Liczę, że Chiesa jeszcze Wam mordy pozamyka, bo mam nadzieję że będzie dla Nas kimś rodzaju Trossarda w Arsenalu, czyli solidny zmiennik, który jak gra od początku, to też mocno nie odstaje. Jeśli potrzebuje więcej czasu, to ocenimy go później. Gravenberch też nie potrafił wejść od razu odpowiednio w drużynę, aczkolwiek z innych względów, spokojnie, wiem to.
A co ma Gravenberch do Chiesy? Holender nie grał za dużo ale był zdrowy i trenował. Chiesa nie trenuje bo nie jest zdrowy. On może nie zostać uwzględniony w kadrze na mecz jeśli mamy kłopot bogactwa ale my go nie mamy to po 1 a po drugie przede wszystkim by trenował jeśli wrócił do treningów. Wszystko wskazuje na to że znowu się połamał, nadciągnął coś itp. to nie ma nic do sprawy z zawodnikami którzy byli dostępni, ale długo nie mogli znaleźć swojego miejsca w drużynie.
Wszystko spoko tylko 3/4 twojej teorii nie ma sensu. Po pierwsze:
Kojarzysz takich graczy jak David Silva, bojan, jorginho? Rozumiem że byli to atleci co nie miara. Hazard był takim atleta że po wyjeździe do Hiszpanii się połamał. Bernardo Silva nigdy na siłowni nie był.
To mit od 15 lat w Anglii nie gra się kick and rush. Intensywność jest wysoka jak i w innych ligach. Tylko poziom jest wyższy bo lepsze ekipy.
Nie ma żadnego komunikatu że ma on mikro urazy to już twoja interpretacja.
Mamy 5 graczy na pozycję ofensywne którzy są tu już długo i nie muszą się aklimatyzować itp. Na tej pozycji mamy spore bogactwo. Na pozycji której gra fede mamy najlepszego piłkarza globu. Miał fede problemy kondycyjne bo nie miał normalnego okresu przygotowawczego potem doznał urazu i chorobe. Nie ma po co przyspieszać jego wejścia do gry bo nie ma za kogo. Mo nie odpuszcza bo jedzie na rekord.
Ludzie on tu przyszedł na 4 lata. Wiadomo ma słaby start, ale to nie miał być zawodnik z którym zaczynamy mecze, a solidny zmiennik za mała kwotę. Robertson też zaczął grać w listopadzie mimo że znał ligę i to dlatego że słabiutki moreno doznał urazu. O fabsie też w zimie się pisało że odejdzie bo nie gra. Cierpliwości i lodu na głowy.
Mecz z Southampton doskonale pokazał o co chodzi z fede. Miał momenty topowe (jakość techniczna, drybling, strzał z obu nóg) a chwilę potem nie miał siły bo potrzebował chwili. Zwyczajnie potrzebuje jeszcze czasu i tyle
Silva to był nabity trzy razy bardziej niż Nunez i trzy razy trudniej był go na boisku przepchnąć a reszta to niby kto? Mamy 5 na pozycje ofensywne więc 6 może spokojnie leżeć na kozetce, a pardon okres przygotowawczy przechodzić pół roku. Argumenty po wuju.
Chiesa ma wysoką tygodniówkę, argument pieniędzy bardzo często pojawia się w temacie Darwina. Jeżeli chcemy to wykorzystywać w dyskusjach no to bez sensu płacić komuś ponad 100 k i nie korzystać z jego umiejętności. Póki co albo kontuzja, albo niepotrzebny na mecz
Ja Chiese lubię i mam nadzieję, że odpali, ale w perspektywie naszej walki o kontrakty dla 3 filarów to wolałbym zwolnienia tej tygodniówki i wykorzystania jej w kontraktach niż dla Włocha, który póki co jest niedostępny z różnych przyczyn
No to sprawdź ile minut zagrał np. Silva do końca grudnia w pierwszym sezonie i porównaj sobie do Chiesy.
Ja nic nie pisze o wzroście tylko o atletyzmie. Poszukaj zdjęć Silvy bez koszulki…I zobacz jaki on jest nabity. Podobnie np. Coutinho…
Ten Bojan to Krkic który się odbił od EPL?
Co do Chiesy to jaka jest w takim razie twoja teoria że koleś wg. Ciebie w pełni zdrowia nie gra od 4 miesięcy i nie łapie się nawet do kadry meczowej?
Ty serio wierzysz w bajkę, że profesjonalny zawodnik przygotowuje się do sezonu 4 miesiące?
