
Świetny dzisiaj Szobo dał to co zawsze + coś ekstra, powoli staje się kluczowym zawodnikiem środka pola jak Mac i Graven.
Co raz lepiej się rozumie z Mo, schodzi do środka, idzie na obieg, podaje i strzela. Dzisiaj ekstra zawody, czekam na kolejne.
To był jego najlepszy mecz w koszulce Liverpoolu, dzisiaj mvp
Już abstrahując od tego, że powolutku zaczął dokładać jakieś liczby to już sam pressing, wyjście do piłki, powroty, permanentny bieg i genialna wydolność stawia go w szeregu z najważniejszymi piłkarzami tego sezonu.
Ja wiem, że wizja wielu kibiców na temat piłki nożnej jest całkowicie inna, a to co robi Szobo nie jest sexy, ale ja naprawdę polecam zobaczyć teraz na spokojnie mecze gdzie go nie ma i jak mało aktywny jest środek. On trochę nadaje tempa tej naszej intensywności.
Sporo do poprawy w kontekście decyzyjności pod bramką i brania na siebie większej odpowiedzialności, bo tego brakuje i słusznie niektórzy to wytykają, ale hasła które niektórzy próbują przemycić wraz z tym są śmieszne.
Bez aktywnego Szobo nie ma co liczyć na trzymanie środka.