Dominik Szoboszlai

Ale Szobo jest w gazie. Co za gol! Co za mecz!

wydrukuje to mojej babci i wmówię jej źe to jezus

13 polubień

Niech będzie że obrońca, ale jak już wróci na pomoc to nie wyobrażam sobie żeby grzał ławkę kosztem na przykład Wirtza

Graj nie na swojej pozycji. Zagraj mecz życia

4 polubienia

Szobo w pomocy, a Szobo w obronie to dwóch innych zawodników, ale być może będzie niedługo miał okazję coś pokazać i los da mu drugą szansę, bo Wirtz jakiś uraz złapał.

W życiu widziałem tylko dwóch lepszych prawych obrońców od niego, Daniego Alvesa i Maicona.

To jest maszyna. I zaskakujące jest to, jak dobrze broni na tej nowej dla siebie pozycji.

Gra tak samo dobrze. Po prostu ma całkowicie inne zadania. To nie będzie naturalny playmaker i tego też nie wymaga od niego Slot.

Alexander kto? Nie kojarzę

1 polubienie

A nawet w pomocy nie gra :heart:
Chyba nowa pozycja dla Węgra się znalazła i ciężko mi myśleć, by go stamtąd ściągać obecnie po dwóch MOTM z rzędu, bo gość robi taką robotę w defensywie, taki wiatrak z przodu, że to niepojęte. Brakowało trochę szybkości przy Eze zapewne ze względu na zmęczenie, ale to Frimpong może wchodzić wtedy na boisko i Szobo do środka :joy:

1 polubienie

I można powiedzieć że się dobrze zestarzało, 3 dni xd, ja miałem szobo za „Jordana hendersona który umie grać w piłkę”, i nadal myślę że w 80% pasuje, ale chyba zbyt niedoceniony, na podwórku lfc.pl piłkarz

1 polubienie

Wydaje mi się, że może się na tej prawej obronie na dłużej zadomowić.

Graven i Mac są raczej nie do ruszenia w środku pola, a Flo nie po to kupowaliśmy, żeby siedział na ławie. Bez grania nie złapie formy.

Szobo kolejny raz MVP spotkania. Wbrew pozorom wydaje mi się on zawodnikiem bardzo podobnym do Trenta. Dobrze schodzi do środka, dobrze gra dłuższymi piłkami no i umie postraszyć z dystansu.

Anglik, Węgier… dwa bratanki :joy:

Świetny początek sezonu w wykonaniu Sobo :+1:

1 polubienie

Ciekawe czy Trencik oglądał mecz. Nie będziemy po nim płakać, mamy dobre zastępstwo. A co z wolnych uderza nasz nowy right back, ho ho Panie! :clap:

Na dzień dzisiejszy widzę to tak:

1. Szobo
  2. Frimpong
  3. Bradley
1 polubienie

Mamy prawego obrońcę na najwyższym poziomie :flexed_biceps: Bradley i Frimpong mogą się w spokoju kurować :face_savoring_food:

A jak się Frimpong wykuruje to na skrzydło za Salaha

1 polubienie

23 polubienia

Płuca tej drużyny. Nie wiem gdzie, ale ma gdzieś grać i tyle

5 polubień

Trochę brakuje tych ciasteczek od Trencika, ale z drugiej strony Salah z taką formą i tak by ich nie wykorzystał

Może faktycznie Slot ma w planach wprowadzenie go na pozycje prawego obrońcy na stałe i wtedy Bradley byłby jego zmiennikiem, a Frimpong naturalnym zastępcą Salaha, miałoby to sens tylko czy nie zabrakłoby głębi w środku pola?

No nie, bo problemy w środku byłyby właśnie łatane Szobo, a na prawej grałby wtedy Bradley. W sumie dobrze, bo bałem się o minuty Szobo po przyjściu Floriana, ale sprawa może być szybciej rozwiązana niż myślałem. Pogra na PO, pogra w środku, na szpicy już raczej nie, skoro jest Hugo i zaraz Alex.

1 polubienie