Świetny mecz Węgra. W obronie bez problemu radził sobie Martinelli. No i to jego cudowne uderzenie dało Nam niesamowicie ważne 3 punkty.
Zastanawiam się czy najmocniejsze strony Szobo nie będą najlepiej wyeksponowane właśnie na boku pomocy/ obrony. Dominik jest szybki, dynamiczny pracowity i ma niesamowitą wydolność. Być może zostanie z nami na dłużej grając na PO.
VVD ma genialnie ułożoną stopę, sami wiecie jak potrafi posłać piłkę za obronę. W Celticu genialnie strzelał wolne, trochę się dziwię że u nas nigdy nie podszedł.
Raz, że Szobo może tam obskoczyć większość pozycji, a dwa, że akurat w środku mamy bardzo dobrych zmienników w postaci Jonesa, Elliotta, Endo, Bajcetica czy Nyoniego.
A mi absolutnie. Jak widzę z jaką Wola gra szobo to już wiem że dla takich leniow jak Arnold nie ma w naszej ekipie miejsca. I w nosie mam te jego nogę. Chodzi o mentalność. Jeśli chodzi o tę która ma szobo to jest kosmos. Facet swoim zaangażowaniem mógłby całą ekstraklasę obdzielić.
Wirtz go mial na ławkę wysłać, a ja tylko powiem tak
No wszystko pieknie bo kocham Szobo za jego waleczność tylko zeby nie poszedł za mocno. Taki Robbo tez latał kilka lat na całego a w wieku 31 lat juz jest po drugiej stronie kariery
Gość chyba stworzony do jego stylu. Ja jednak uwielbiam jego charakter. Przychodzi gość który ma niby go posadzić a ten zasuwa jeszcze bardziej (jakby mało tego robił wcześniej). Za to ma u mnie zawsze szacunek i będę go bronił
Jeśli odda najlepsze lata Liverpoolowi, to nie mamy co narzekać.
On odda klubowi co najlepsze, klub odda mu to, co powinien (kontrakt/tygodniówka), a razem zdobędziemy tytuły. Szobo przy okazji wyrasta na ulubieńca trybun, więc wątpię by żałował tego zapieprzania. Najlepsze w tym dodatkowo jest to, że mimo iż to taki zapierdalasz, to technicznie nie odstaje. Środkowa 4 w postaci Wirtz-Macca-Graven-Szobo pogra wystarczająco dużo, każdy z nich, a to że Szobo może uzupełnić też RB i zapewne też F9 pozwala na to, że w sumie cała 4 może spokojnie się zakręcić w sezonie na sporo ponad 3k minut w samym klubie.
Nie no, Szobo o ile ma dobre, to nie ma tego panowania nad piłką. Gini czasami wyglądał, że nawet jakby cały zestaw pomocników Newcastle się na niego rzucił, to ten utrzymałby się przy piłce (pod tym względem był geniuszem i chyba tylko legendarny, a mało doceniany Moussa Dembele był w tym aspekcie lepszy).
Życzę Dominikowi takiej pięknej kariery i pucharów jak Robbo. 30tka to już taka granica gdzie siada intensywność szczególnie u graczy bazujących na bieganiu. Normalna rzecz, żadna anomalia. Piszczek też siadł szybkościowo i grał w 3 osobowym bloku obrony zamiast szaleństw na boku.
Szobo zrozumiał grę w środku pomocy, w tym sezonie pojawiły się długie piłki w jego wykonaniu. A pomysł Slota na jego role bocznego obrońcy, kiedy to testował go w sparingach mistrzostwo świata.
Szobo zmierza drogą Valverde. Koń do biegania, młotek w nodze, uniwersalny żołnierz. Jedyne czego mu brakuje na ten moment to regularność. Jeśli ją złapie na dystansie całego sezonu, to za moment bedzie wyceniany na 100-150 baniek, czego mu życzę, bo takiego grajka w zespole chciałby każdy trener.
Mądre słowa. Dom to taki gość którego każdy trener na świecie chce mieć w ekipie. Gość gra na każdej pozycji i nie dyskutuje tylko zapiera.. do tego każdy mecz przygotowanie top. Urazów nie łapie i nigdy nie pęka.
Dla mnie ważna postać od pierwszego dnia i mam nadzieję widzieć go tu jeszcze kupę czasu
@everlast dlatego napisałem trenerów, a nie forumowych napinaczy którzy 3/4 naszych graczy wypychają od ręki. Tu są ludzie którzy od lat piszą że salah się już kończy i to napewno już ten sezon
Co chłop złapał formę! Absolutnie kluczowy zawodnik. Dziś był wszędzie. Jego powroty były niesamowite, szczególnie ten, gdzie gonił Simeone przez kilkadziesiąt metrów i w konsekwencji wygrywając rzut z autu. Uwielbiam jego zaangażowanie, choć teraz łączy go z bardzo mądrą grą + kapitalna asysta w końcówce.