Federico Chiesa

Przypadkowa nieco asysta, a Mistrzem Europy był 4 lata temu.
Ciekawe stwierdzenie, że Slot mu chce pomóc , dlatego nie daje mu grać.
Nie chce żeby się ośmieszył?

@Kajojojek13 4 lata, z czego rok bez piłki i teraz dochodzi praktycznie kolejne pół. Po prostu tamten Chiesa i dzisiejszy to dwaj inni zawodnicy.

4 lata temu czyli się wymazuje?

W mojej filozofii trener jest po to żeby stwarzać gracza jak najlepsze warunki dla nich.

I to robi np z salahem który jest totalnie pozbawiony gry na własnej połowie.

Dla fede to może wejście z ławki na podbudowanie.

To może weźmiemy Platiniego do składu? W końcu Mistrz Europy, co nie?

A tak poważnie to czy ktokolwiek ma jeszcze wątpliwości co do przyczyn wiecznej nieobecności Włocha?

Niestety ale ta liga go przytłacza. Tempo jest za duże i chłopak po prostu się nie nadaje. On na tle 4 ligowca wygląda słabo.

1 polubienie

Ale to nie jest mecz ligowy?

Kij wie co z Włochem się dzieje, wiadomo że był graczem do odbudowy. Trochę ona zajmuje.

żeby nie to, że miał sporo kontuzji ostatnim czasem i nie wiadomo jak to będzie. To chcialem przypomniec, że Fabinho też pół sezonu nie grał.

Fabinho od końca października grał w kółko, wiec Lepiej sobie przypomnij :upside_down_face::upside_down_face:
@everlast nie zmienia to faktu, że w styczniu już miał za sobą kilkanaście pełnych spotkań. A Chiesa nawet w pucharze na IV ligowca zaczyna na ławce.
Po prostu wydaje się być totalną wtopą i nie ma tego jak za bardzo przypudrować.

1 polubienie

ale przychodził jako gracz do podstawy a nie zmiennik.

też bym wolal, żeby grał wiecej, ale prawda jest taka, że wole Salaha niz Chiese, więc to raczej niewiele zmienia. Pytanie co będzie w przyszlości. Kolejne pytanie po co my w ogole go kupilismy :smiley: wtedy by nie było w ogole tych rozmow.

Bo był tanio i mysle ze to troche PRowy transfer, bo nie zrobiliśmy żadnego ruchu. A tu tak duże nazwisko itp.

Też myślę że głównie dlatego bo był “okazja”. Ja bym się nawet nie zdziwił gdyby przy ściąganiu go liczyli że ten jak ogarnie zdrowie to będzie idealnym zastępstwem za Salaha :smiley:

Jest golleador piękny Fede, zawsze w niego wierzyłem <3

Wygląda całkiem nieźle. Czy to fizycznie, czy z piłką przy nodze.Na tle amatorów, jasne. Ale w porównaniu do Joty czy Nuneza na pewno nie odstaje. Dziwi trochę fakt jakichkolwiek minut. No ale ufamy Arne.

Ale posłał torpedę. Nie no będzie przydatny :upside_down_face::wink:. Fajnie, że ma lepszy mecz niż Nunez.

1 polubienie

Dla mnie MOTM. Fajne 45 minut, był pod grą i strzelił fajną bramkę. Oby tylko zaraz się nie połamał.

1 polubienie

Pr ? Hahah
A wobec kogo mialby ten pr być?
Co za bzdury.

Kupiliśmy gracza o sporych umiejętnościach, ale na zakręcie swojej kariery. Jeszcze w zeszłym sezonie facet strzelił w seria 9goli w ultra defensywnym juve!!! Jego cena było mocno zaniżona i klub postanowił zaryzykować.
Bardzo ciężko kupić gracza który będzie zmiennikiem kogoś takiego jak Mo. Facet ma zdrowie jak koń chce grać wszystko, a poziom prezentuje w tym sezonie wyborny.

Po prostu urazy nie pozwalają mu wrócić do formy. Może też prawda jest że się tu nie zaaklimatyzował i tyle.

1 polubienie

Kibiców żeby nie marudzili, że przez rok transferu nie zrobiliśmy.

1 polubienie

Kupiliśmy go za drobne żeby był na wszelki wypadek gdyby salaha dopadł uraz lub grał słabo. Jak widzisz to się nie dzieje więc chiesa ma mniej okazji do gry a też pecha do jakiś chorób.

Wszyscy tu chcą mieć szeroka ławkę i zmienników.
Na boisko może wyjść tylko 11 gości. Kilku ze zmienników będzie grał mało. Są głównie po to żeby wejść tylko jak ktoś złapie uraz. Salah ich nie łapie.

To samo było przez lata z Lewandowskim w Borussii i kanem w tottenhamie.

Dlatego polecam nie pisać jaki to nie wypal bo to tylko 12 m. Nawet jak go sprzedamy po sezonie to kwota będzie podobna. Jak widać jak dostaje szanse to nie wygląda na totalna lamage.

4 polubienia

Ty na serio myślisz że takie konsorcjum jak fsg gdzie są ultra bogaci ludzie nie przejmuje się tym że 3 naszych najważniejszych graczy nie ma kontraktu, a będą się przejmować tym że nie kupiliśmy nikogo i wezmą Włocha na doczepkę?

Przecież to tka śmieszny argument że aż zaczynam myśleć że nie jesteś poważnym osobnikiem do rozmowy.

Prawdziwych kibiców obchodzi to co jest na boisku. Jeśli będziemy wygrywać samymi wychowankami to oni mogą nikogo nie kupować.

Po za tym kupili Gruzina i Rio!

1 polubienie

Gruzin przychodzi w lato, Rio z czego kojarzę to był bezgotówkowy transfer i to 16 latek do młodzieżówki.

Chłop w 45 minut zrobił więcej niż nasz goleador z Urugwaju przez cały mecz.

Zawsze płacisz ekwiwalent. I co z tego że przychodzi w lato kupiony był w tamtą więc napisałeś nieprawdę (ogólnie nie czepiam się zazwyczaj bo wiem że to mało istotne transfery na jzi, ale ta argumentacja jest dla mnie bardzo nie trafna)

1 polubienie