Oglądałeś mecz z Sotton?
Jakby zarabiał 12k/w a nie 10x tego to możemy sobie go trzymać ale za tę pieniądze można dać podwyżkę Lucho, Ibu i jeszcze zostanie na kolejnych 2.
Bojan nie odbił się od premier league. Po prostu średni piłkarz, ale w Stoke był ceniony. Bernardo Silva przyszedl za 70m prawie będąc jednym z najbardziej obiecujących graczy młodego pokolenia. Wiadomo że grał. Mi chodziło o twój argument że chiese zajeżdża tempo czy intensywność. To jest mit który się powiela od nastu lat. Jak Hiszpanie przyjeżdżali do premier league często to powtarzana a ci tłukli gole as miło. Kolejny to Pedro.
Moja teoria jest taka. Fede nie trenował normalnie w lecie bo juve wygonił go tka jak Wojtka żeby go sprzedać. Jak miesiąc nadrabiała zaległości i zdążył zagrać z west ham i miał asystę to chwilę później doznał urazu. Teraz wracał do formy to znowu miał chorobę. Dodatkowo za każdym razem jak jest zdrowy my may dostępnych 5 ofensywnych graczy. Z czego tylko jeden zawodzi. Natomiast fede jest zmiennikiem salaha!!! Czyli gościa który nie dość że chce grać wszystko to jeszcze nigdy nie łapie urazów. Gdyby tego było mało to facet jest najlepszy na świecie e tym sezonie.
To jest główny powód powolnego startu fede. Slot daje mu czas na dojście do formy, pewnie ma cięższe treningi bo wie że na teraz nie jest on potrzebny, ale jeśli dobrze go przygotuje, on się zaaklimatyzuje to może mieć świetnego grajka.
Liczenie jego pensji jest dość zabawne. Często powtarzamy o szerokiej ławce, a jak już ktoś na niej siedzi to się wkurzamy że za dużo zarabia, że za mało gra itp. Grać może tylko 11 taki tsimikas też prze tyle lat mało pograł.
Ale teraz to już na pewno nie jest kontuzjowany, tylko oszczędzają go na styczeń 2027, kiedy to Włoch ukończy swój indywidualny plan treningowy i będzie w końcu gotowy do gry
Wg niektórych był i jest to podstawowy argument, przecież sam wiesz. Klub nie wiele stracił, bo dał grosze, a mógł zyskać piłkarza który swój dobry okres gry miał kilka lat temu. Ale niektórym nie przetłumaczysz.
Gość sporo omijał w poprzednich latach, na dodatek na całkowicie innej intensywności i w innym klimacie (ja wiem, że ludzie wyśmiewają te aspekty, ale na najwyższym poziomie to właśnie te detale o czymś przesadzają)
Na ten moment Chiesa nie daje nic, a okazji trochę by było, niemniej ja nadal nie przekreślam tego transferu, czuję mimo wszystko, że jeżeli po niego już poszliśmy to wiedzieliśmy co robimy. Dużo można robić zarzutów o to, że wydajemy za mało, zbyt wolno itd., ale my naprawdę mamy fenomenalny system weryfikacji i oceny danego piłkarza - pod każdym kątem.
Zresztą wystarczy zobaczyć na takiego Ryana.
Żaden z naszych piłkarzy nie ma problemów personalnych, żaden nie ma problemów z etyką pracy, żaden nie ma problemów z dyscypliną. Są wpadki i pomyłki jak Naby albo Thiago (chyba zbyt duża wiara w nasz sztab medyczny), niemniej o naszym scoutingu/polityce transferowej już w zakresie samych zakupów można spokojnie pisać książki- i to edukacyjne dla innych.
Z tych co zostali może nie, albo zamiatane sprawy są pod dywan. Choć z Mo lekkie problemy były.
We Wcześniejszych latach problemy sprawiali właśnie Naby, Mane, Lovren, Sakho, Ballo, z Clynem różne plotki były, Stu, Suarez… Średnio się sprawdza ta teoria
@kacciq na pewno u Keity siedziała etyka pracy.
Lovren pełno głupot gadał.
Mane strzelał fochy.
Wydaje mi się, że głównie za to Mane wyleciał, bo stawiał się ponad drużynę. Ogolnie ponoć był nielubiany.
@Kratos zdaje się Jurek pozbywał się osób, co sprawiały problemy dlatego teraz mamy w miarę spokój. Też nie robiliśmy transferów od Jurka, a Chiesa jest jedyny i wydaje się jednak być problematyczny.